Karnevaaleille kovan tason heittäjiä!!

Kaustinen on jälleen moukarinheittäjien polttopisteessä

Kaustisen moukarikarnevaalit vetää jälleen kerran lajin huippunimiä, mutta myös harrastajia useammasta maasta. Karnevaalien päätapahtuma on lauantaina 27. kesäkuuta Nikulan raviradan maastossa. Karnevaaliohjelma alkaa jo edellisenä torstaina ja päättyy sunnuntaina. Kaustiselle on ilmoittautunut jo pyöreät satakunta lajin harrastajaa.

Pohjan-Veikkojen rutinoitu järjestelykoneisto elää parhaillaan kiireistä aikaa, sillä heittopaikka uusine häkkeineen on saatava kuntoon juhannuksen jälkeen. Syytä onkin hioa paikkoja, kun jälleen on tulossa kaukaisia vieraita aina Qatarista ja Egyptistä saakka.

Jo viime vuonna Kaustisella nähtiin yli 81 metriä keväällä heittänyt Egyptin 26-vuotias Mostafa Hicham Al-Gamal. Viime vuonna hän mittautti Nikulassa lukemat 77,26. Samanlaista kuntoa hän on osoittanut tänä keväänä aloittamalla kautensa Ostravassa tuloksella 77,26.

Egyptiläissyntyinen on myös Qataria edustava Ashraf Amjad Al-Saifi, vasta 20-vuotias nuori mies ja kaksinkertainen junioreiden maailmanmestari. Al-Saifi on heittänyt aikuisten moukaria tänä vuonna 76,03. Kaksi vuotta sitten hän paiskasi 6 kg:n lekan mittaan 85,57! Mielenkiintoista on nähdä, miten isäntäseuran Jesse Lehdon herkistely on vaikuttanut tuloksiin äskeisen Alavetelissä heitetyn ennätyksen jälkeen (71,89).

Myös naisten sarjaan on tulossa kova kirittäjä KP-V:n Jenni Penttilälle ja Soinin Sisun Merja Korpelalle. Hän on juuri Viron ennätyksen heittänyt 25-vuotias Kati Ojaloo. Kati heitti äsken Tallinnassa 67,12. Suomalaiset naiset ovat joukolla tekemässä hyvää kautta. Korpelan ja Penttilän ohella Johanna Salmela ja Inga Linna ovat osoittaneet hyvää kuntoa.

 

Tiedustelut

  • Lassi Korhonen: 040-7096037
  • KP-V, toimisto: 040-5228977
  • Pekka Nikula: 0400-815198