Aihearkisto: Jalkapallo

KP-V Girls voitti pronssia Harrastefutiksen SM-kisoissa

Kaustisen Pohjan-Veikkojen Girls -joukkue osallistui 27-29.7. Helsingissä järjestettyihin Harrastefutiksen SM-kisoihin ja siellä naisten Fair Play -sarjaan. Matkaan lähdettiin perjantaina aamuvarhaisella ja hauskan matkustuspäivän jälkeen suunnaksi otettiin Töölön Pallokentät, missä turnaus käytiin.

Ensimmäinen ottelu ja vastaan asettui helsinkiläisjoukkue Pienet Eläimet. Pelin alku oli Girlseille tyypilliseen tapaan tunnustelevaa ja varovaista pelaamista, mutta kun alun kisajännityksestä päästiin eroon, alkoi pallo liikkua mallikkaasti ja tulos oli myös sen mukaista. Ottelun lopputulos 4 -1 kaustislaisille. Maaleista vastasivat Julia Känsäkoski, Neea Åby, Emmi Luoma ja Essi Rahkonen.

Avauspäivän toinen ottelu ja vastassa oli FC Pandat Espoosta. Pelipaikkana Sonera Stadium, eli ottelupuitteet olivat mitä mahtavimmat! Ensimmäiset viisi minuuttia olivat jälleen vaikeita ja espoolaiset hallitsivat pelitilanteita, mutta avausmaalin iski kuitenkin Girls. Tämä maali oli totaalisesti ottelun käännekohta, sillä lopputulos 9 ? 0 kaustislaisille kertoo kuka kentällä ottelua vei ja kuka vikisi. Maalinteossa kunnostautuivat Känsäkoski neljällä, Rahkonen kahdella, Åby, Alina Koivisto sekä Tiia Saarikettu kukin yhdellä osumalla.

Hyvillä mielin joukkue siirtyi iltaruokailuun ja unten maille, ensimmäinen ottelupäivä oli todella onnistunut!

Turnauksen kolmas ottelu ja vastassa IPS Witch2 Imatralta. Ottelu oli erittäin tasainen ja maalitilanteet olivat tiukassa, mutta Girlsien kovan prässipelin myötä lopputulos oli hienosti 2 ? 0 kaustislaisille. Maaleista vastasi Känsäkoski.

Neljäs ottelu, vastaan asettui ToTe/Avauspotku Helsingistä. Pelin juoni oli selvillä alusta pitäen, helsinkiläiset hallitsivat kenttätilanteita ja Girls pyrki iskemään vastaiskuin. KP-V puolusti todella suurella sydämellä ja kun maalivahti Nina Rauma esitti useita huipputorjuntoja pysyi ottelu tasalukemissa. Ja sitten iski Känsäkoski, hieno pallonriisto ja huolellinen viimeistely, loppulukemat olivat valmiit. Voitto Girlseille lukemin 1 ? 0.

Viides ottelu, vastassa Musta Tuntuu Kokkolasta. Joukkueitten kaikki edelliset kohtaamiset olivat päättyneet kokkolalaisten eduksi. Samalta näytti myös nyt, sillä ennen ottelun puoliväliä tilanne oli Girlsien kannalta murheellisesti 2 ? 0 tappiollinen. Ja vaikka KP-V heräsikin ottelussa taistelemaan se ei aivan riittänyt, lopputulos 2 ? 1 kokkolalaisten eduksi, eli ensimmäinen turnaustappio oli koettu. Kavennusmaalin viimeisteli Känsäkoski.

Tappiosta huolimatta KP-V Girls sijoittui omassa alkulohkossaan hienosti toiseksi ja pääsi näin suoraan sunnuntaina pelattavien pudotuspelien toiselle kierrokselle.
Lauantai-ilta sujui joukkueella mukavasti ruokailun, kaupunkikierroksen sekä elokuvan parissa. Pitkä päivä takana, uni maittoi ja edessä uusi ottelupäivä.

