KP-V ladies avasi sarjan kahdella tappiolla

Naisten jalkapallon 4-divisioona potkaistiin käyntiin sunnuntaina viidellä ottelulla. Sarja pelataan turnausmuotoisena ja Kaustisen Pohjan Veikot sai kunnian olla ensimmäisen turnauksen järjestäjä. Pienten alkujännitysten jälkeen puitteet saatiin loistaviksi. Aurinko paistoi ja kenttäkin oli saatu hyvään kuntoon. Kioskikin avattiin Kaustisen kovimpien myyntitykkien Vintturin ja Kennetin toimesta, siitä iso kiitos heille.

Mutta itse otteluihin, leidit aloittivat turnauksen omalta osaltaan valitettavasti tappiolla lukemin 8-1, vastassa oli Kokkolan Pallo 87. Maalinteossa kuitenkin onnistuttiin ja ainokaisen viimeisteli upealla soololla Tiina Kaustinen. Ensin pallo puikoista ja vastustaja kuutamolle, sen jälkeen kova pommi vasempaan alanurkkaan ja rieumu oli ylimmillään. Alkuhermostuneisuuden jälkeen peli saatiin jopa ajoittain toimimaan kohtuullisen hyvin ja maalipaikoillekkin päästiin useammankin kerran. Vastustajan kokemus kuitenkin näytti kaapin paikan ja numerot kääntyivät loppuakohden varsin selviksi. Pelin parhaimmistoa oli ehdottomasti maalivahti Pauliina Puronaho, joka piti lukuisilla haamutorjunnoillaan joukkuetta pystyssä.

Turnauksen toisessa ja samalla viimeisessä ottelussa vastaan asettui FC Kokkostars. Ensimmäinen puoliaika mentiin tasaisissa merkeissä kuten puoliaika lukemat 1-1 osoittavatkin. Maalintekijänä joukkueen kantava voima ja kapteeni Heli Kykyri. Toisella puoliajalla naisilla oli paikkoja ratkaista ottelu, mutta palloa ei saatu millään sisään ja vastustaja rankaisi vielä neljästi. Numerot siis 1-5 Kokkolalaisille. Kaikenkaikkiaan hyvää peliä puolin ja toisin. Hieman pitkän päivän väsymys alkoi näkymään ja keskittyminen herpaantui, mikä vaikutti lopputulokseen. Myöskin tässä pelissä positiivista oli maalipaikoille pääseminen, vielä kun pallot laitetetaan sisään niin voittoja alkaa ropisemaan.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti seuraavaa turnausta. Naiset ovat kehittyneet valtavasti viimeisten viikkojen aikana ja asenteesta ei ainakaan voi ketään syyttää, kaikki taistelivat loppuun saakka ja periksi ei annettu tippaakaan. Turnauksen Fair Play-palkinnolla palkittiin naisten joukkueesta ”pääpelaaja” Jonna Hanhisalo. Hieno turnaus myös Jonnalta, jonka vasurin piiska on kohta Suomen parhaimmistoa. Turnaus oli jälleen hieno osoitus naisten joukkuehengestä, yleisö ”otettiin haltuun” aina ennen pelejä ja naurua riitti vaikka voittoja ei tullutkaan. Vielä kun yleisö herää kannustukseen mukaan niin naiset yltävät uskomattomiin suorituksiin. Vain taivas on rajana!