Ensi syksynä Kaustisella pelataan futsalin 1-divisioonaa kahden joukkueen voimin.

Kaustisen Pohjan-Veikkojen naisten joukkue etu varmisti kakkosdivisioonan Keski-Pohjanmaan piirin voiton Kälviällä 21.2. voittamalla puhtaasti Nivalan 5-0 ja Ylivieskan 6-0, vielä kun Kaustisen toinen joukkue, sarjassa neljänneksi sijoittunut Remix auttoi voittamalla sarjassa toiseksi tulleen Kälviän Tarmon samana päivänä oli sarjavoitto varmistettu. Hieno suoritus kaikilta joukkueidemme naisilta, onnittelut!!
Suomen palloliitto ei ole tehnyt vielä päätöstä kuinka laajana sarja pelataan ja jaetaanko joukkueet useampaan lohkoon, saattaa olla että naisille tulee pitkiäkin pelireissuja ensi talvena. Tästä tiedotellaan lisää kun saadaan enemmän tietoa.
KP-V Etu
KP-V etu yhteiskuvassa

Kaustisen miesten futsalin edustusjoukkue FC Monkulat voitti niin ikään piirin kakkosdivisioonan ja lähti kohti ykkösen nousukarsintoja Pohjois-Suomen piirin voittajaa vastaan. Alla raporttia jännittävästä pelistä ja ensi kaudella alkaa sitten kunnon haasteet kun miehet lähtee ensimmäistä kertaa haastamaan joukkueita ympäri Suomen.

Voittajan riemua

Voittajan riemua

”Win the right game”, KP-V Monkulat nousukarsinnoista Ykköseen

Otteluraportti FC OPA – KP-V Monkulat (1-4) 4-6

Monkulat lähti 2. nousukarsintaotteluunsa 4-2 takaa-ajoasemasta. Tämä tarkoitti sitä, että Monkuloiden tulisi voittaa peli vähintään kahdella maalilla ja tehdä siitäkin huolimatta yli neljä maalia, jotta nousu olisi mahdollinen, ja niinhän Monkulat teki! Monkulat oli kohdannut FC OPA:n tällä kaudella jo kahdesti, poistuen molemmista otteluista häviäjän roolissa, mutta mitäs se kolmas kerta sanoikaan tällä kertaa. Mutta mitä tämän päivän ottelussa tapahtui, voin kertoa heti alkuun, että siinä tapahtui ja paljon!

Monkulat lähti Ouluun linja-autolla ja matkaan otettiin mukaan myös suuri fanijoukko, joka hoiti oman osuutensa erittäin kiitettävästi! Ottelu tosin alkoi Monkuloilta painajaismaisesti. Hyökkäyspään erikoistilanteen jälkeen pallo kimposi vastustajan jalasta kohti Monkuloiden maalia ja ajautui Sami Harjupatanan torjunnasta suoraan FC OPA:n Heikki Viialle, joka lähetti parketinpintaa hipovan laukauksen kohti Monkuloiden maalia. Pallo löysi tiensä maaliin asti jo ensimmäisellä minuutilla. Tämä olikin Monkuloille oiva herätys.

Taktisella puolella muutosta edelliseen kohtaamiseen lähdettiin toteuttamaan jo maalivahdin avauksista. Kaustisen kohtaamisen jälkeen huomattiin viivottimien ja kiikareiden avulla, että Monkulat ovat lähes järjestään vastustajiaan pidempiä. Tämän seurauksena Monkulat avasi poikkeuksellisesti omaa peliään paljon enemmän pitkillä avauksilla. Sami Harjupatana latasi oman linkonsa äärinopeuteen ja heitti maaliheittonsa kohti Tuomas Puronahoa, jonka pää oli aivan omissa korkeuksissaan. Hallittu pusku ohi vastustajien maalivahdin 4 peliminuutin kohdalla, Monkulat olivat mukana pelissä!
Tuomas Puronaho
Ensimmäisen ja viimeisen maalit iskenyt Tuomas Puronaho kyttäämässä Sami Harjupatanan pitkiä avauksia

Muutama minuutti tästä, kun OPA joutui rikkomaan Monkuloiden vikkelää vipeltäjää Jussi Mikkolaa sääntöjen vastaisesti rangaistusalueen sisällä. Tuomari ei epäröinyt, vaan määräsi Monkuloille rangaistuspotkun. Jarkko Ojala marssi laukomaan määrätietoisesti 6 metrin rangaistuspotkua . Lyhyellä vauhdilla Jarkon kulunut Nike pelikenkä heilahti ja Monkulat olikin jo 2-1 johdossa. Monkuloiden hurmos jatkui, ja jo minuutin päästä Henri Kuorikosken loistavasta katkosta omassa päässä pallo pelattiin Jarkko Ojalalle, joka ampaisi vastaiskuun, Jarkko syötti pallon laidalle Niko Korhoselle joka puttasi pallon vuoren varmasti maaliin! Monkulat olivat ilmiliekeissä ja niin oli myös Monkuloiden fanikatsomo, joka eli mukana joka solullaan. FC OPA oli pakotettu ottamaan aikalisän, jonka seurauksena he yrittivät rauhoittaa Monkuloiden hurmosta ja pelasivatkin usean minuutin reikäpaidalla, mutta tuloksetta. 12 peliminuutin kohdalla Monkulat sai hyvän vapaapotkupaikan. Jussi Mikkola asettui laukomaan vaparia ja otti pitkän vauhdin. Fanikatsomo mylvi ja huusi Jussille, että ”lauo ainakin neljääsataa!” Ja Jussihan laukoi! Vastustajan tolppamies sai korjata kampaustaan, kun Jussin kammottavan kova laukaus painui takaylänurkkaan! Puoliajalle siirryttäessä Monkuloiden 4-1 johdossa oltiin ensimmäistä kertaa siinä tilanteessa, joka oikeuttaisi Monkulat sarjanousuun.