Kuudes ottelu, käsikirjoitus selvä, vain voittaja jatkaa turnauksessa. Vastaan asettui FC Kissat Helsingistä. Ottelu sai hyvän alun, kun Känsäkoski siirsi kaustislaiset johtoon. Koivisto jatkoi maalitehtailua upealla kaukolaukauksella, mutta vain hetkeä myöhemmin iski FC Kissat. Girls ei kuitenkaan kavennusmaalista hätääntynyt ja Känsäkosken viimeistellä loppulukemat 3 ? 1 oli selvää että nyt pelataan mitaleista!

Seitsemäs ottelu, vastassa IPS Witch Imatralta. Ottelu alkoi erittäin varovaisesti ja laiskatempoisesti, imatralaisten ollessa hieman hallitsevampi joukkue. Maalitilanteilla ei ottelussa paljon herkuteltu, mutta yksi maali siinä kuitenkin nähtiin. Valitettavasti sen teki IPS Witch joka otteluvoiton myötä pääsi loppuotteluun ja Girlseillä oli edessään pronssiottelu.

Pronssiottelussa vastaan asettui ToTe/Avauspotku Helsingistä. Pelissä oli vastakkain kaksi väsynyttä joukkuetta, eli jostain oli kaivettava esiin viimeisetkin voimanrippeet ja taistelutahto. Ottelu oli erittäin tasainen. Helsinkiläiset loivat vaarallisia tilanteita pitkillä avauksillaan ja KP-V puolestaan vastaiskuillaan. Rauman esittäessä jälleen hienoja torjuntoja ja koko joukkueen puolustaessa todella upeasti iski Känsäkoski pallon helsinkiläisten maaliverkkoon kun peliminuutteja oli jäljellä vajaat viisi. Ottelusummerin soidessa oli sitten ilo ylimmillään, lopputulos 1 ? 0 KP-V Girlseille. Harrastefutiksen SM-pronssi on tosi asia!

KP-V-Girls-2012-Helsinki
Takaa vas.: Valmentaja Pekka Lehto, Laura Hirsikangas, Alina Koivisto, joukkueenjohtaja, Marko Järvelä, Heini Kuorikoski, Jasmiina Järvelä, Laura Koskinen, Eveliina Kuorikoski, Essi Rahkonen
Edestä vas.: Raisa Nikkilä, Emmi Luoma, Tiia Saarikettu, Henna-Kaisa Salo, Julia
Känsäkoski, Neea Åby, Monika Suvanto, Nina Rauma
Edessä: Huoltaja Roni Lehto

Paluumatka olikin sitten yhtä voitonjuhlaa, eikä väsymyksestä ollut tietoakaan kun joukkue saapui yön tunteina takaisin Kaustiselle. Todella hieno saavutus koko joukkueelta, unohtamatta valmennusryhmää, sekä runsaslukuista fanijoukkoamme, jonka kannustushuudot raikasivat hienosti Sonera Stadiumin lehtereiltä! Ja tietenkin: Hyvä Risto!

P Lehto

KP-V otti tärkeät pisteet IK Myranilta

Raportti ensikertalaisen fanin silmin futsal-pelistä KP-V – IK Myran.

Pelin alku, kuten sarjataulukko, oli tasaista ja odottavaa. Pelistä muodostuu tiukka vääntö, oli arvio lehtereiltä. Mutta muutaman minuutin kuluttua juoni oli selvä, Kaustisen pojat hallitsivat peliä ja loivat välittömästi muutaman loistavan paikan, oli tolppaa ja huolimatonta viimeistelyä. Vielä kun viimeiset katsojat olivat vasta tulossa, Kaustinen ja Timo-Jaakko Paasila iski. Tarkka laukaus tolpan kautta verkon perukoille. Peli oli tämänkin jälkeen Kaustisen hallintaa, tilanteita tuli melkein liukuhihnalta. Kumpikin kenttä onnistui pitämään palloa ja luomaan maalipaikkoja.

