Kolme hopeaa Kuortaneelta

KP-V:n nuoret olivat hyvässä iskussa tänään Kuortaneella käydyssä kovatasoisessa maastofinaalissa. Ykkösketjullaan mukana olleet kaustislaiset ottivat kahden henkilökohtaisen hopean lisäksi myös yhden joukkuehopean. Lisäksi seura nappasi muita palkintosijoja mukavat viisi kappaletta.

14-15 vuotisten yhteislähdössä mukana ollut maastospesialisti Miika Pajukangas lähti rohkeasti kärkivauhtiin. 15-sarjalaisten kärki oli eka kierroksella tehnyt pienen eron kakkosryhmässä taivaltaneeseen kaustislaiseen. Miikan vauhti säilyi hyvin toisella kierroksella. 14-vuotisten hopea 3,4km:n matkalla irtosi hyvällä ajalla 12.05. Sarjan voiton vei vuotta vanhempien kärkiryhmässä taivaltanut Nurmon Jarno Lehtinen lukemin 11.53.

11-vuotisten tyttöjen kisassa oli viimevuotiseen tapaan maan kärki mukana. Pitkällä lähtösuoralla kärkipaikkaa piti lujaa aloittanut KP-V:n Nuppu Peltoniemi. Ensimmäisessä jyrkässä vastamäessä rinnalle nousi kuitenkin jo viimevuotinen voittaja Alatornion Johanna Halonen. Sarjan moninkertainen SE-tyttö Ilmajoen Sonja Kenkkilä oli nousussa jo viitisen metriä perässä. Puolimatkan jälkeen Johanna alkoi tehdä eroa, ja oli takaisin pesäpallokentälle saavuttaessa hankkiutunut parinkymmenen metrin keulaan. Nuppu seurasi toisena ennen lähestyvää ilmajokilaista. Alatorniolainen piti loppusileällä pintansa ja juoksi 1,7km pituisen reitin voittoon vain viisi sekuntia reittiennätyksestä jääden ajalla 6,22. Nuppu vastasi hyvin Sonjan kiriin ja nappasi sarjan hopean numeroin 6,27, pronssi Ilmajoelle ajalla 6,33.

Kaustisen trio Antti Rauma, Eemeli Purola, Elias Purola lähti rohkeasti matkaan. Vauhti säilyi mukavasti loppuun saakka, tuloksena yksityispalkintojen lisäksi P11:n joukkuehopea: Antti ajalla 7.00 yhdeksäs, Eemeli 7.12 kahdestoista ja Elias 7.36 viidestoista. Samassa sarjassa juossut Vetelin Pauli Mäkelä tuli neljänneksi ajalla 6,33 ennen pirteästi viidenneksi juossutta Kannuksen Lauri Jylhää, joka kellotti ajan 6,38.

Päivän ensimmäisen startin 9-vuotisten tyttöjen voiton vei Ilmajoen Laura Talvitie ajalla 7.18 ennen seuratoveriaan maan 1000m:n tilastoykköstä Eevi Siniketoa. Varovasti aloittanut ensi kertaa Kuortaneella kilpaillut KP-V:n Nelli Pekkarinen nousi lopulta mukavasti seitsemänneksi ajalla 7.45.

Sofia Kasari vei odotetusti T10:n ykköstilan, seinäjokelaisen voittoaika oli 6.50. Hyvässä syyskunnosssa oleva Kälviän Jenna Vähähyyppä uusi viimevuotisen kakkossijansa ajalla 6.59. Tasaisesti matkaa tehnyt maastofinaali debytantti KP-V:n Johanna Uusitalo nousi ajallaan 7.28 leveälle palkintopallille sijalla 12.

Vahvalla edustuksella mukana olleet keskipohjalaiset kirjasivat kaksi sarjavoittoa. Nivalan Pauli Ruostetsaari uusi viimevuotisen mestaruutensa, P12:n voitto tuli ajalla 6.03. Samanikäinen Anna-Kaisa Saari vei vastaavan tyttösarjan voiton, ylivieskalaisen nappasi ykköspalkinnon lukemin 6.16 ennen toiseksi tullutta kovaa kilpakumppaniaan Kannuksen Anniina Kortetmaata, jonka hopea-ajaksi kellotettiin 6,27.

3 vastausta artikkeliin ”Kolme hopeaa Kuortaneelta

1. eräs henkilö

hyvä sonja <33 :love: :embarrest 🙂 :love: :love: :love: :love: <3<3<3

2. Pauliina

Hyvä junnut!! Maastofinaali on hirmu rankka ja tasokas kisa – hienoja tuloksia ^_^

3. niina

Onnea kaikille hienoista suorituksista!Kiva kun Kaustiselta oli useita juoksijoita mukana…maastofinaali on tosi kova ja hieno kisa!