Kolme tolppaa” Vetelistä”

KP-V:n suunnistajat valtasivat kolme ykköstilaa tänään käydyissä Vetelin suunnistuskansallisissa. Juuri Vimpelin puolelle ulottunut kisamaasto tarjosi paitsi vauhdikasta avokalliomaastoa, myös varsin haastavia rastivälejä. Naapurikunnassaan kilpailleet kaustislaiset nappasivat kolmen sarjavoiton lisäksi kaksi kakkostilaa ja kolme pronssisijaa.

D18:ssa kilpailleet Mattilan sisarukset veivät sarjan kaksoisvoiton. Annin ykkösaika 2,9km pituisella reitillä 28.43. Tänä kesänä hienoon suunnistusvireeseen noussut nuorempi sisar Sini otti hopeaa reilun minuutin jääneenä.

Ensimmäisenä H40 sarjassa startannut Vesa Peltoniemi oli myös sarjansa ensimmäinen maaliintulija, jolle ajanotto kellotti lukemat 34.12. Noin minuutin virhein saavutettu kova pohja-aika kesti varsin selvällä marginaalilla kisan loppuun saakka. Lähimmäksi päässyt Saloisten Reippaan Matti Korpela jäi 4,8km:n reitillä yllättävän paljon lähes 3,5 minuuttia.

Vetreässä kunnossa oli myös Juha Lerssi. Lähes virheettä 4,6km reitin selvittänyt kaustislainen kellotti kovan ajan 32,21. Voittomarginaali kakkospalkinnon pokanneeseen Kälviän Seppo Jylhään venähti lähes kolmeksi minuutiksi.

Palkinnon kävivät pokkaamassa myös kuusikymppisissä kakkoseksi juossut Matti Kattilakoski, sekä viisikymppisissä kolmanneksi sijoittunut Tauno Pajukangas.
Mukavasti suunnisti myös Maj-Lis Rantala, D45:n pronssi irtosi vain runsaat pari minuuttia voittajaksi juosseen Päivi Ojajärven takana.
Henri Lerssin kisapäivä H13:ssa tuotti myös kolmannen palkinnon.

JK1. Pienen särön kisafiilikseen jätti muutaman kilpailijan hylkääminen. Kielletylle autotielle poikkeaminen vei mm. naisten sarjan kovimman ajan kellottaneen Nivalan Elina Löytynojan voiton. Pääosa hylkäyksistä tapahtui ylimmissä veteraanisarjoissa, joissa valitettavan moni lienee jättänyt kisaohjeet lukematta. Toki reitinvalintoja olisi helpottanut se, jos kielletty alue olisi karttaan selvästi merkitty.

JK2. Plus-puolelle on laskettava veteliläisten hieno oivallus vaihtaa perinteiset pokaalit ostoskorteiksi.

Yksi vastaus artikkeliin ”Kolme tolppaa” Vetelistä”