Yllättäen seuraavan maalin iski IK Myran. Huolimaton pelaaminen ja miehen pitäminen kostautui. IK Myranin näkyvin ja kentän paras Myranista, Taivassalo, iski pallon maalin kattoon hyvän sommitelman jälkeen. Ensimmäisellä puoliajalla onnistuivat vielä Eeli Penttilä 2-1 :een. Joni Uusipaikka vei Kaustisen uudelleen johtoon 3-2 Ik Myranin tasoitettua välillä. Puoliaikatuloksen 4-2 teki Myranin oma pelaaja.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan, ainakin luokkaa 60%-40% pallonhallinnan ja 10- 4 maalintekopaikkojen osalta Kaustisen puoliaika. Molemmat ketjut onnistuivat hyvin. Maalivahdin ei tarvinnut näyttää osaamistaan, laukaukset joko peitettiin tai ne menivät ohi. Myranin kulmakuvio tuli selväksi jo toisen kulman jälkeen, mutta näytti olevan siitä huolimatta hankala puolustaa. Laukauksiin asti päästettiin Myran liki jokainen kerta, onneksemme menivät järjestäin ohi. Myran haki jatkuvasti maalivahdin avauksilla Taivassaloa joka sitten pudotteli palloa takaa tuleville laitamiehille. Siinä hän onnistui hyvin, 2-2 tasoitus tuli juuri tämän tyyppisestä tilanteesta.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin jäätiin, Myran tippui entistä enemmän Kaustisen kyydistä. Eeli Penttilälle päivän toinen osuma ja lukemat 5-2. Toisen osumansa teki myös Paasila hyvästä kaksi yhtävastaan hyökkäyksestä Uusipaikan syöttäessä, tilanne näin 6-2. Sitten tuli hyvä olo, peli ratkaistu, pisteet kotona tunne! Seuraavasta hyökkäyksestä Taivassalo kavensi 6-3. Sitten junnattin jonkun aikaa, paikat siunaantuivat kuitenkin enimmäkseen Kaustiselle. Olihan Myranilla ylärimaa ja muutama kulmakuvio, mutta vauhti näytti hiipuvan. Peluutettiin ja kuormitettiin kirivaiheessa muutamaa kaveria paljon ja Uusipaikka iski Kaustiselle 7-3. Yleisö vaikutti olevan Myranin katsomon osaa lukuunottamatta varma Kaustisen voitosta. Tosin sitten vielä kerran Myran kavensi maalinedusruuhkasta 7-4, taisi mennä omasta miehestä? Tekijän voi tarvittaessa sitten varmistaa kolmen viikon päästä piirin kotisivuilta!

Ensimmäistä kertaa koko pelin katsomassa ollut fani jäi sitten odottelemaan tulevia rangaistuspotkuja. Joukkueiden virhetilit täyttyivät ja Kaustisella ennen vieraita. KP-V:n saadessa viimein rangaistuspotkun vieraiden virhetilin täyttyessa, Kaustisen pojat ottivatkin vapaapotkun, miksi? Peliaikaa minuutti ja eroa kolme maalia ja otetaan vapaapotku. Fanin täytynee tutustua lajiin ja sen taktiikkaan lisää. Tosin ihmettelin myös joukkueen karvaamista ja pallon perässä juoksemista vastustajan kenttäpuoliskolla, eikö kannattaisi puolustaa tiiviisti puolenkentän jälkeen. Varsinkin kun johdetaan ja hallitaan selkeästi.

Myran pojilta loppui usko jo toisen puoliajan lopussa. Samoin taisi käydä Myranin valmentajaltakin, kun rupesi peluuttamaan koko vaihtopenkkiä. Kaustinenhan pelasi koko pelin kahdella ketjulla ja tulos näkyi taululla. KP-V:n molemmat maalivahdit jaksaa heittää hyvinkin tuon 40 metriä, se tuli selväksi. Yhtä kärkipelaajaa lukuunottamatta muut eivät juurikaan ehtineet mukaan. Voisiko avata vaikka lyhyemmällä heitolla?

Pelitapahtuman kehittämisessä ollaan alkuvaiheessa,on hyvä sali, halutaan selostaja, pelaajaesittelyt pelin alkuun, valmentajien kommentit ennen peliä, tauko-/katkomusiikkia, puoliaikaohjelmaa, raportit peleistä kotisivulle ja muille forumeille, kameroitakin näkyi olevan paikalla, kuvat mukaan. Päät pystyyn ja ensi kaudella uudella innolla, sarjapaikka taisi tällä varmistua. Tätä kannattaa viedä eteenpäin.

