KP-V Girls voitti pronssia Harrastefutiksen SM-kisoissa

Kaustisen Pohjan-Veikkojen Girls -joukkue osallistui 27-29.7. Helsingissä järjestettyihin Harrastefutiksen SM-kisoihin ja siellä naisten Fair Play -sarjaan. Matkaan lähdettiin perjantaina aamuvarhaisella ja hauskan matkustuspäivän jälkeen suunnaksi otettiin Töölön Pallokentät, missä turnaus käytiin.

Ensimmäinen ottelu ja vastaan asettui helsinkiläisjoukkue Pienet Eläimet. Pelin alku oli Girlseille tyypilliseen tapaan tunnustelevaa ja varovaista pelaamista, mutta kun alun kisajännityksestä päästiin eroon, alkoi pallo liikkua mallikkaasti ja tulos oli myös sen mukaista. Ottelun lopputulos 4 -1 kaustislaisille. Maaleista vastasivat Julia Känsäkoski, Neea Åby, Emmi Luoma ja Essi Rahkonen.

Avauspäivän toinen ottelu ja vastassa oli FC Pandat Espoosta. Pelipaikkana Sonera Stadium, eli ottelupuitteet olivat mitä mahtavimmat! Ensimmäiset viisi minuuttia olivat jälleen vaikeita ja espoolaiset hallitsivat pelitilanteita, mutta avausmaalin iski kuitenkin Girls. Tämä maali oli totaalisesti ottelun käännekohta, sillä lopputulos 9 ? 0 kaustislaisille kertoo kuka kentällä ottelua vei ja kuka vikisi. Maalinteossa kunnostautuivat Känsäkoski neljällä, Rahkonen kahdella, Åby, Alina Koivisto sekä Tiia Saarikettu kukin yhdellä osumalla.

Hyvillä mielin joukkue siirtyi iltaruokailuun ja unten maille, ensimmäinen ottelupäivä oli todella onnistunut!

Turnauksen kolmas ottelu ja vastassa IPS Witch2 Imatralta. Ottelu oli erittäin tasainen ja maalitilanteet olivat tiukassa, mutta Girlsien kovan prässipelin myötä lopputulos oli hienosti 2 ? 0 kaustislaisille. Maaleista vastasi Känsäkoski.

Neljäs ottelu, vastaan asettui ToTe/Avauspotku Helsingistä. Pelin juoni oli selvillä alusta pitäen, helsinkiläiset hallitsivat kenttätilanteita ja Girls pyrki iskemään vastaiskuin. KP-V puolusti todella suurella sydämellä ja kun maalivahti Nina Rauma esitti useita huipputorjuntoja pysyi ottelu tasalukemissa. Ja sitten iski Känsäkoski, hieno pallonriisto ja huolellinen viimeistely, loppulukemat olivat valmiit. Voitto Girlseille lukemin 1 ? 0.

Viides ottelu, vastassa Musta Tuntuu Kokkolasta. Joukkueitten kaikki edelliset kohtaamiset olivat päättyneet kokkolalaisten eduksi. Samalta näytti myös nyt, sillä ennen ottelun puoliväliä tilanne oli Girlsien kannalta murheellisesti 2 ? 0 tappiollinen. Ja vaikka KP-V heräsikin ottelussa taistelemaan se ei aivan riittänyt, lopputulos 2 ? 1 kokkolalaisten eduksi, eli ensimmäinen turnaustappio oli koettu. Kavennusmaalin viimeisteli Känsäkoski.

Tappiosta huolimatta KP-V Girls sijoittui omassa alkulohkossaan hienosti toiseksi ja pääsi näin suoraan sunnuntaina pelattavien pudotuspelien toiselle kierrokselle.
Lauantai-ilta sujui joukkueella mukavasti ruokailun, kaupunkikierroksen sekä elokuvan parissa. Pitkä päivä takana, uni maittoi ja edessä uusi ottelupäivä.

Kuudes ottelu, käsikirjoitus selvä, vain voittaja jatkaa turnauksessa. Vastaan asettui FC Kissat Helsingistä. Ottelu sai hyvän alun, kun Känsäkoski siirsi kaustislaiset johtoon. Koivisto jatkoi maalitehtailua upealla kaukolaukauksella, mutta vain hetkeä myöhemmin iski FC Kissat. Girls ei kuitenkaan kavennusmaalista hätääntynyt ja Känsäkosken viimeistellä loppulukemat 3 ? 1 oli selvää että nyt pelataan mitaleista!

Seitsemäs ottelu, vastassa IPS Witch Imatralta. Ottelu alkoi erittäin varovaisesti ja laiskatempoisesti, imatralaisten ollessa hieman hallitsevampi joukkue. Maalitilanteilla ei ottelussa paljon herkuteltu, mutta yksi maali siinä kuitenkin nähtiin. Valitettavasti sen teki IPS Witch joka otteluvoiton myötä pääsi loppuotteluun ja Girlseillä oli edessään pronssiottelu.

Pronssiottelussa vastaan asettui ToTe/Avauspotku Helsingistä. Pelissä oli vastakkain kaksi väsynyttä joukkuetta, eli jostain oli kaivettava esiin viimeisetkin voimanrippeet ja taistelutahto. Ottelu oli erittäin tasainen. Helsinkiläiset loivat vaarallisia tilanteita pitkillä avauksillaan ja KP-V puolestaan vastaiskuillaan. Rauman esittäessä jälleen hienoja torjuntoja ja koko joukkueen puolustaessa todella upeasti iski Känsäkoski pallon helsinkiläisten maaliverkkoon kun peliminuutteja oli jäljellä vajaat viisi. Ottelusummerin soidessa oli sitten ilo ylimmillään, lopputulos 1 ? 0 KP-V Girlseille. Harrastefutiksen SM-pronssi on tosi asia!

KP-V-Girls-2012-Helsinki
Takaa vas.: Valmentaja Pekka Lehto, Laura Hirsikangas, Alina Koivisto, joukkueenjohtaja, Marko Järvelä, Heini Kuorikoski, Jasmiina Järvelä, Laura Koskinen, Eveliina Kuorikoski, Essi Rahkonen
Edestä vas.: Raisa Nikkilä, Emmi Luoma, Tiia Saarikettu, Henna-Kaisa Salo, Julia
Känsäkoski, Neea Åby, Monika Suvanto, Nina Rauma
Edessä: Huoltaja Roni Lehto

Paluumatka olikin sitten yhtä voitonjuhlaa, eikä väsymyksestä ollut tietoakaan kun joukkue saapui yön tunteina takaisin Kaustiselle. Todella hieno saavutus koko joukkueelta, unohtamatta valmennusryhmää, sekä runsaslukuista fanijoukkoamme, jonka kannustushuudot raikasivat hienosti Sonera Stadiumin lehtereiltä! Ja tietenkin: Hyvä Risto!

P Lehto

Yksi vastaus artikkeliin ”KP-V Girls voitti pronssia Harrastefutiksen SM-kisoissa

  1. Rituli

    Onneksi olkoon koko joukkueelle. Hienoa työtä Pekka ja Marko. Kova harjoittelu palkittiin. Tsemppiä tuleviin otteluihin!

Kommentointi on suljettu.