Aihearkisto: Yleinen

Nuorten pääsiäinen

Kaustisen urheilutalolla la 26.3.2016

Retki laavulle ←tästä riparimerkintä!
lähtö Urheilutalolta klo 17 mukaan säänmukainen vaatetus ja omat eväät.
tarjoamme nuotiokäristeet!!

Biljarditurnaus klo 20

Nyt testataan kuka on biljardimestari!
voittaja nappaa pokaalin ja leffaliput!

Muikein muna-kilpailu koko illan

Koristele pääsiäismuna omaan tyyliin ja voita herkkukori!
illan lopuksi äänestetään muikein muna
kaikki tarvikkeet valmiina paikan päällä

Järj. KP-V, Kaustisen&Ullavan srk, Kaustisen kunta

Talvinen MTB iltalenkki keskiviikkona 23.3.2016

Lähtö Kaustisen urheilutalon pihasta klo 17.15.

Ajamme porukassa yöpakkasten kovettamia kelkkauria ja ulkoilureittejä Kaustisella; Puhkion, Virkkalan ja Järvelän alueella.

Mitä leveämmät ”renkaat” sen parempi.

Urheilutalon saunat lämpiminä lenkin päätteeksi!

Jos olet kiinnostunut puolentoista – parin tunnin maastopyörälenkistä, tule mukaan!

t. KP-V / MTB-aktiivit, tiedustelut; veikot.judo@kaustinen.fi

Uudet Trimtex seura-asut tilattavissa!!

Kaustisen Pohjan-Veikkojen uudet seura-asut löytyvät seuraavan linkin kautta. Mallisto kattaa koko seuran puitteet.

Urheilutalolle on saapunut kokomallisto, kokoluokkia on laajasti, joten jokaiselle pitäisi löytyä oma sopiva.
Kun olet päässyt yksimielisyyteen oikeasta koosta, kannattaa tarkemmin tarkastella mallistoa ja sitten tehdä tilaus sille tarkoitetulle lomakkeelle.

Sovittaminen on mahdollista seuraavina ajankohtina. (seuravastaava paikalla)
26.3.2016 klo 14 – 16
31.3.2016 klo 15 – 17
4.4.2016 klo 16 – 18

Sovittaminen mahdollista myös muulloin, mutta siitä sovittava erikseen.

Ensimmäinen tilaus lähtee 5.4.2016, tilausaika 6-8 viikkoa tilauksesta.

YU Kilpailu-asu lisäykseen tulee naisille toppi. Ne saapuvat viikon päästä…

Muutama muukin tuotenimi lisätty tilauslomakkeeseen.

Nyt jokainen vain testailemaan asua, jotta saa saa tilauksen tehtyä ja asun käyttöön tälle kesälle…

Tässä linkki mallistoon:

Mallisto

Tästä pääseet tilaamaan:

Tilauslomake seura-asuille

Ensi syksynä Kaustisella pelataan futsalin 1-divisioonaa kahden joukkueen voimin.

Kaustisen Pohjan-Veikkojen naisten joukkue etu varmisti kakkosdivisioonan Keski-Pohjanmaan piirin voiton Kälviällä 21.2. voittamalla puhtaasti Nivalan 5-0 ja Ylivieskan 6-0, vielä kun Kaustisen toinen joukkue, sarjassa neljänneksi sijoittunut Remix auttoi voittamalla sarjassa toiseksi tulleen Kälviän Tarmon samana päivänä oli sarjavoitto varmistettu. Hieno suoritus kaikilta joukkueidemme naisilta, onnittelut!!
Suomen palloliitto ei ole tehnyt vielä päätöstä kuinka laajana sarja pelataan ja jaetaanko joukkueet useampaan lohkoon, saattaa olla että naisille tulee pitkiäkin pelireissuja ensi talvena. Tästä tiedotellaan lisää kun saadaan enemmän tietoa.
KP-V Etu
KP-V etu yhteiskuvassa

Kaustisen miesten futsalin edustusjoukkue FC Monkulat voitti niin ikään piirin kakkosdivisioonan ja lähti kohti ykkösen nousukarsintoja Pohjois-Suomen piirin voittajaa vastaan. Alla raporttia jännittävästä pelistä ja ensi kaudella alkaa sitten kunnon haasteet kun miehet lähtee ensimmäistä kertaa haastamaan joukkueita ympäri Suomen.