Yleisöä oli varmaan 50-60 ja totutun hillittyä ja asiantuntevaa. Tuomarit onnistuivat hyvin, eivät ainakaan ratkaisset peliä puoleen tai toiseen.

Mate, fani

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pistesija SM-moniotteluista

SM-tason kisoihin lähtemisen tavoite toteutui. Purolan veljekset kartuttivat toistamiseen KP-V:n seuraluokittelupisteitä urakoimalla tämän kesän toisen kuudennen sijan joukkuekilpailuissa ? nyt SM-moniotteluissa Iissä. P15 sarjaan oli ilmoittautunut 9 joukkuetta ja 27 ottelijaa, mutta varmistuksen kisa-aamuna ja 100 aitajuoksuun lähti vain 20 kisailijaa.

Eemeli oli kisan 16. tehden omat ennätykset 100 m aj:ssa, pituudessa ja tonnilla sekä 5-ottelun kokonaispisteissä. Elias oli 17. ja paransi tonnin ennätystään reilut 2,5 sekunttia ja sivusi seipään ennätystään ja myös otteluennätys parani.

Kenttälajien vain kolme suorituskertaa toi moniotteluun uuden vaikeusmomentin normaalin kuuden suorituskerran kilpailuun nähden. Sitä korosti myös se, että huoltajat ja valmentajat eivät saaneet tulla kentälle ollenkaan! Kisailijoiden piti SM-tason sääntöjen mukaan hoitaa itsenäisesti niin pituuden, keihään kuin seipäänkin askelmerkit ja etäisyydet. Veljeksille tuotti erityisesti vähän hypätyn pituuden askelmerkin löytäminen vaikeuksia ja ponnistus lähtikin kengänmitan päästä lankulta.

Seuraluokittelupisteissä SM-kisoilla on oma perinteinen kisapistejärjestelmänsä niin yksilö kuin joukkuekisoissakin seuraavasti:
15-vuotiaat 6 parhaalle 7-5-4-3-2-1
14-vuotiaat 6 parhaalle 7-5-4-3-2-1
Seuraluokitteluun huomioitava pistemäärä on näin seuran keräämien kisapisteiden summa jaettuna kahdella. Joukkuekilpailuissa SM-tasolla tulosrajana on 2*B-luokan tulos, paitsi moniotteluissa, jonne seura voi lähettää joukkueen ilman tulosrajaa.

Seuraluokitteluun pisteitä kertyy myös yleisurheilulisenssien määrästä (määrä jaettuna neljällä), yli 15-vuotiaiden osallistumisesta PM-kisoihin (lajiosanottojen summa jaettuna kahdella), yli 15 v luokkaurheilijoiden määrästä ja tasosta (A 3 p, B 2 p, C 1, SM 6, M 5) sekä arvokisamenestyksen ja osallistumisen, maaotteluedustuksen ja SM pisteiden mukaan.

KP-V Girls Futsalturnaus VI

Viimeinen futsalturnaus naisten piirisarjassa ja ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui FC Kokkostars. Joukkueet olivat ennen ottelua sarjataulukossa tasapisteissä joten tiedossa olisi tasaista taistelua. Ja näin peli myös eteni, ensimmäisen puoliajan päättyessä tilanne 0 – 0, maalitilanteet molemmilla todella vähissä. Toista puoliaikaa ehti kulua kahdeksan minuuttia, kun Kokkostars siirtyi johtoon. Kolme minuuttia tästä ja Kaustinen tasoitti, maalintekijänä toimi Essi Rahkonen, syöttäjänä Julia Känsäkoski. Loppuminuuteilla KP-V Girls sai luotua useita hyviä maalintekotilanteita, mutta viimeistelyn ollessa huolimatonta lopputulos 1 – 1.
Toisessa ottelussa vastaan asteli AC OuHu. Pelin juoni oli ennakkoon selvä, Kaustinen keskittyisi puolustamiseen. Ottelu etenikin tasaisena aina kahdeksannelle minuutille saakka, jolloin OuHu otti aikalisän ja muutti taktiikkaansa. Ja vaikka muutos tiedostettiin, loppuivat kaustislaisilta keinot. OuHu takoi tylyt 0 – 5 taukolukemat. Toinen puoliaika alkoi jälleen tasaisesti ja seuraava maali nähtiin vasta erän 13 minuutilla. Ja sitten verkot paukkuivatkin taukoamatta. Loppulukemat tylyt 0 – 9 Oulaisille.
Päivän parhaimmistoon kuuluivat Essi Rahkonen, Tiia Saarikettu, Jasmiina Järvelä sekä Julia Känsäkoski.
Kokonaissaldo talven otteluista ihan ok, neljä voittoa, yksi tasapeli sekä viisi tappiota.

