Salibandy liittyy KP-V:n perheeseen

Salibandy on sisätiloissa harrastettava laji. Se on saanut vaikutteita niin jääkiekosta, katukiekosta kuin jääpallostakin. Salibandy on räjähdysmäisesti kasvava laji, jota voi harrastaa kaiken ikäiset lapsista eläkeläisiin sekä naiset että miehet. Laji on lähtöisin Ruotsista, joten nimikin on kotoisin ruotsin kielen sanasta bandy. Sähly termiä käytetään lähinnä salibandyn harrastusmuidosta, jossa säännöt ovat yleensä miten peliporukassa sovitaan. Salibandy termi on käytössä lajin kilpaurheilussa.

Suomi on maailman johtavia maita salibandyn saralla. Usein MM-kisoissa finaaliottelu on Suomi vastaan rakas vihollisemme Ruotsi. Suomi on vuoden 2010 Maailmanmestari. Salibandyn historiasta ja säännöistä löytyy tarkempaa tietoa Suomen salibandyliiton nettisivuilta http://salibandy.net/.

Tämä mainio laji on nyt rantautumassa Kaustiselle. Kauden 2010-2011 aikana tulee pohjanmaan lohkoon KP-V:n oma edustusjoukkue aikuisten sarjaan. Tavoitteena on myös saada edustusta nuorisotasolle, johon tulemme panostamaan voimavaroja. Toiveissa on saada nuorille oma valmentaja/vetäjä parivaljakon, jotka ovat kouluttautuneet salibandyn ohjaukseen ja valmennukseen alan rautaisten ammattilaisten opetuksessa. Ryhmien ohjaajaksi ovat tervetulleita kaikki innokkaat. Seura tarjoaa mahdollisuuden koulutuksiin, mutta se ei ole edellytys ohjaajana toimimiseen. Naisille sekä tytöille löytyy omat sarjat, joihin toivoisimme löytyvän tarpeeksi innokkaita pelaajia.

Valmentajat tulevat aluksi olemaan pelaajia, jotka ovat kouluttautuneet lajin ohjaukseen sekä valmennukseen. Harrastajamäärän kasvaessa tulemme tarvitsemaan lisää lajista kiinnostuneita valmentajia. Salibandyyn tarvitaan aina kaksi tuomaria. Toivoisimmekin löytyvän henkilöitä, jotka haluavat käydä pienimuotoisen kurssin ja näin kouluttautua salibandytuomariksi. Koulutuksia on tasaisin väliajoin ympäri suomea, myös Pohjanmaan alueella.

Kaustiselle valmistuu keväällä 2011 uusi upea halli, jonne valmistuu loistavat tilat salibandyn harrastamiseen. Tulemme myös toiminnan alkamisen jälkeen tarjoamaan tapahtumia salibandyyn liittyen. Näin ihmiset voivat helposti tutustua lajiin ja todeta kuinka hauskasta, mutta hyödyllisestä liikuntalajista on kysymys.Tervetuloa viihtymään ja liikkumaan kanssamme salibandyn merkeissä keväästä 2011 alkaen.

Kaikki lajista kiinnostuneet pelaajat, valmentajat, ohjaajat, yhteistyökumppanit ja muut toimivat voivat ottaa yhteyttä seuran toimistoon. Tulevista tapahtumista infotaan seuran nettisivuilla sekä Perhonjokilaaksossa.

Salibandyterveisin
Toni Peltokangas

Yksi vastaus artikkeliin ”Salibandy liittyy KP-V:n perheeseen

Kommentointi on suljettu.