Voittajan riemua

Voittajan riemua

”Win the right game”, KP-V Monkulat nousukarsinnoista Ykköseen

Otteluraportti FC OPA – KP-V Monkulat (1-4) 4-6

Monkulat lähti 2. nousukarsintaotteluunsa 4-2 takaa-ajoasemasta. Tämä tarkoitti sitä, että Monkuloiden tulisi voittaa peli vähintään kahdella maalilla ja tehdä siitäkin huolimatta yli neljä maalia, jotta nousu olisi mahdollinen, ja niinhän Monkulat teki! Monkulat oli kohdannut FC OPA:n tällä kaudella jo kahdesti, poistuen molemmista otteluista häviäjän roolissa, mutta mitäs se kolmas kerta sanoikaan tällä kertaa. Mutta mitä tämän päivän ottelussa tapahtui, voin kertoa heti alkuun, että siinä tapahtui ja paljon!

Monkulat lähti Ouluun linja-autolla ja matkaan otettiin mukaan myös suuri fanijoukko, joka hoiti oman osuutensa erittäin kiitettävästi! Ottelu tosin alkoi Monkuloilta painajaismaisesti. Hyökkäyspään erikoistilanteen jälkeen pallo kimposi vastustajan jalasta kohti Monkuloiden maalia ja ajautui Sami Harjupatanan torjunnasta suoraan FC OPA:n Heikki Viialle, joka lähetti parketinpintaa hipovan laukauksen kohti Monkuloiden maalia. Pallo löysi tiensä maaliin asti jo ensimmäisellä minuutilla. Tämä olikin Monkuloille oiva herätys.

Taktisella puolella muutosta edelliseen kohtaamiseen lähdettiin toteuttamaan jo maalivahdin avauksista. Kaustisen kohtaamisen jälkeen huomattiin viivottimien ja kiikareiden avulla, että Monkulat ovat lähes järjestään vastustajiaan pidempiä. Tämän seurauksena Monkulat avasi poikkeuksellisesti omaa peliään paljon enemmän pitkillä avauksilla. Sami Harjupatana latasi oman linkonsa äärinopeuteen ja heitti maaliheittonsa kohti Tuomas Puronahoa, jonka pää oli aivan omissa korkeuksissaan. Hallittu pusku ohi vastustajien maalivahdin 4 peliminuutin kohdalla, Monkulat olivat mukana pelissä!
Tuomas Puronaho
Ensimmäisen ja viimeisen maalit iskenyt Tuomas Puronaho kyttäämässä Sami Harjupatanan pitkiä avauksia

Muutama minuutti tästä, kun OPA joutui rikkomaan Monkuloiden vikkelää vipeltäjää Jussi Mikkolaa sääntöjen vastaisesti rangaistusalueen sisällä. Tuomari ei epäröinyt, vaan määräsi Monkuloille rangaistuspotkun. Jarkko Ojala marssi laukomaan määrätietoisesti 6 metrin rangaistuspotkua . Lyhyellä vauhdilla Jarkon kulunut Nike pelikenkä heilahti ja Monkulat olikin jo 2-1 johdossa. Monkuloiden hurmos jatkui, ja jo minuutin päästä Henri Kuorikosken loistavasta katkosta omassa päässä pallo pelattiin Jarkko Ojalalle, joka ampaisi vastaiskuun, Jarkko syötti pallon laidalle Niko Korhoselle joka puttasi pallon vuoren varmasti maaliin! Monkulat olivat ilmiliekeissä ja niin oli myös Monkuloiden fanikatsomo, joka eli mukana joka solullaan. FC OPA oli pakotettu ottamaan aikalisän, jonka seurauksena he yrittivät rauhoittaa Monkuloiden hurmosta ja pelasivatkin usean minuutin reikäpaidalla, mutta tuloksetta. 12 peliminuutin kohdalla Monkulat sai hyvän vapaapotkupaikan. Jussi Mikkola asettui laukomaan vaparia ja otti pitkän vauhdin. Fanikatsomo mylvi ja huusi Jussille, että ”lauo ainakin neljääsataa!” Ja Jussihan laukoi! Vastustajan tolppamies sai korjata kampaustaan, kun Jussin kammottavan kova laukaus painui takaylänurkkaan! Puoliajalle siirryttäessä Monkuloiden 4-1 johdossa oltiin ensimmäistä kertaa siinä tilanteessa, joka oikeuttaisi Monkulat sarjanousuun.