KP-V Girls Futsalturnaus V

Hiljainen menomatka, osa nukkui… Pelaajien henkilökohtainen valmistautuminen kenties heikkoa? Siltä ainakin tuntui, kun päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Kälviän Tarmo. Ottelu oli ohitse jo ennen kuin se ehti edes alkaa, kyyti oli kylmää ja tytöt vain paikalla mutta ei aidosti läsnä. Taukotilanne Tarmolle 7 -0. Toisella puoliajalla valmentajat sekoittivat hieman pelijärjestystä, tuloksena kaksi lisämaalia omiin eikä ainuttakaan Tarmon verkkoon. Lopputulos siis tylyt 9 – 0 Kälviälle. Kauden totaalinen pohjanoteeraus oli koettu!
Toinen ottelu ja vastassa FC-92 Leidit. Kentällä aivan eri asenne ja pelikin sujui hienosti. 11 peliminuutin jälkeen KP-V Girls johti ottelua 4 – 0. Mutta hyvän olon tunteen hiipiessä puseroihin heräsi Leidit pelaamaan, ja kas, pian ottelu olikin jo lukemissa 4- 3. Toisen puoliajan loppuminuuteilla Girlsit viimeistelivät vielä yhden maalin ja lopputulos näin ollen 5 – 3 KP-V:lle.
Girlsien tehotyttöinä toimivat: Alina Koivisto 2+1, Essi Rahkonen 2+0, Julia Känsäkoski 1+0 sekä Laura Hirsikangas 0+1.
Joukkueen parhaimmistoon kuuluivat E Rahkonen ja A Koivisto.

Ihanaa, Leidit, ihanaa!

Kauden neljäs ja samalla toiseksi viimeinen futsalturnaus ähellettiin sunnuntaina 9.1. Sievissä (huom. iso alkukirjain viikonpäivästä huolimatta). Menestystämme vastustamassa oli Nivalan ja Kälviän pirpanoita. Onnistuivat, ryökäleet. Kumpikaan joukkue ei ollut teknisesti ylivertainen, mutta kuviot niillä oli ylikunnossa!

Ensimmäinen peli oli melkoista siivoustalkoota: FC -92:n suuresta kutijoukosta imuroi(tii)n yhteensä 11. Valtaosa maaleista syntyi 2-1 – läpiajotilanteista. Etenkin pelin jälkipuoliskolla alkoi painaa vaihtonaikkosten vähyys: siinä missä punapaidat laittoivat alinomaa kentällisen tuoreita jalkoja kehiin, joutuivat Leidit pyörittää peliään kahden vaihtopelaajan turvin ja siten jatkuvasti pelipaikkojakin vaihdellen, mikä aina hieman sekoitti pakkaa. Onneksi emme kuitenkaan jääneet nollille: ensimmäisen puoliajan keskivaiheilla laitalinkki Merle ”kummassalaidassamunpitääolla” Ling nimittäin avasi maalitilinsä!
Ya maaaaan! Eiku womaaaan!