Puoliajalla painotettiin sitä, että peruttelemaan ei lähdetä, tämä on meidän peli. Ja kuinkas kävikään, jo ensimmäisen minuutin kohdalla Monkulat sai sivurajapotkun, jossa päätettiin kokeilla harjoiteltua kuviota. Henri Kuorikoski syötti pallon taakse Jarkko Ojalalle, joka nosti pallon samaa laitaa ylöspäin ja kuin ihmeen kaupalla pallo löysi tiensä takaisin Henrille, joka steppaili hetken ja laukoi pallon maaliin. Tilanne jo 5-1 Monkuloille ja kaikki näytti enemmän kuin hyvältä!

Peli ei kuitenkaan ollut ohi, vaan sitkeät opalaiset tulivat pikkuhiljaa peliin mukaan. 23 peliminuutilla Juha Soronen ohjasi takatolpalta pallon Monkuloiden maaliin ja tilanne vaihtui 5-2:een. Sitten peli rauhottui tai no, pelissä mentiin päästä toiseen, mutta ote oli siirtynyt selkeämmin FC OPA:lle ja tolpatkin kolisivat Monkuloiden puolustaessa viimeiseen mieheen. 31 minuutin kohdalla OPA sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Ja kuten Kaustisella, niin OPA hyödynsi mahdollisuutensa ja Heikki Viian toisella osumalla tilanne vaihtui kutkuttavasti 5-3:een. Tämä tulos riittäisi vielä Monkuloille, mutta FC OPA ei halunnut myydä nahkaansa halvalla, vaan reikäpaitapelinsä jälkeen tuli kuin tulikin jo maalinpäähän, kun Ilkka Martikainen vei OPA:n nousupaikkaan kiinni 37 minuutin kohdalla, siis kolme minuuttia ennen peliajan loppumista.

Sami harjupatana vie pallon Antti Viitaluomalta

Sami harjupatana vie pallon Antti Viitaluomalta

Monkuloille 5-4 tilanne ei voitosta huolimatta olisi riittänyt, vaan oli lähdettävä hakemaan kuudetta maalia. Aikalisän avulla Monkulat kertasivat vielä omaa reikäpaitapeliään ja Jussi Mikkola siirtyi ns. lentäväksi maalivahdiksi. Ja Jussihan lensi, kirjaimellisesti maalissa hän esitti Tiikereiden lentopallopeleistä tuttuja syöksyjä ja pelasti oikeaoppisella hihalyönnillään pallon maaliviivalta. Se jos mikä oli game saver! FC OPA sai pallon vielä kertaalleen Monkuloiden tolppaan asti, ennen kuin 30 sekuntia ennen täyttä aikaa Tuomas Puronaho oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Henri Kuorikosken syötöstä hallittu sijoitus maalivahdin jalkojenvälistä maaliin ja karsintapaikka oli taas Monkuloiden ulottuvilla. Sen jälkeen pelattiin ehkäpä Monkuloiden pisimmät 30 sekunttia ikinä ja puolustettiin maalia kaikin voimin, vielä kaksi sekuntia ennen loppua Monkulat sai pallon vastustajan tolppaan, mutta sekään ei haitannut vaan juhlat saivat alkaa!

Tämä ottelu tarjosi semmoisen draamankaaren, jota ei ennen peliä olisi uskonut varmaan kukaan. Ei edes Monkuloiden kapteeni ja synttärisankari Juho Koivukangas, joka johdatti Monkulat altavastaajan paikalta sarjanousuun! Tänään Monkuloilla ei ollut mitään hävittävää, vaan hyökkäykseen panostettiin puolustuksenkin kustannuksella. Onneksi Monkuloiden parhaana pelaajana palkittu Sami Harjupatana oli totuttuun tapaan maalissaan aivan liekeissä ja maalinteossa Monkulat paransivat edellisestä kohtaamisesta suorituksiaan huikeasti. Ottelusarjan tehokkain pelaaja oli Jarkko Ojala, joka teki kahdessa ottelussa kaksi maalia ja syötti kolme, Henri Kuorikoski säesti kahdella maalillaan ja yhdellä syötöllään ja Tuomas Puronahon tämänpäiväiset kaksi maalia antoivat Monkuloille syytä juhlaan. Niko Korhonen ja Jussi Mikkola osuivat kertaalleen tässä karsintasarjassa. Lisäksi tänään mukana uurastaneet Juho Koivukangas, Aapo Järvelä, Matias Parpala ja Timo Heikkilä lukuisineen liukukatkoineen pelasivat mainion ottelun! Vaihtomiehenä toiminutta Teijo Saarikettua unohtamatta!

Ja mitä Monkulafaneihin tulee, niin sanat eivät riitä kertomaan, kuinka suuri apu heistä oli tämän kauden ja ennen kaikkea tämän karsintasarjan aikana. Monkulat kiittää teitä nöyrästi ja toivoo, että löydätte tienne myös tulevan kauden aikana katsomoihin kannustamaan Monkuloitten monkulointia. VAMOS!

Monkulat faneineen