Kuukauden nettivieras: Kirsi Kinnunen

Enhän minä ehdi!

Tiina Tavallisen näkökulmasta on Kaustisella muita kuntia enemmän liikunnallisia kirsi_kinnunenkuntalaisia. Harva on täällä se henkilö, joka ei vielä ole liikunnan kanssa joutunut tekemisiin. Suurin osa ihmisistä haluaa ja yrittää liikkua monipuolisesti oman itsensä vuoksi. Liikunta harrastuksena on myös seksikkäämpää kuin pitsin nypläys tai runojen rustailu.

Muistan haikeana sitä uinnin, kävelyn, tanssin ja kuntosalin huumaa, jota usein ennen tunsin. Viimeisten vuosien aikana olen nimittäin päästänyt itseni pahasti lössähtämään. Huono omatunto vain kalvaa, varsinkin nyt kun oman kuolinhetkensäkin voi laskea erään televisio-ohjelman ansiosta.

Tiedän, että kehoni ei ole minulle turha. Tiedän, että voin hankkia elantoni tietokonetta naputtelemalla ja hiukan puhumalla. Elämää ja elantoa ei kuitenkaan enää ole kauan, jos vielä kasvatan jenkkakahvojani, annan nahkani roikkua, luitteni kolista ja takapuoleni kasvaa. Olen vedonnut kiireeseen. Enhän ehdi liikkua ja huolehtia terveydestäni leikki-ikäisen lapsen huoltajana ja työn orjana.

Töissä sanon usein, että minulla on kiire. Kiire on ikään kuin menestyvän ja kunnollisen ihmisen mitta, eräänlainen hyve. Kehuskellaan, ettei edes ehdi syömään kun on niin kiire. Mutta kun katsotaan oikein menestyviä ihmisiä, niin heillähän vasta on aikaa itsensä hoitamiseen: Jorma Ollila pelaa tennistä, Bill Clintonilla ja George Bushilla on aikaa golfiin, Tarja Halosella vatsatanssiin. Oma maakuntajohtajammekin kuluttaa hienosti suksia ja kunnanjohtajamme mm. polkupyörää. Tosiasia on, että todella kiireinen ihminen huolehtii kunnostaan ja terveydestään. Kuuntelee omaa kehoaan. Työntehokin on parempi kun oma mieli ja maha ovat kunnossa. Näin tulee menestyjä!

Kuunnelkaamme herkällä korvalla kehojamme, etteivät ne enää valittaisi väsymystä, korkeaa kolesterolia, verenpainetta, selkäkipua ja stressiä! Ettemme enää tiuskisi läheisillemme ja kollegaparoillemme syötyämme vain yhden suklaakeksin – ja illalla lopun keksipaketista.

Tervettä elämää!

Kirsi Kinnunen
Sivistysjohtaja
Kaustisen kunta