Väliajalla painanut väsy meinasi väkisin rehata suupieliä alaspäin, mutta hyvät eväät ja Captain Jackin rallattelu antoivat Leideille supervoimia toiseen peliin lähdettäessä. Peruspilarimme huudot & tuuletukset oli suunniteltuna jo pienen tovin ennen pelin alkua, mikä enteilee aina hyvää…

Tarmoa vastaan lähdettiinkin – kuinka ollakaan – täysin timanttisella
tarmolla: joka akka antoi kaikkensa ja pikkuisen päälle. Ensi minuuteilta lähtien meillä oli minimissään kympin barin paine toiseen päätyyn ja Teerijärvellä harjoiteltuja syöttelykuvioitakin saatiin käyttöön. Mikä parasta, innokkuudestaan huolimatta kukaan ei loukannut pahemmin kuin saamalla pallon turvallensa, mistä pystyi toipumaan pikapikaa. Meidän verkkomme soi ensimmäisen kerran vasta, kun ensimmäistä puoliskoa oli pelattu yli puolet. Encore perään. Nuorempi Ullavan vahvistus, Sonja Kankkonen, törkkäsi 2-1 -kavennusmaalin Tiinan syötöstä ja ”pershelleenlentämistuuletus” kävi näin toteen. Koko peli oli ennakoitua tasaisempaa taistoa: mainioita tilanteita oli kälviäläistenkin päädyssä ja lukemat oisivat voineet olla tyystin toiset jos jokunen tolppa, rima tai ”se-oli niin-lähellä” olisikin onnistunut. Loppulukemat Tarmon tyttöjen hyväksi 3-1 ja Leideillä punakat naamat, jenkkihymyt, roppakaupalla kulutettuja kaloreita sekä loistofiilis ilman muuta. Tämä on ihanaa!

Pelinaiset: Tiina Huhtakangas (c), Elina Jylhä, Sonja Kankkonen, Merle Ling, Eikku Marjusaari, Pauliina Puronaho (allekirjoittanut mv) ja Jonna Vintturi. Valmentajat vertaansa vailla: Joonas Kivinen & Antti Vintturi.

Mikäli mielit seurata kehitystarinaamme tarkemmin, sarjataulukko, JONKA JUMBOSIJALLA SIIS EMME OLE, sekä tarkemmat pelipöytäkirjat löytyvät alla olevasta osoitteesta.

http://www.resultcode.fi/sarjat/sarja_sarjatilanne_ja_ottelut_nayta.php?sarja_id=104378&piiri_id=100010

P.P.

Palloevankeliumi

PALLOEVANKELIUMI (Elina Jylhän mukaelma)

Siihen aikaan antoi keisari Takala käskyn, että Kaustisen kunnassa piti naiset pallon perässä juokseman. Tämä naisjoukkojen koollekutsu oli ensimmäinen vuosiin ja tapahtui miesten edustusjoukkueen tason laskun jo alettua. Innokkaimmat menivätkin ja ilmoittautuivat leidien pelaajaluetteloon, kukin omalla tyylillänsä.

Niin myös Heikki lähti Mansesta, Tampereen kaupungista ja meni leidien järjestykseen panoa varten Markon valtakuntaan, sillä hän kuului kuningaslajin osaajiin. Hän lähti sinne yhdessä kaverinsa Henrin kanssa, joka odotti leidien ojentamista ilolla.

Heidän siellä ollessaan tuli leidien harjoittelun aika. Leidit puettiin vanhoihin pelipaitoihin ja pantiin harjoittelemaan kuoppaiselle pikkunurmelle, sillä heillä ei ollut sijaa isolla kentällä. Sillä seudulla oli useita muita naisjoukkoja, jotka vartioivat tarkasti maaliansa ja pelasivat palloa hyvin. Heikki ja Henri olivat kuitenkin saavuttaneet tavoitteensa: leidit juoksivat pallon perässä.

Useiden tappiollisten pelien jälkeen leidien edessä seisoivatkin pallon enkelit Antti ja Joonas ja pelitieto ja -taito ympäröi heidät. Pelko valtasi leidit, mutta enkelit sanoivat heille: ”Älkää pelätkö, sillä me ilmoitamme teille suuren ilosanoman, suuren ilon koko joukolle.
Kuuleeko kaikki!?! Te voitatte vielä. Tämä on merkkinä teille: te ette ryntäile, haluatte palloa, jokaiselle on oma pelaaja, puolustatte maalin puolelta ja muutenkin pelaatte joukkueena. Silloin se voitto tulee.”Ja samalla hetkellä leideihin liittyi pieni taivaallinen apujoukko, joka ylisti Palloa sanoen: KOO-PEE-VIIVA-VEE maalihanat aukaisee!

