Aihearkisto: Yleisurheilu

Eero Yli-Soini on poissa

Lauantai-iltana 20. helmikuuta saivat kaustislaiset kuulla suru-uutisen. Pitkäaikainen Kaustisen Pohjan-Veikkojen tukipylväs, valmentaja Eero Yli-Soini oli menehtynyt Vetelissä vaikeaan sairauteen. Eero oli syntynyt 12. heinäkuuta 1945.

1-Eero Y_s
Suru-uutinen saapui pian sen jälkeen kun hänen tyttärenpoikansa ja valmennettavansa Jesse Lehto oli juuri saavuttanut moukarinheiton Suomen mestaruuden talvikisoissa Nikulassa. Eero Yli-Soinille urheilu oli lapsesta saakka päivien ilo ja harrastus, joka jatkui viime päiviin saakka. Omalla aktiiviurallaan Eero harrasti painia, painonnostoa, jalkapalloa ja yleisurheilua ja menestyi niissä kaikissa. Pysyvin muisto lienee Eeron seiväshypyn tulos 381 terässeiväsaikakaudelta. Tämä tulos on yhä Pohjan-Veikkojen seuraennätys.

Eero paneutui valmentamiseen 1980-luvulla. Aluksi hän keskittyi tyttärensä Katjan valmentamiseen kuulantyönnössä. Palkkioksi tytär otti SM-kultaa 16-vuotisten sarjassa 1984.

Kun Katjan lapset innostuivat moukarinheitosta, Eero oli mukana alusta saakka. Jessen kehitykseen ja valmentamiseen Eero paneutui täysipainoisesti, samoin hän valmensi Jenni Penttilää viime kesään saakka. Molemmat valmennettavat saavuttivat SM-mitaleita ja maaottelu- sekä arvokisaedustuksia, eikä heidän uransa päättyminen ole näköpiirissä. Päinvastoin, Eero Yli-Soinin työ näkyy tänään ja pitkälle tulevaisuuteen.

Eero Yli-Soinin ahkera työ, jota sävytti pyyteetön ja kannustava suhtautuminen valmennettaviin, palkittiin mm. viime vuonna SUL:n Keski-Pohjanmaan piirin Vuoden valmentaja  –tittelillä. Eero oli utelias ja opinhaluinen valmentaja, joka poimi jatkuvasti kokeneilta kollegoilta ja urheilijoilta uusia niksejä. Hän ei laatinut pitkän tähtäyksen suunnitelmia, vaan eli päivittäin urheilijan arjessa ja pysyi näin tilanteen tasalla.

Kaustisen Pohjan-Veikot kunnioittaa Eero Yli-Soinin muistoa ja ottaa osaa omaisten suuren suruun.

Pohjan-Veikoille kaksi moukarin talvimestaruutta

Jesse Lehto ja Jenni Penttilä ottivat kumpikin lauantaina 20.2. moukarin Suomen mestaruuden, kun kisat käytiin 18 kerran Kaustisen Nikulassa. Jennille voitto oli sikäli helpompi, että hän oli ainoa osallistuja. Jesse puolestaan sai useampia vastustajia, mutta hänen voittonsa irtosi hyvällä tuloksella 71.89, joka syntyi kolmannella kierroksella. Tämä on Jessen toiseksi paras tulos kautta aikojen, joten kunto on kehittynyt jälleen lupaavasti.

3-TalviSM2016_Jesse palkitaan

Jesse Lehto pokkaa kultaa

2-TalviSM2016_Jesse heittää

Jesse Lehto

Jesse Lehto arveli, että toisella yrityksellä oli aineksia parempaakin. Hän oli odottanut tämäntasoista suoritusta etukäteen, sitä lupasivat harjoitusheitotkin viime aikoina. Kesäksi hän odottaa vähintään kahden metrin parannusta ennätykseensä, ja arvokisaedustukset EM-Amsterdamiin tai jopa Rion olympialaisiin olisivat bonuksena.

 

1-TalviSM2016_Jenni Penttilä

Jenni Penttilä

Jenni Penttilä on viime aikoina saanut apua valmennukseen Markus Granöltä. Tämä havaitsi kovan voimaharjoittelun vieneen Jennin lihaksistoa jumiin ja muistutti hieronnan tärkeydestä. Jenni heitti tasaisen sarjan, jonka kolme viimeistä heittoa iskeytyivät neljän sentin sisään. Paras kantoi 62.12.

