Aihearkisto: Judo

Judo Samurai Cup III

KP-V:n judojaostoa edustivat Nummelassa 13.9. järjestetyssä Samurai cupin kolmannessa osakilpailussa Julia Mäkelä, Liina Paavola, Matilda Raiskila sekä Samuel Kokkoniemi.

Julia ja Liina kisasivat b-tytöissä sarjassa alle 52 kiloa. Liina voitti sarjan kolmella otteluvoitolla, ja Julia otteli hienosti pronssille.

Matilda otteli sarjassa b-tytöt yli 63 kiloa kolmen hyvän ottelun jälkeen myös pronssille.

Samuel otteli sarjassa alle 60 kiloa neljä tasaista ottelua. Samuel voitti otteluista kaksi, jääden yhden otteluvoiton päähän mitaliotteluista.

Alle 18 -vuotiaiden Samurai Cup koostuu neljästä osakilpailusta. KP-V on tällä hetkellä seurojen välisessä mitallitilastossa kymmenentenä, kun kolme neljästä vuoden 2014 osakilpailuissa on käyty.

Liina Paavolalle KP-V:n judon ensimmäinen PM -mitali

Liina Paavola toi 24.5.2014 KP-V:lle, KP-V:n historian ensimmäisen Pohjoismaistenmestaruus -mitalin!

Orimattilassa oteltiin 24 – 25.5.2014 judon Pohjoismaiden mestaruuksista. B -nuorten ja yli 35 vuotiaiden senioreiden ottelut käytiin lauantaina. Sunnuntain oli vuorossa A -nuoret ja yleiset sarjat.

Liina Paavola, Julia Mäkelä ja Samuel Kokkoniemi edustivat Kaustisen Pohjan-Veikkoja lauantaina B -nuorissa. Liina ja Julia B -tytöissä, painoluokassa alle 48 kg ja Samuel B -pojissa painoluokassa alle 60 kg.

Liina Paavola otteli kolme tiukkaa, täysiaikaista ottelua. Liinan voitettua avausottelunsa varmistui mitali, vain mitalin väri jäi epäselväksi. Tällä kertaa Ruotsin tytöt olivat kuitenkin taitavampia ja veivät Liinan ja Julian sarjassa kirkkaimmat mitalit lahden taakse.

Samuel ja Juliakin ottelivat hienosti. Julialla otteli kaksi ottelua ja johtikin aluksi jäkimmäistä ottelua. Tällä kertaa vastustajat olivat kuitenkin kokeneempia ja veivät vielä voitot. Samuel pääsi arvalla suoraan toiselle kierrokselle. Tiukan täysiaikaisena ottelun päätteksi Samuel hävisi ottelunsa vastustajalleen ainoastaan yhden varoituksen erolla.

Kataleiri ja graduointikoulutus Kaustisella 3.-4.5.

Leirin vetäjät: Hiro Tanayama 7 dan, Juha Murtomäki 2 dan ja
Pasi Alapiha 2 dan / Kurikan Seibukan ry.

Paikka: Urheilutalo, Urheilutie 10, 69600 KAUSTINEN.

Leirin järjestäjä: Kaustisen Pohjan – Veikot / Judojaosto.

Vyöarvovaatimus: Vähintään 3 kyu.

Ilmoittautuminen: Sähköpostitse; veikot.judo@kaustinen.fi (myös tiedustelut)

Hinta: Leiriviikonlopun hinta on 50 euroa (la – su). Yksi leiripäivä 30 euroa. Maksu mielellään ennakkoon Kaustisen Pohjan-Veikkojen tilille OP 512404-138 (maksu otetaan tarvittaessa vastaan myös paikan päällä). Maksuun merkintä; Kataleiri 2014, päivät (la – su / la / su), seura ja oma nimi tai seurasta osallistuvien nimet.

Majoitus: Paikalliset yöpymisvaihtoehdot löydät

http://kaustinen.fi/matkailu/majoitus.html

Leiriohjelma tässä linkissä: Kataleirikutsu 2014

Aprilli Shiai Kurikassa

Kurikassa käytiin 5.4.2014 pitkät perinteet omaava judokisa Aprilli Shiai. Aprilli Shiai on kansallisen tason kilpailu, jossa on sarjat ja painoluokat, sekä aikuisille, että lapsille. Tällä kertaa paikalle oli ilmoittautunut yli 160 judokaa. Kaustisen Pohjan-Veikkojen judojaostoa kisassa edustivat: Tiia Timmerbacka, Julia Mäkelä, Liina Paavola, Freya Lindqvist, Kalle Rimmistö, Samuel Kokkoniemi ja Mick Österbacka.

