Kuukauden nettivieras: Samuli-Petteri Kivinen

Terveisiä Sanghaista!

Olen Samuli-Petteri Kivinen, 17 v. Olen opiskelija ja opiskelen Kälviällä Alavuden erityisammattikoulun valmentavalla linjalla. Harrastan yleisurheilua, jalkapalloa, sählyä sekä musiikin kuuntelua. Tärkeimmät lajini löytyvät yleisurheilusta ja ne ovat pikajuoksu sekä pituushyppy. Tänä syksynä minulle annettiin mahdollisuus edustaa Suomea Kiinassa järjestetyissä kehitysvammaisten maailmankisoissa, joka oli maailman suurin urheilutapahtuma vuonna 2007.

Kilpailureissu oli huikea kokemus. Reilu kaksi viikkoa Kiinassa jätti upeat muistot, joita en unohda koskaan. Ensimmäiset neljä päivää vietimme Shanghain länsilaidalla Yingpyssä. Siellä toivuimme aikaerosta ja matkaväsymyksestä, sekä valmistauduimme tuleviin samppa_kiinassa2kilpailuihin.

Sää oli koko ajan todella lämmin ja pääosin aurinkoinen. Jännitystä toi uhka taifuunista, jonka ilmoitettiin kohtaavan Shanghain. Onneksi taifuuni laantui ja kaupunkia riepottelivat vain rankkasade ja voimakas tuuli. Pituushypyn karsintakilpailua siirrettiinkin päivällä sään vuoksi.

Kisojen avajaiset olivat todella vaikuttava tapahtuma. Paikalla oli noin 90 000 ihmistä, urheilijat mukaan lukien. Turvatoimet olivat massiiviset. Paikalla oli paljon poliiseja ja sotilaita, jotka huolehtivat turvatoimista. Kiina oli luvannut järjestää maailman upeimmat avajaiset ja maa piti lupauksensa. Avajaisissa oli 164 eri kansalaisuutta. Ohjelmassa oli mm. erilaisia kulkueita ja lohikäärmenäytös. Yhdysvaltojen joukkueen mukana marssi Arnold Schwarzenegger ja musiikkiesityksistä vastasivat mm. Shakira, Bon Jovi ja Bono. Colin Farrell piti kannustavan puheen ja Kiinan presidentti Hu julisti Kesämaailmankisat avatuksi. Avajaiset huipentuivat hienoon ilotulitukseen.

Yleisurheilukisat järjestettiin Shanghai stadionilla. Ensin oli 100 m:n karsintakisat ja finaali kolmen päivän kuluttua. 100 m:llä sijoituin kuudenneksi. Juoksun jälkeen oli pari päivää huilinkia ja sitten oli vuorossa pituushypyn karsinta. Parin päivän päästä oli loppukilpailu, jossa sijoituin kolmanneksi.

Kokemuksena kisat olivat erittäin opettavaiset. Kisoissa oli pärjättävä yksin muiden kilpailijoiden kanssa. Noin puolituntia olimme kokoontuneena stadionin alla olevissa tiloissa, jonka jälkeen siirryimme ryhmissä kentälle. Jokaisella ryhmällä oli oma kiinalainen avustaja. Kentällä oli itse selviydyttävä telineiden laitosta sekä askelmerkin mittaamisesta ja muutenkin siitä, että oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kaikki meni hyvin, vaikka kyllä vähän jännitti.

samppa_kiinassa1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terveisiä kaikille, harjoittelu kannattaa ja matkailu avartaa!Lämmin kiitos kaikille tukijoilleni!

Samuli-Petteri Kivinen

Samuli-Petterin esimerkkiviikko harjoittelusta peruskuntokaudelta (syksy 2007)

Ma  Pk lenkki (syke pk 1-2) 6 km

Ti  Lepo

Ke  Lihaskuntoharjoitus Kaustisella
    verkat kuntopyörällä 15 min + 15 min (pieni vastus)
    kuntopiiri 1 h
 
To  Tv lenkki 5-7 km, päälle 4 x 60 m rullauksia

Pe  Lepo

La  Määräintervalliharjoitus verkat 1 + 1km, 8 x 200 m kävelypalautus, päälle keskivartalo

Su  Vaellus metsässä 1 ½ tuntia

Nyt ollaan siirtymässä seuraavaksi kilpailuun valmistavaan kauteen (hallikauteen) eli määrät vähenevät ja tehot lisääntyvät. Lajitekniikkaan aletaan kiinnittää enemmän huomiota.