2-TalviSM2016_Julia Kivinen

Julia Kivinen

Nuorten sarjoissa nähtiin upeita kaaria ja myös kaustislaismenestystä. Elisa Heikkala voitti T14-sarjan tuloksella 45.65. Julia Kivinen mitteli itseään vanhempia vastaan ja otti silti neljännen sijan N17-sarjassa parantaen samalla N15-sarjan piirin ennätystä lukemiin 54.79. Julia heitti jo viime vuonna 55.83, joten T14-sarjan ennätys on metrin pidempi!

1-TalviSM2016_Elisa heikkala

Elisa Heikkala voitti T14-sarjan

Alisa Syväkoski oli toinen T13-sarjassa tuloksella 33.65 ja hänen veljensä Atte kolmas P15-sarjassa tuloksella 39.77. Myös Veera Koskinen, Salla Koskimäki ja Vilma ja Viljami Paavola edustivat isäntäseuraa kunniakkaasti.

Remes ja Jaakkola sykähdyttivät

Viime kesänä ensi kertaa 70 metriä ylittänyt Kiuruveden Tommi Remes nakkasi ennätyksensä 71.76 ja kohahdutti katsomoa Nikulassa. Hän voitti M22-sarjan ennen hyvän vastuksen antanutta Pyhäselän Markus Kokkosta.

Vakuuttava oli myös M19-sarjan Aleksi Jaakkola. Nokialainen tarvitsi pari yritystä ylittääkseen MM-kisarajan. Tulos 76.38 sai miehen helpottuneeksi, ja hän jätti loput yritykset käyttämättä säästääkseen kipeytynyttä takareittään.

N22-sarjassa odotettiin Riihimäen Inga Linnalta kovia kaaria. Linna oli hieman pettynyt tulokseensa 62.67. Hän sanoi päässeensä hyvin vähän heittämään ulkona, joten tekniikka oli hieman haussa vielä. Linnakin oli luottavainen. Kesällä tulokset varmasti paranevat.

Kovaa jälkeä teki Varpaisjärven Kiira Väänänen. Hän on moninkertainen Kaustisen kävijä. Nyt leka lensi lukemiin 66.98 N17-sarjassa. Kiira tähyää nuorten EM-kisoihin, jotka pidetään Georgiassa.

KP-V:n toimitsijat suoriutuivat kisoista jälleen kerran hyvin. Sää oli niin sopiva kuin se vain voi talvikisoissa olla, niukasti miinuksella ja aurinkokin hieman ehti pilkistellä.

Tulokset

Ilmoittautuminen yleisurheilukerhoon kaudelle 2015-2016

Taaperot (0-4v.) ja Liikkis (5-7v.) starttaavat jo ensi viikon perjantaina eli 18.9. klo 17-18 urheilutalolla. Muut ryhmät (Sisut, Elmot) to 8.10.

Kaikki mukaan heti alusta saakka.

Alla olevan linkin kautta ilmoittautuminen niin taaperosta aikuiseen.Pyrimme samalla kokoamaan kaiken olennaisen tiedon, jotta pystyisimme parantamaan toimintaamme.

Ilmoittautuminen yleisurheilukerhoon kaudelle 2015-2016

 

Moukarimenestystä viikonvaihteessa Julia Kiviselle SM-kultaa

Pohjan-Veikkojen nuoret urheilijat esiintyivät viikonvaihteessa edukseen SM-kisoissa ja hiukan
muuallakin. Kirsikkana kakussa oli ehdottomasti Julia Kivisen moukarinheiton Suomen mestaruus Oulussa T14-sarjassa ennätystuloksella 55,83. Vilma Paavolan kanssa tytöt saivat myös joukkuekultaa!

Julia Kivinen ja Vilma Paavola SM-kultamitalit kaulassaan.

Julia Kivinen ja Vilma Paavola SM-kultamitalit kaulassaan.

Julia tulee hienosti Jenni Penttilän vanavedessä, ja vielä nuoremmassa sarjassa (T12) Aliisa Syväkoski heitti Vaasassa aluemestaruuden tuloksella 34,14. Atte Syväkoski oli Oulussa P14-sarjan moukarissa kahdeksas tuloksella 38,21.

Jenni Penttilä muuten voitti myös viikonvaihteessa Kauhajoella maaottelukatsastuksen tuloksella 63,75 ennen Johannaa Salmelaa.