Kisat menivät KP-V:n judokoiden osalta hienosti ja kaikilla oli kisasta vähintään yksi mitali kotiin tuomisina.

Tiia Timmerbacka tarjoili yleisölle nähtävää heittäessään vastustajansa ipponin arvoisella uranage – uhrautumisheitolla. Liina taasen väläytti taitojaan voittaessaan treenikaverinsa Essi Saarenpään ensimmäistä kertaa kisatatamilla.

Kisoissa sarjavoittoihin ylsivät Tiia Timmerbacka, Liina Paavola, Julia Mäkelä ja Samuel Kokkoniemi. Ohessa vielä tarkemmat tulokset sarja- ja painoluokittain (KP-V:n edustajien osalta alla).

Tytöt alle 15 v ja -57 kg
1. Tiia Timmerbacka

Tytöt alle 15 v ja -63 kg
1. Tiia Timmerbacka

Tytöt alle 18 v ja -48 kg
1. Julia Mäkelä

Tytöt alle 18 v ja -52 kg
1. Liina Paavola
2. Essi Saarenpää (Himangan judoseura, KP-V:ssä judo harjoitteleva)
3. Freya Lindqvist

Naiset -48 kg
2. Julia Mäkelä

Naiset -52 kg
1. Essi Saarenpää (Himangan judoseura, KP-V:ssä judo harjoitteleva
2. Liina Paavola

Pojat alle 18 v ja -60 kg
1. Samuel Kokkoniemi
2. Kalle Rimmistö

Pojat alle 18 v ja -73 kg
3. Mick Österbacka

Samurai Cup II Pajulahdessa 29.3.

Judon B- ja C -nuoret kokoontuivat lauantaina Pajulahteen kisaamaan judonuorten valiokilpailu; ”Samurai Cupin” toisen osakilpailun voitosta. Kisaan oli ilmoittautunut 129 Judokaa.

Samurai Cup sisältää B -nuorilla neljä ja A- ja C -nuorilla vuorollaan kaksi osakilpailua kalenterivuoden aikana.

Kaustisen Pohjan-Veikkojen Judojaostoa cupin toisessa osakilpailussa edusti; Liina Paavola, Julia Mäkelä, Matilda Raiskila, Samuel Kokkoniemi ja Kalle Rimmistö. Kaikki KP-V:n edustajat ottelivat B -nuorissa eli alle 18 -vuotiaissa.

Kaikki KP-V:n judokat ottelivat hienosti, Paavola, Mäkelä ja Saarenpää aina mitaleille saakka.

Liina Paavola saavutti kolme otteluvoittoa ja voitti näin tyttöjen alle 48 kg:n painoluokan, kuten Samurai Cupin ensimmäisessä osakilpailussakin. Samassa painoluokassa otellut Julia Mäkelä taisteli nyt hienosti hopealle ja varmisti näin, että molemmat tämän painoluokan kirkkaimmista mitaleista matkasivat Kaustiselle.

Himangan judoseuraa edustava ja Kaustisen Pohjan-Veikoissa judoa harjoitteleva Essi Saarenpää otteli myös hienosti saavuttaen hopeaa tyttöjen alla 52 kg:n painoluokassa.

Kuusi mitalia judon A ja B -nuorten SM -kisoista Kaustisen judokoille

Kaustisen Pohjan-Veikkoja edustaneet Liina Paavola ja Julia Mäkelä ottelivat hienosti tuoden neljä SM -mitalia Kaustisen Pohjan-Veikoille.

Liina Paavola voitti kultaa A -nuorissa ja pronssia B -nuorissa, painoluokassa alle 48 kiloa.

Julia Mäkelä otteli samoissa sarjoissa ja painoluokassa, kuin Liina. Julia saavutti A -nuorissa hopeaa ja taisteli B -nuorissa pronssille kuten Liina.

B -nuorissa tytöt oli arvottu eri lohkoihin ja, kun B – nuorissa molempien tyttöjen tie päättyi semifinaaleihin, tuli molemmille pronssimitalit ilman keskenäistä ottelua.

A -nuorissa tytöt joutuvat sitten vastakkain ja Liina voitti tämän tyttöjen välisen tasaväkisen ottelun 20 sekuntia kestäneellä sidonnalla.

Kaustisella kuluvan kauden judoa treenannut, mutta Himangan judoseuraa edelleen edustava Essi Saarenpää menestyi myös hienosti. Essi voitti hopeaa sekä A-, että B -nuorissa painoluokassa alle 52 kiloa.