Kun enkelit olivat menneet takaisin kentän laidalle, leidit sanoivat toisilleen: nyt pelaamaan! Sitten tapahtui se, minkä enkelit meille ilmoittivat. He pelasivat hyvin ja taidokkaasti tehden maalin jos toisenkin. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä pelaamisesta oli heille sanottu. Kaikki, jotka kuulivat leidien sanat, olivat ihmeissään. Mutta leidit kätkivät sydämiinsä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkiskelivat sitä.

Leidit palasivat kiittäen ja ylistäen Palloa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.

Ilosanoman tuottanut KP-V Ladies

Hyvää Joulua KP-V!!

KP-V Girls Futsalturnaus II

Päivän teema; puolustuspelin kehittäminen. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui FC OuHu, jolla meriittinä muun muassa viime vuoden SM-kulta futsalissa. Ja joukkueitten tasoero oli myös juuri niin suuri kuin osattiin odottaa. Lopputulos 15 – 1 (6 – 0 ) Oulaisille. Kaustislaisten maalista vastasi Laura Hirsikangas, maalisyötön antoi Nina Rauma. Toisessa ottelussa vastassa VetU. Puolustuspelin harjoittaminen jatkui ja sujuikin melko mallikkaasti, taukotilanne 0 – 0. Toisen puoliajan neljännellä minuutilla VetU siirtyi johtoon ja KP-V oli pakotettu aikalisään ja pelikuvioiden muutokseen. Pelitavan muuttamisen myötä KP-V saikin luotua muutaman melko hyvän maalintekotilanteen, mutta VetU:n maalivahti esitti todella tyylikkäitä pelastuksia ja kun ottelua oli jäljellä noin neljä minuuttia iski veteliläiset pallon toistamiseen KP-V:n maaliin. Lopputulos 0 – 2 veteliläisille, onnittelut heille!
KP-V Girlsien parhaimmistoon kuuluivat päivän otteluissa Essi Rahkonen, Emmi Luoma sekä Alina Koivisto.

KP-V Girls Futsalturnaus I

KP-V Girls aloitti naisten futsalin piirisarjansa kahdella ottelulla Kokkolan urheilutalolla. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui kokkolalainen Los Babes. Peli oli Girlseillä rauhatonta ja erittäin sekavaa, eli oman pelin rakentelusta ei ollut tietoakaan, liekö syynä kisajännitys vai mikä. Kun sitten ottelu vihdoin saatiin päätöseen olivat loppulukemat tylyt 2 – 7 kokkolalaisille. KP-V:n molemmista maaleista vastasi Julia Känsäkoski, yhden tehopisteen hankki itselleen Essi Rahkonen maalisyötön muodossa. Toinen ottelu ja vastaan asettui FC-92 Nivalasta. Pelikuvioita oli hieman muutettu ennen ottelua ja liekö tuosta johtuen myös peli hieman parani. Ajoittain pallo kulki mallikkaasti koko joukkueen voimin ja hyviä maalitilanteitakin saatiin aikaiseksi. Tasaisen ottelun tauokotilanne 2 – 2. Puoliajan molemmista maaleista vastasi Laura Hirsikangas. Peli oli tasatilanteessa lähes viimeiselle minuutille, kunnes KP-V käänsi ottelun edukseen kahdella viime hetken maalilla. Maalintekijöinä toimivat Hirsikangas ja Känsäkoski, lisäksi Hirsikankaalle yksi syöttöpiste. Eikä pidä unohtaa maalivahti Nina Raumaa joka muutamalla upealla torjunnallaan piti joukkuetta pystyssä. Lisäksi puolustuksen lukko Alina Koivisto pelasi mallikkaasti ja rauhallisesti läpi koko ottelun. Hyvä alku joukkueelta, eli ei muuta kuin kohti tulevia haasteita…

