Yleisurheilujaosto kohti Sinettiä

Kaustisen Pohjan-Veikkojen yleisurheilujaosto on asettanut uudeksi tavoitteeksi Nuoren Suomen Sinetin. Mikäli tavoite muuttuu todeksi, niin KP-V:n yleisurheilujaosto on ensimmäinen Sinettiseura Keski-Pohjanmaan alueella. Tavoitteen ensimmäiset ja ehkä vaativimmat askeleet otettiin Toimintakäsikirjan työstämisen edetessä. Suuren työn tuloksena syntynyt Toimintakäsikirja on nyt vahvana pohjana pyrkimykselle Sinettiseuraksi.

Tässä lyhyesti infoa siitä mistä nyt on kyse:

Mikä on Sinettiseura?

Nuori Suomi Sinettiseurat ovat seuroja, jotka ovat saaneet Nuori Suomi Sinetin tunnustukseksi laadukkaasta nuorisotyöstä. Sinettiseurajärjestelmän tavoitteena on auttaa seuroja kehittämään lasten ja nuorten toimintaa. Sinettiseuroja on tällä hetkellä 500.
Toimintalinja ja laatukäsikirja ohjaavat toimintaa

Sinettiseuratoiminnan tavoitteena on löytää seurassa yhteinen toimintatapa ja periaatteet, joilla lasten ja nuorten toimintaa seurassa edistetään. Yhdessä laadittu seuran toimintalinja selventää jäsenille ja muille toimijoille, miksi seura on olemassa, millaisille arvoille seuran toiminta perustuu, miten käytännön asiat seurassa hoidetaan ja millaisia palveluja seura tarjoaa. Toimintalinjan tekemistä varten Nuori Suomi tarjoaa Seuratoimintalinja-oppaan. Toinen tärkeä työväline matkalla Sinettiseuraksi on Sinettiseuran laatukäsikirja, jossa kerrotaan tarkemmin Sinettikriteereistä. www.nuorisuomi.fi

Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitsemme myös Sinun apuasi. Yleisurheilujaosto teettää yhdessä Nuoren Suomen kanssa tyytyväisyyskyselyn. Tarvitsemme siis arvokasta mielipidettäsi. Vastaamaan pääset tästä Kysely. Kiitos!

JK. Sinetin saaneita yleisurheiluseuroja on kaikkiaan 28 kpl. Viimeisimpänä Turun Weikot. Näin ollen KP-V:n yleisurheilijat pääsisivät arvokkaaseen joukkoon.