Puoliajalla painotettiin sitä, että peruttelemaan ei lähdetä, tämä on meidän peli. Ja kuinkas kävikään, jo ensimmäisen minuutin kohdalla Monkulat sai sivurajapotkun, jossa päätettiin kokeilla harjoiteltua kuviota. Henri Kuorikoski syötti pallon taakse Jarkko Ojalalle, joka nosti pallon samaa laitaa ylöspäin ja kuin ihmeen kaupalla pallo löysi tiensä takaisin Henrille, joka steppaili hetken ja laukoi pallon maaliin. Tilanne jo 5-1 Monkuloille ja kaikki näytti enemmän kuin hyvältä!

Peli ei kuitenkaan ollut ohi, vaan sitkeät opalaiset tulivat pikkuhiljaa peliin mukaan. 23 peliminuutilla Juha Soronen ohjasi takatolpalta pallon Monkuloiden maaliin ja tilanne vaihtui 5-2:een. Sitten peli rauhottui tai no, pelissä mentiin päästä toiseen, mutta ote oli siirtynyt selkeämmin FC OPA:lle ja tolpatkin kolisivat Monkuloiden puolustaessa viimeiseen mieheen. 31 minuutin kohdalla OPA sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Ja kuten Kaustisella, niin OPA hyödynsi mahdollisuutensa ja Heikki Viian toisella osumalla tilanne vaihtui kutkuttavasti 5-3:een. Tämä tulos riittäisi vielä Monkuloille, mutta FC OPA ei halunnut myydä nahkaansa halvalla, vaan reikäpaitapelinsä jälkeen tuli kuin tulikin jo maalinpäähän, kun Ilkka Martikainen vei OPA:n nousupaikkaan kiinni 37 minuutin kohdalla, siis kolme minuuttia ennen peliajan loppumista.

Sami harjupatana vie pallon Antti Viitaluomalta

Sami harjupatana vie pallon Antti Viitaluomalta

Monkuloille 5-4 tilanne ei voitosta huolimatta olisi riittänyt, vaan oli lähdettävä hakemaan kuudetta maalia. Aikalisän avulla Monkulat kertasivat vielä omaa reikäpaitapeliään ja Jussi Mikkola siirtyi ns. lentäväksi maalivahdiksi. Ja Jussihan lensi, kirjaimellisesti maalissa hän esitti Tiikereiden lentopallopeleistä tuttuja syöksyjä ja pelasti oikeaoppisella hihalyönnillään pallon maaliviivalta. Se jos mikä oli game saver! FC OPA sai pallon vielä kertaalleen Monkuloiden tolppaan asti, ennen kuin 30 sekuntia ennen täyttä aikaa Tuomas Puronaho oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Henri Kuorikosken syötöstä hallittu sijoitus maalivahdin jalkojenvälistä maaliin ja karsintapaikka oli taas Monkuloiden ulottuvilla. Sen jälkeen pelattiin ehkäpä Monkuloiden pisimmät 30 sekunttia ikinä ja puolustettiin maalia kaikin voimin, vielä kaksi sekuntia ennen loppua Monkulat sai pallon vastustajan tolppaan, mutta sekään ei haitannut vaan juhlat saivat alkaa!

Tämä ottelu tarjosi semmoisen draamankaaren, jota ei ennen peliä olisi uskonut varmaan kukaan. Ei edes Monkuloiden kapteeni ja synttärisankari Juho Koivukangas, joka johdatti Monkulat altavastaajan paikalta sarjanousuun! Tänään Monkuloilla ei ollut mitään hävittävää, vaan hyökkäykseen panostettiin puolustuksenkin kustannuksella. Onneksi Monkuloiden parhaana pelaajana palkittu Sami Harjupatana oli totuttuun tapaan maalissaan aivan liekeissä ja maalinteossa Monkulat paransivat edellisestä kohtaamisesta suorituksiaan huikeasti. Ottelusarjan tehokkain pelaaja oli Jarkko Ojala, joka teki kahdessa ottelussa kaksi maalia ja syötti kolme, Henri Kuorikoski säesti kahdella maalillaan ja yhdellä syötöllään ja Tuomas Puronahon tämänpäiväiset kaksi maalia antoivat Monkuloille syytä juhlaan. Niko Korhonen ja Jussi Mikkola osuivat kertaalleen tässä karsintasarjassa. Lisäksi tänään mukana uurastaneet Juho Koivukangas, Aapo Järvelä, Matias Parpala ja Timo Heikkilä lukuisineen liukukatkoineen pelasivat mainion ottelun! Vaihtomiehenä toiminutta Teijo Saarikettua unohtamatta!