Moukarimenestyksen lisäksi pitää ehdottomasti noteerata Eemil Ali-Haapalan seivästulos Kalajoen SM-kisoista. Hän ylitti ennätyksensä 375 sarjassa P15 ja sijoittui kuudenneksi.

Eemil Ali-Haapala

Eemil Ali-Haapalan tyylinäyte SM-kisoista.

Kenttälajien lisäksi Pohjan-Veikkoen edustajia oli myös radalla. Minna Läspä juoksi Kalajoella kaksi upeaa ennätystään. 1500 metrin esteissä T15-sarjassa Minna oli kymmenes tuloksella 5.44,73 ja 800 metrillä sijalla 22. myös ennätyksellään 2.31,72.

 

Jesse Lehto EM-finaalin 7:s

Jesse selviytyi hienosti Tallinnassa käydyssä nuorten alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa moukarifinaalin 7:nneksi. Kolmannen kierroksen aikana Jesse ehti putoamaan kahdeksan parhaan joukosta, mutta hermo piti ja kolmas heitto kantoi lukemiin 70.05, mikä riitti lopulta seitsemänteen sijaan.

Kaikki suomalaisheittäjät olivat mukana finaalissa ja parhaiten onnistui Juho Saarikoski heittäen parhaallaan 70.94, jolla hän oli kilpailun viides. Tommi Remes heitti finaalissa 67.29 ollen kilpailun yhdestoista.

Miesten moukarin tulokset (european-athletics.org)

 

Julia heitti 54,40 !

.
Erinomaisessa kunnossa oleva KP-V:n Julia Kivinen heitti tänään Kaustisella alkaneissa moukarikarnevaaleissa sarjansa T14 ykköseksi maan kärkituloksella 54,40 voittaen kovan kilpakumppaninsa aikaisempaa kärkitulosta pitäneen Äänekosken Kiia Siposen runsaalla parilla metrillä

Julian tulos on myös sarjan T14 uusi komea piirinennätys.

Jennifer Storrank floppasi 1,57 Kaustisella

.
Ensimmäisiin hallikisoihinsa osallistunut IF Åsarnan Jennifer Storrank ponkasi tänään Kaustisella käydyssä korkeuskisassa sarjan T15 voittoon hienolla tuloksella 1,57. Tulos on kolme senttiä parempi kuin hänen ulkorataennätyksensä.

Lahjakkaalla teerijärvisellä on taskussaan jo yksi arvokisamitali. Viime kesänä Raisiossa käydyissä SM-kisoissa tuli T14 sarjan pronssi tuloksella 1,54.

21.3. Kevät Hallien alustava aikataulu

KLO 11.00

 • Pituus
  • M/N 17
  • T/P 15
 • Korkeus
  • T/P 13
 • Kuula
  • T/P 11
  • T/P 9

KLO 12.00

 • Pituus
  • T/P 13
 • Korkeus
  • T/P 11
  • T/P 9
 • Kuula
  • M/N
  • M/N 17
  • T/P 15

KLO 13.00

 • Pituus
  • T/P 11
  • T/P 9
 • Korkeus
  • T/P 15
  • M/N
 • Kuula
  • T/P 13

KLO 14.00

 • 3-Loikka
  • Kaikki sarjat

Aikataulu on alustava ja muutokset mahdollisia!

KP-V:n nuoret menestyivät Tampereella

Kaustisen Pohjan-Veikkojen nuoret menestyvät hienosti Tampereella viikonvaihteessa käydyissä juniori-hallikisoissa.
Parhaasta saavutuksesta vastasi hopeaa komealla keihäsennätyksellään 37,46 ottanut Julia Kivinen, tulos nousee neljänneksi maan T14 tilastossa. Omat ennätykset Julia teki myös 60 metrillä 8,54, pika-aidoissa 9,83 ja kiekossa 32,54.
Elisa Heikkala nappasi T13 kuulassa pronssia 11,92 ja keihäässä neljäs sija tuli ennätyksellä 32,55.
Salla Koskimäki nappasi T11 kuulassa palkintosijan ollen kuudes tuloksella 8,57. Ennätyksensä Salla teki 60 metrillä 9,36.
Maria Jääskä juoksi T12 sarjan 60 metrillä ennätyksensä 8,88 pudoten niukasti finaalista.
Joona Ali-Haapala kellotti myös 60 metrillä halliennätyksensä 10,11