Urheiluperinnettä kerätään Kaustisella

Kaustisen Pohjan-Veikot on käynnistämässä urheiluperinteen keräyksen seuran juhlavuoden lähestyessä. Seuran historiasta kertovaa materiaalia tarvitaan 100-vuotisjuhlakirjan aineistoksi ja juhlavuoden 2014 näyttelyä varten.

-Kaipaamme erityisesti valokuvia seuran urheilijoista eri vuosikymmeniltä. Myös kilpailu- ja muista tapahtumista otetut valokuvat kiinnostavat, kertoo juhlakirjan toimittajana työnsä aloittanut Pekka Kivelä.

Kivelää kiinnostavat myös vanhat lehtiartikkelit, erilaiset palkinnot ja myöskin vanhat seura-asut.

-Kaiken materiaalin voi tuoda ensi viikolla järjestettävien kyläkierroksen tilaisuuksiin. Olemme maanantaina Järvelän koululla ja tiistaina Köyhäjoella. Keskiviikkona on vuorossa Puumalan koulu ja torstaina urheilutalo. Jokainen voi tulla siihen tilaisuuteen, mikä parhaiten sopii kertoo Kivelä.

Valokuvia ei välttämättä tarvitse irrottaa kuva-albumista. Ne voidaan skannata tilaisuuksissa ja palautetaan illan aikana.

Pekka Kivelä toivoo, että lähestyvästä joulukiireestä huolimatta, kaustislaiset ehtisivät ensi viikon tilaisuuksiin.

-Kylien tilaisuuksissa kerromme juhlakirjan teosta tarkemmin. Otamme vastaan ideoita ja kuulemme mielellämme myös tarinoita kaustislaisen urheiluelämän menneistä vuosista.

Lisätietoja:

Historiakirjatoimikunnan puheenjohtaja Seppo Järvelä, 040 760 4567, seppo.t.jarvela@gmail.com
Juhlakirjan toimittaja Pekka Kivelä, 0500 500 928, storkivi@gmail.com

Yksi vastaus artikkeliin ”Urheiluperinnettä kerätään Kaustisella

Kommentointi on suljettu.