Ja mitä Monkulafaneihin tulee, niin sanat eivät riitä kertomaan, kuinka suuri apu heistä oli tämän kauden ja ennen kaikkea tämän karsintasarjan aikana. Monkulat kiittää teitä nöyrästi ja toivoo, että löydätte tienne myös tulevan kauden aikana katsomoihin kannustamaan Monkuloitten monkulointia. VAMOS!

Monkulat faneineen

Eläkeliiton Keski-Pohjanmaan piirin viestihiihdot hiihdettiin Kaustisella

Eläkeliiton Keski-Pohjanmaan piirin viestihiihdot hiihdettiin Kaustisella torstaina 10.3.
Tulokset löytyvät tämän sivun alaosasta.
Kisoihin osallistui 8 joukkuetta, joista ensimmäisenä maaliviivan ylitti Kaustisen ykkösjoukkue. Miesten osuuksien nopein oli Kaustisen Mikko Kinnunen ja naisten osuuksien nopein oli myös Kaustisen Ingvor Viiperi. Onnittelut kaikille hiihtäjille hienoista suorituksista!!

Yleisö1

Yleisöä oli saapunut sankoin joukoin kannustamaan hiihtäjiä menestykseen.

Startti

Tässä vaiheessa kaikki olivat vielä kiinni voitossa.

Eka nousu

Mutta jo ensimmäisessä nousussa Kaustisen Mikko Kinnunen oli karannut muulta joukolta.

Vaihdossa

Vaihtoalueella oli välissä ruuhkaakin.

Ingvor ja Elvi

Kaustisen joukkueen kakkososuuden hiihtänyt Ingvor Viiperi lähettää Elvi Toivosen kolmososuudelle.

Vaihtoalueella

Vuoroa odotellessa kerkesi vaihtamaan kuulumisia.

Markku

Hyvät avausosuudet helpottivat ”uudehkossa” hiihtopuvussaan sivakoivan ankkuri Markku Siilanpään urakkaa, joka toi Kaustisen maaliin ensimmäisenä.

Kaikki hiihtäjät1

Kaikki hiihtäjät yhteiskuvassa, voiton siis vei Kaustisen ykkösjoukkue, toiseksi tuli Himangan joukkue ja kolmanneksi Sievin joukkue.

Eläkeliiton Keski-Pohjanmaan piirin viestihiihtokilpailut
Kaustisella 10.3.2016 (P)
TULOKSET 
(M 1,6 + N 0,9 + N 0,9 + M 1,6 km)

  1		Kaustinen 1				19.35
   1. osuus  Mikko Kinnunen			4.56 (1)	 4.56		1
   2. osuus  Ingvor Viiperi			3.53 (1)	 8.49		1
   3. osuus  Elvi Toivonen			4.47 (10)	13.36		1
   4. osuus  Markku Sillanpää		5.59 (4)	19.35		1
 
  2		Himanka					19.53
   1. osuus  Veikko Peltola			5.30 (3)	 5.30		2
   2. osuus  Sinikka Pernu			4.25 (6)	 9.55		2
   3. osuus  Helena Saarenpää		4.32 (7)	14.27		2
   4. osuus  Heikki Torvi			5.26 (2)	19.53		2
 
  3		Sievi 1					20.59
   1. osuus  Erkki Niskanen			6.02 (5)	 6.02		3
   2. osuus  Kaarina Soini			4.12 (3)	10.14		3
   3. osuus  Ulla Isokääntä			4.13 (4)	14.27		3
   4. osuus  Mikko Korkia-Aho		6.32 (9)	20.59		3
 
  4		Veteli					21.10
   1. osuus  Raimo Haapalehto		6.14 (6)	 6.14		4
   2. osuus  Katariina Finnilä		4.10 (2)	10.24		4
   3. osuus  Irene Takalo-Mattila		4.13 (4)	14.37		4
   4. osuus  Vesa Lassila			6.33 (10)	21.10		4
 