KP-V Girls hyvään tulokseen Lady Cupissa

Kaustisen Pohjan Veikkojen nuoret jalkapallotytöt osallistuivat Kokkolassa
järjestettyyn Lady Cupiin lauantaina 9.10. Turnaukseen osallistui 16 joukkuetta, jotka oli jaettu neljään lohkoon. Peliaikana oli 2×15 min. Ensimmäisessä ottelussa tytöt saivat vastaansa PeU:n Perniöstä. Peli alkoi varovaisesti ja ehkä ilmassa oli hieman liikaakin jännitystä. Kun ottelua oli pelattu 18 min Julia Känsäkoski siirsi KP-V:n 1 – 0 johtoon, maalisyötön tarjoili Laura Hirsikangas. Perniö kuitenkin tasoitti ottelun viisi minuuttia ennen loppuvihellystä. Toisessa pelissä vastaan asteli Jeppiksen Prinsessat. Ottelu alkoi kaustislaisilta melko takkuisesti ja kuuden minuutin kohdalla Jeppisläiset siirtyivät 0 – 1 johtoon. Mutta tasoitus nähtiin neljä minuuttia myöhemmin, kun Janika Kola siirsi pallon maalin perukoille, maalisyötön tarjoili jälleen L Hirsikangas. Ottelun voittomaali nähtiin 23 min kohdalla, maalintekijänä Marke Heikkilä ja syöttäjänä Hirsikangas. Kolmas ottelu ja vastassa Musta Tuntuu Kokkolasta. Ottelussa kunnon panokset, sillä voitto tai tasapeli antaisi KP-V:lle mahdollisuuden pelata jopa mitalisijoista. Ja ottelu oli juuri niin tasainen kuin se vain voi olla. Kaustisen maalivahti Nina Rauman muutama loistopelastus ja hyökkäyspään hieman huolimaton viimeistely, lopputulos 0 – 0 ja samalla varmistui sijoitus kahdeksan parhaan joukkoon. Sitten alkoivatkin ottelut joissa voitoilla edettäisiin yhä korkeammalle sarjataulukossa. Ensimmäiseksi vastaan asteli VIFK, joka kesällä järjestetyssä Kantarelli Cupissa voitti naisten sarjan. Kaustislaisten pelimoraali oli kuitenkin todella loistava. Vaikka vaasalaiset hallitsivat ottelua mielin määrin, nähtiin ottelun ratkaisu vasta neljä minuuttia ennen loppuvihellystä, ja valitettavasti ottelun ainoan maalin teki VIFK. Täysin ansaittu voitto vaasalaisille, mutta ehdottomasti tyttöjen paras ottelu koko turnauksessa. Päivän viidennessä ottelussa vastujana oli Nokian Pyry. Ottelu alkoi hienosti, sillä 5 min kohdalla Julia Känsäkoski siirsi kaustislaiset johtoon, maalisyötön antoi Essi Rahkonen. Ottelu sai kuitenkin jännittävät loppuhetket, kun Nokialaiset tasoittivat pelin rangaistuslaukauksesta vain viisi minuuttia ennen peliajan päättymistä. Mutta sitten iski joukkueen Ladynäkin palkittu Julia Känsäkoski hienolla yksilösuorituksella,kun peliaikaa oli jäljellä kolme minuuttia. Ja vain minuutti edellisestä ja Känsäkoski iski loppulukemiksi 3 – 1. Maalisyötön tarjoili jälleen Hirsikangas. Edessä oli vielä yksi ottelu ja vastaan asettui KP-87 Kokkolasta. Tähän otteluun ei oikein tahtonut löytyä asennetta ja loppulukemat olivat sen mukaiset 0 – 4 kokkolalaisille. Mutta päivän päätyttyä KP-V:n sijoitus hienosti kuudes. Loistava päivä, hieno joukkue ja hyvä fiilis, eli jalkapalloilua parhaimmillaan.

Kuvia joukkueesta ilmestyy seuran sivuille, jalkapallo, B-tytöt.