Juhlavuosi huipentuu

Hanna-Maari Latvala on yksi ensi lauantaina tähtivieraista, kun Kaustisen Pohjan-Veikot järjestää Urheilutalolla kaiken kansan liikuntapäivän. Hanna-Maari on kokkolalaislähtöinen ja on kilpaillut nuorena myös Kaustisella. Nyt hän tapaa lapsia ja on haastateltavana heti tilaisuuden alussa.

Viime kesä oli Hanna-Maari Latvalalle erinomainen. Hän juoksi ennätyksensä 100 metrillä 11,30 ja sijoittui EM-kisojen 200 metrin finaalissa seitsemänneksi. Petteri Jousteen valmennuksessa JKU:ta edustava Hanna-Maari on kehittynyt jatkuvasti ja tähtää ensi kesän Pekingin MM-kisoihin.

Myös kilpauransa jo jättänyt Olli-Pekka Karjalainen tulee Kaustiselle. Hän sai kokea viime syyskuun Ruotsi-ottelun aikana hienon hetken, kun hänelle ojennettiin EM-kultamitali vuoden 2006 kisoista, koska epäreilun menetelmin voittanut valkovenäläiskilpailija kärähti myöhemmin. Olli-Pekka on moninkertainen Kaustisen kävijä ja heitti muutaman kerran Nikulassa järjestetyissä moukarikarnevaaleissa. Hän on myös Olympiakomitean hallituksen jäsen ja tähtää ensi keväänä eduskuntaan.

KP-V:n omat huiput Jenni Penttilä ja Jesse Lehto ovat myös paikalla lauantaina haastateltavina. Molemmat tekivät viime kaudella ennätyksiään ja nousivat kovimpaan kärkeen Suomessa.  Jenni on naisten tilaston kakkonen ja hopeamitalisti Kalevan kisoista. Jessekin ylitti jo 70 metrin rajan, mikä oikeutti äskettäin valintaan Suomen Urheiluliiton Team Finlandiin eli arvokisavalmennettaviin.

Sunnuntain 26.10. pääjuhla käynnistyy kakkukahveilla. Samalla voi ehtiä katsomaan vanhojen valokuvien näyttelyä sekä KP-V:läisten vanhoja palkintoja ja joitakin esineitä, kuten vaikka Armas Peltolan piikkarit 1930-luvulta. Kansantaiteenkeskuksen museosaliin on asetettu koko viikoksi avoinna oleva näyttely, missä voi ihailla palkintoja, joista vanhimmat ovat 1900-luvun alusta ennen seuran perustamista.  Esillä on todellisia harvinaisuuksia, joiden hankkimiseksi kaustislaiset ovat vuodattaneet monia hikikarpaloita.

Pääjuhlan juhlapuheen pitää Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Risto Nieminen.

KP-V:n tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Kutsukirjeitä on lähetetty lähinnä kunnan ulkopuolella asuville sekä niille, jotka tulevat samaan huomionosoituksia. Kaustisen kunta kehottaa kuntalaisiaan liputtamaan KP-V:n juhlapäivänä ensi sunnuntaina.