  5		Kaustinen 3				24.08
   1. osuus  Pentti Kuuttinen		6.30 (8)	 6.30		6
   2. osuus  Lea Timonen			4.35 (8)	11.05		6
   3. osuus  Terttu Känsäkangas		5.47 (16)	16.52		6
   4. osuus  Heikki Pajukangas		7.16 (15)	24.08		5
 
  6		Sievi 2					24.43
   1. osuus  Martti Pääkkö			7.05 (12)	 7.05		7
   2. osuus  Elli Kalliokoski		5.42 (15)	12.47		8
   3. osuus  Elli Kumara			5.07 (13)	17.54		8
   4. osuus  Paavo Saarenpää		6.49 (11)	24.43		6

  7		Kaustinen 2				24.44
   1. osuus  Asko Järvelä			7.15 (14)	 7.15		8
   2. osuus  Eila Järvelä			4.59 (12)	12.14		7
   3. osuus  Riikka-Liisa Rantamäki		5.17 (14)	17.31		7
   4. osuus  Pentti Harju			7.13 (13)	24.44		7
 
  8		Kokkola					25.24
   1. osuus  Seppo Lyyski			6.16 (7)	 6.16		5
   2. osuus  Anita Kangas			4.46 (9)	11.02		5
   3. osuus  Anne Stoor			4.58 (11)	16.00		5
   4. osuus  Pasi Saastamoinen		9.24 (16)	25.24		8

Kaustisen kisat 12.3.2016 toimihenkilökutsu

Kaustisen Pohjan-Veikot

PL 25

69601 KAUSTINEN                                                  KAUSTISEN KISOJEN TOIMIHENKILÖT 12.3.2016

 

KILPAILUN JOHTAJA                                             Petri Känsälä, 044-2139406

TD                                                                          Tero Hautamäki                                                               TDA                                                                        Tommi Viitasaari

RATAMESTARI                                                      Vesa Lahti, puh 0400-898408

KUULUTTAJA                                                        Pekka Kivelä 0500-500928

KILPAILUN SIHTEERI                                           Airi Mattila, puh 040-7022106

PALKINTOJEN JAKO                                            Petri Känsälä, Sami Löfbacka

LÄHTÖ:           

johtaja                                                                 PETRI PELTOLA, puh 050-5993959

apulaiset                                                            Veli-Matti Rauma

MAALI:           

johtaja                                                                SAMULI AHO

maalin järjestys                                               Vesa Peltoniemi, Juha Lerssi, Samuli Aho, Seppo                                                                                      Virkkala

AJANOTTO:                                                      ILKKA KIVELÄ, puh 040-7710482

num.tallentaja                                                 Timo Mattila, Aki Myllymäki

numeroiden lukija nappimies

käsiajanottajat                                                Matti Salonen, Pasi Pesola,

KUULUTUS:                                                     Pekka Kivelä

apulaiset                                                          Matti Salonen

lähestyjien ilmoitus                                        Markus Hietala

KANSLIA:                                                         JUHO VIIPERI, puh 040-5228977 ,Raija Nykyri, Hanna                                                                             Penttilä

tulostaulu                                                       Markus Mattila

LIIKENNE JA PAIKOITUS:                           MARKKU SILLANPÄÄ, ARI MYLLYMÄKI

Petri Timmerbacka, Matti Ojajärvi

OPASTEET:                                                     VESA LAHTI

ENSIAPU:                                                        SPR-Kaustinen,  puh 040-7454179

MEHUT/NROLAPUT:                                    MIRVA KÄNSÄLÄ, JOHANNA HIETALA

RAVINTOLA / PARAKKI                                SIRPA PELTOLA

Taru Huhtakangas, Kaarina Kivelä, Eeva Timmerbacka,

Anne Peltoniemi

GRILLIT:                                                          Anna-Liisa Harju, Olli Harju, Asko ja Eila Järvelä

HIIHTOTAPAVALVOJAT/                             Jussi Huhtakangas

JÄRJESTYKSENVALVOJAT                          Teija Jokela, Lasse Paavola, Pasi Paavola, Tauno                                                                                       Pajukangas, Erik Svartsjö, Kimmo Krintilä,  Jukka                                                                                       Teirikangas

TOIMITSIJOILLE HUOMIOITAVAA!

