Kirjoittajan arkistot: pasi.pesola

Perhonjokilaakso-cup Kaustisella

Perhonjokilaakso-cupin kolmas osakilpailu käytiin Kaustisella 20.2. perinteisellä tyylillä. 104 hiihtäjää kiersi kallion maastoissa illan aikana kiristyvässä pakkasessa. Osanottajarikkaimmat sarjat olivat alle kuusi vuotiaiden tyttöjen sarja sekä miesten kuntosarja.

KP-V:läisistä ykkössijoja saavuttivat Elli Rauma T6, Veera Huntus T10 ja Lasse Paavola MKilpa. Toiseksi sarjoissaan ehtivät Ella Hanhikoski T6, Emma Kolehmainen T8, Lauri Peltola P10, Elli Myllymäki T12 ja Mikko Pajukangas M16. Kolmossijoja saavuttivat Ninni Myllymäki T6, Leevi Penttilä P8, Salla Aho T12 ja Pasi Pesola MKunto.

Myös muita hienoja KP-V:n hiihtäjien suorituksia nähtiin useammassa sarjassa.
Tarkemmat tulokset löytyy Tuloksia-osion alta.

Perhonjokilaakso Cupin toinen osakilpailu

Perhonjokilaakso Cupin toinen osakilpailu hiihdettiin keskiviikkona 6.2. vapaalla tyylillä Perhossa. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, semmoisen tuntuman sai 107 hiihtäjän joukosta kilpailualueella. Kun lisäksi laski mukaan huoltajat ja muut kannustajat, oli Perhon maaseutuoppilaitoksen ympärillä melkoinen kuhina.
KP-V:n hiihtäjät kunnostautuivat monessa sarjassa. Ykkössijoja tuli monta, N6 Elli Rauma, M8 Santtu Aho, M10 Lauri Peltola, MKunto Lasse Paavola ja MKilpa Janne Huhtakangas. Lisäksi muita palkintosijoja tuli useampia.
Perhonjokilaakso Cup jatkuu kahden viikon kuluttua Kaustisella, silloin hiihdetään perinteisellä tyylillä.

Kiitoksia!

Kaustisen Kisat ovat kunniakkaasti ohi. Kiitokset kaikille toimihenkilöille sekä yhteistyökumppaneille! Saimme hyvää palautetta kisojen järjestelyistä.
Terv. KP-V hiihtojaosto

Kaustisen Kisat

Perinteisten Kaustisen Kisojen henkilökohtaiset matkat hiihdettiin nuorisoviestin jälkeen. Liekö samaan aikaan pidetyt SM-hiihdot vieneet osallistujia näistä kisoista, sen verran harvalukuinen oli osallistujien määrä.
Miesten 15 kilometrin voittoon hiihti IF Minkenin Mats Jakobsson. Toiseksi hiihtänyt IF Brahen Niklas Dahllund hävisi voittajalle vajaa 50 sekuntia.
Naisten viidellä kilometrillä voiton vei Annika Sjöström IF Brahesta. Heli Vähähyyppä hävisi hänelle 17,7 sekuntia.

Kaustislaisista mukana oli Aleksi Huntus, Mikko Kinnunen ja Jukka Teirikangas. Aleksi voitti 18-vuotiaiden miesten kymmenen kilometriä. Mikko Kinnunen oli kovatasoisen 55-vuotiaiden sarjassa toinen, jääden voittajalle vain vajaa kolme sekuntia. Samassa sarjassa Jukka Teirikangas oli viides.

Maakuntaviesti Himangalla

Perinteinen hiihdon maakuntaviesti sivakoitiin loppiaisena tällä kertaa Himangan melko tasaisissa maastoissa. A-sarjan voitti Uusikaarlepyy ja B-sarjan Veteli. Kaustisen I-joukkue kilpaili A-sarjassa nuorella joukkueella, mutta hyvistä suorituksista huolimatta Kaustinen tippui ensi vuodeksi B-sarjaan. Viestin lähtö on tapahtunut

Manu Huntus avasi hienosti Kaustisen viestin tuoden joukkueen vaihtoon kahdeksannella sijalla ensimmäiseltä osuudelta. Manu Huntus saapumassa vaihtoon

Toisella, alle 16-vuotiaille rajatulla, osuudella Mikko Pajukangas joutui antamaan muutaman sijan periksi tuoden joukkueen vaihtoon sijalla 11.
Mikko Pajukangas letkan kolmantena

Lasse Paavola hiihti hienon kolmannen osuuden pitäen joukkueen sijoituksen samana. Lasse Paavola saapumassa yksinäisenä vaihtoon

Tässä vaiheessa joukkueen tilanne näytti vielä hyvältä A-sarjan paikan suhteen. Nuori Veera Huntus joutui neljännellä osuudella päästämään kolme joukkuetta ohitseen. Vaihdossa sija 14. Veera Huntuksella enää lyhyt matka vaihtoon

Seuraavalla osuudella vaihdettiin hiiihtotyyli vapaaksi ja joukkueen viestiä vei Antti Rauma. Joukkueen sijoitus tippui yhden sijan eli A-sarjan perän pitäjäksi minuutin verran Pyhäjärven takana. Naisten osuudella Saana Peltola oli osuusajoissa yhdeksäs, mutta se ei auttanut joukkueen sijoituksen nostossa. Seitsemäs ja kahdeksas osuus olivat miesten 10 kilometriä. Flunssasta kärsinyt Aleksi Huntus ja Janne Huhtakangas pitivät joukkueen sijoituksen samana. Eroa Toholampeen ja Pyhäjärveen jäi minuutin verran. Näin ollen ensi vuonna Kaustisen I-joukkuen hakee vauhtia B-sarjasta.
Kaustisen kakkosjoukkue B-sarjassa oli sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Joukkueen suoritukset olivat tasaiset, parhaimpina suorituksina Mikko Kinnusen ja Jussi Huhtakankaan hiihdot. Sijoitukseksi B-sarjassa 35.