Kokkolassa asuvat; Kalle Rimmistö ja Matilda Raiskila edustivat myös Kaustisen Pohjan-Veikkoja samoissa kisoissa. Kalle ja Matilda ottelivat myös hienosti, vaikka tällä kertaa he eivät vielä mitaleille yltäneet.

Onnittelut mitalisteille ja kaikille SM -kisoihin osallistuneille.

Kaustisen Pohjan-Veikot
KP-V / Judo / Antti

Ice Power Cup Tampere 25.1.2014

Samurai Cupissa menestystä niittänyt KP-V.n judokakolmikko; Liina Paavola, Julia Mäkelä ja Samuel Kokkoniemi taistelivat mitaleille myös Judon Ice Power Cupissa Tampereella 25.1.2014.

Liina ja Julia joutuivat tällä kertaa painoluokkien yhdistämisestä johtuen ottelemaan yhtä painoluokkaa ylempänä, eli alle 18 -vuotiaiden tyttöjen painoluokassa alle 52 kg. Ylempään painoluokkaan siirtymisestä huolimitta tytöt ottelivat ja menestyivät hienosti. Liina oli sarjassa toiseksi ja Julia kolmanneksi.

Samuel Kokkoniemi nosti taas tuntuvasti osakkeitaan otellen alle 18 -vuotiaiden alle 55 kg:n painoluokassa toiseksi.

Onnea kaikille!

Samurai Cup 1 Orimattilassa 18.1.2014

Suomen parhaat 15 – 20 vuotiaat kokoontuivat 18.1. Orimattilaan kisaamaan Samurai Cupin ensimäisen osakilpailun voitosta. Kaustisen Pohjan-Veikkojen Judojaostoa kisassa edusti Liina Paavola, Julia Mäkelä ja Samuel Kokkoniemi.

Kaikki KP-V:n edustajat ottelivat alle 18 vuotiaiden sarjoissa; Liina ja Julia tytöissä, alle 48 kg:n painoluokassa ja Samuel pojissa alle 55 kg:n painoluokassa.

Liina voitti oman sarjansa ja Julia otteli hienosti samassa sarjassa neljänneksi. Samuel Kokkoniemi otteli niin ikään hienosti sijoittuen omassa painoluokassaan viidenneksi, edeten aina pronssiotteluun saakka.

Seppo Kokkoniemi toimi kisareissulla valmentajana ja huoltajana.

KP-V:lle kuusi mitalia Kurikan Aprilli Shiai:sta

WB6X5699
Tiia Timmerbacka toi hopeaa ja pronssia kahdesta eri sarjasta.

Kaustisen Pohjan Veikkojen judojaosto osallistui lauantaina 23.3 Kurikassa järjestettyihin Aprilli Shiai kisaan, jossa oli kaiken kaikkiaan 110 kilpailijaa ympäri Suomea. KP-V:n seurasta osallistujia oli kuusi. Mitaleja seuralle toivat Sisu Rauma DP-30 kultaa, Pyry Rauma DP-38 hopeaa, Liina Paavola BT -52 hopeaa, Tiia Timmerbacka CT-52 hopeaa, Tiia Timmerbacka BT-52 pronssia ja BP-60 Micki Österbacka pronssia.

Lajitilaisuudet käynnistyvät Salonkylässä

Kaikki kaustislaiset urheilutoimijat ovat tervetulleita huhtikuun toisella viikolla järjestetäviin lajitilaisuuksiin, joissa kerätään tietoja Kaustisen Pohjan-Veikkojen historiasta. Seuran historiasta kertova juhlakirja ilmestyy ensi vuonna, joka on seuran 100-vuotisjuhlavuosi.

Maanantai 8.4. klo 19.00
Suunnistus, Salonkylän nuorisoseurantalo, Salonkyläntie 457

Tiistai 9.4. klo 17.30
Paini. painonnosto ja judo, Kaustisen urheilutalo

Tiistai 9.4. klo 19.00
Naisvoimistelu, Kaustisen urheilutalo

Keskiviikko 10.4. klo 18.00
Ammunta, Motelli Marjaana

Keskiviikko 10.4. klo 19.00
Yleisurheilu, Motelli Marjaana

Torstai 11.4. klo 17.30
Jalkapallo ja lentopallo, Kaustisen urheilutalo

Torstai 11.4. klo 19.00
Hiihto, mäki- ja yhdistetty, nopeuslasku, Kaustisen Urheilutalo

Lisätietoja:
kirjatoimikunnan puheenjohtaja Seppo Järvelä, 040 760 4567, seppo.t.jarvela@gmail.com
juhlakirjan toimittaja Pekka Kivelä, 0500 500 928, storkivi@gmail.com