KILPAILUT ALKAVAT LAUANTAINA 12.3. KLO 11.00 NUORISOVIESTILLÄ

HIIHTOTAPA VAPAA

 • TOIMITSIJOIDEN TULEE OLLA PAIKALLA VIIMEISTÄÄN klo 9.15
 • LIIKENTEENOHJAAJAT JA KANSLIA klo 9.00
 • JOS OLET ESTYNYT, ILMOITA SIITÄ VÄLITTÖMÄSTI RYHMÄSI JOHTAJALLE TAI SEURAN TOIMISTOON

 JA HANKI TILALLLESI VARAMIES, PUH.  040 522 8977

 

HIIHTOTERVEISIN !   KAUSTISEN POHJAN-VEIKOT Hiihtojaosto

Uusia pelikavereita

Syksyllä olin siivoamassa seuramme ulkovarastoa ja kaapit pursusivat vanhoja jalkapallopaitoja ja tiesin että niille voisi olla parempikin sijoituspaikka.

Reilu vuosi aikaisemmin seurakunnan lastenohjaaja Katja Lehto kysyi minulta vanhoja pelipaitoja ja löysin yhden joukkueen vanhat paidat. Yhdessä lasten kanssa he askartelivat Romanian poikakodin lasten nimet paitoihin ja paidat lähetettiin Romaniaan, jossa oli monta iloista lasta vastaanottamassa paitoja.

Siispä soitinkin seurakunnan nuorisotyönohjaaja Minna Varilalle, että täällä olisi taas kasa paitoja, jos keksitte vain paikan. Muutaman päivän päästä Minna iloisena soitti takaisin ja sanoi että paikka on löytynyt Pietarista ja sinä lähdet mukaan viemään paitoja. Siinä ei paljoa muuta auttanut kuin ruveta suunnittelemaan reissua.

Kaustisen ja Ullavan seurakuntanuoret sekä Rahkosen koulun oppilaat askartelivat paidat valmiiksi ja laukut pakattiin torstaiaamuna 18.2. Kokko-Bussin auton tavaratilaan. Matkaan meitä lähti kaiken kaikkiaan yhdeksän henkilöä kuski mukaan lukien. Meillä kaikilla oli jonkinlainen yhteys Minnaan, mutta  matkan aikana ei kukaan jäänyt toiselle tuntemattomaksi.

Paitatehdas

”Kuva paitatehtaalla ja kuvassa osa työläisistä ;)”

Torstain noin 12 tunnin automatka jännittävine rajamuodollisuuksineen sujui rattoisasti laulellen ja toisiin tutustuen. Illalla saavuttiin hotellille ja sen verran kuitenkin matka oli rasittanut, että hotellilla syödyn illallisen jälkeen matkattiin nukkumaan.

Perjantaiaamuna menimme alakerran kauppaan vaippaostoksille, vaipparahat meille oli antanut Pietarin sini-valko Enkelit ry:n Ulla Mattson, jonka ansiosta meidän porukalla oli valmiit kontaktit Pietariin. Ostosten jälkeen suuntasimme kohti Cimbalinan lastensairaalaa, joka on ilmaisklinikka jonne tuodaan myös kaduilta tai kodeista löydettyjä lapsia, jotka tarvitsevat joko asioidensa selvitystä tai sijaiskodin. Siellä pääsimme tutustamaan sairaalan toimintaan ja leikkimään lasten kanssa, jota ei millään olisi malttanut lopettaa.

Lastensairaala

”Lastensairaalan leikkihuone”

Seuraavana vuorossa meillä oli ruokailu Pyhän Marian kirkossa, joka on keskellä Pietaria toimiva seurakunta, jolla on monipuolista toimintaa mm. sunnuntaisin on suomenkielinen jumalanpalvelus. Ruuan jälkeen oli muutama tunti aikaa tutustua kaupunkiin ja tehdä ostoksia. Kävimmekin katsomassa todella hienoa Verikirkkoa eli kirkkoa veren päällä ja muutaman läheisen toripaikan, kunnes oli jälleen aika jatkaa matkaa.

 

Illalla vierailimme tyttökodilla jossa lapset olivat valmistelleet meille tanssi- ja lauluesityksiä joita he esittivät hienosti ja rohkeasti. Myös meidän porukalla oli esitettävänä lauluja ja leikkejä. Meiltä jokainen tyttö sai joko pipon, sukat tai lapaset ja kynsilakan, tarroja tai ponnareita. Lisäksi oli kaikille yhteisiä värikyniä ja vesivärejä, jotka otettiin heti käyttöön. Pientä, mutta ilolla kaikki otettiin vastaan.

Tyttökoti1

”Vesivärit otettiin välittömästi käyttöön, tytöt piirsivät omista haaveista”

Sekä tyttö- että poikakodilla asuu lapsia, jotka ovat tulleet näihin paikkoihin kodeistaan, joissa vanhemmat eivät ole voineet pitää lapsistaan huolta. Osan lapsista sosiaalityöntekijät löytävät kadulta. Kukaan ei tiedä, paljonko Pietarissa on katulapsia. Jonkin tilaston mukaan Pietarissa poliisi otti kiinni 4300 katulasta vuonna 2014.

Lauantaina aloitimme päivän tutustumisella vieroituskoti Morning Starissa, vieroituskoti on tarkoitettu aikuisille joilla on ollut huume- tai alkoholiriippuvuutta. Kaikki asukkaat ovat vapaaehtoisesti kodissa, monesti vieroituskodin asukkaat ovat löytäneet paikan siellä asuvien kavereiden avulla.  Vieroituskodissa ei käytetä lääkkeitä vierottamiseen, vaan ainoastaan arkirutiineja, ohjausta ja Raamatun  sanaa.

 

Vieroituskodilla meitä oli vastassa iso joukko iloisia miehiä ja muutama nainen, suurin osa naisista oli joko töissä tai raamattuopistolla, jonka suorittaminen kuuluu osana vieroitushoitoa. Katselimme kuvia, lauloimme vuorotellen ja tutustuimme heidän päivärutiineihin. Tunnelma kodilla oli jotain sellaista mitä ei voi sanoin kuvailla ja ihmisistä näki selvästi että he olivat otettuja lahjoista, mutta varmasti enemmän siitä että joku välittää.

Vieroituskoti

”Vieroituskodin ja meidän porukka oli yhtä tiimiä”

Vieroituskodille meillä oli tuomisena jalkapallopaitoja ja kitara, jonka olin saanut kaveriltani lahjoituksena ja pienellä fiksauksella siitä saatiin kelpo soitin. Kitara otettiinkin heti käyttöön ja iloinen laulu sai alkaa.

Lauantai-iltana meidän porukan miesten kovin haaste oli pingis-turnaus poikakodilla. Suomen kunniaa Venäjää vastaan piti puolustaa, mutta nuo nuoret ja taitavat mailataiturit olivat liian kova vastus meille. Hienosti taisteltiin mutta valtikka jäi tällä kertaa Venäjälle.

Pingisturnaus

”Kaikkemme yritettiin, mutta vastus oli kova, kuvassa meidän kuskimme taistelee urhoollisesti”

Poikakodille toimme myös pelipaidat ja shortsit, sekä pingispalloja ja mailat. Lisäksi olimme tuoneet suomalaisia ruokia ja herkkuja. Pojat olivat vastaavasti laittaneet meille Venäläisiä ruokia.

Poikakodin lapset

”Pingis-turnauksen väsyttämät pelaajat yhteiskuvassa”

Sitten oli paluu hotellille keskellä Pietarin ruuhkaisia katuja ja valmistautuminen lähtöaamuun. Sunnuntaina haikein mielin pakkasimme tavarat autoon ja lähdimme kohti kotia. Paluumatkakin sujui rattoisasti taas laulellen ja nyt jopa me raavaat miehetkin uskalsimme vähän suuta aukoa.

Jokainen matkaan lähtenyt vapaaehtoinen maksoi matkansa itse. Lisäksi tyttökodille viedyt tuliaiset olivat nekin vapaaehtoisten itse kustantamia. Saimme lahjoituksina myös villasukkia, pipoja ja lapasia, kitaran, sekä vaatteita nuorille ja aikuisille. Todella moni siis osallistui matkan onnistumiseen, niin lahjoitusten kuin paitojenkin tekemiseen ja olemme kaikki tosi kiitollisia.

Minulla itsellä oli kovat odotukset matkasta, mutta ne kyllä ylittyi moninkertaisesti. Meillä oli mahtava porukka, sai tutustua uusiin ystäviin, sattui paljon hauskoja tilanteita ja sai nauraa paljon, mutta oli reissulla kuitenkin myös paljon vakavia ja surullisia asioita. Se tunne kun näki että pienikin välittäminen voi olla todella paljon toiselle ihmiselle, niin se kosketti syvältä.

Kuvat: Niko Varila

Teksti: Juho Viiperi