Pistesija SM-moniotteluista

SM-tason kisoihin lähtemisen tavoite toteutui. Purolan veljekset kartuttivat toistamiseen KP-V:n seuraluokittelupisteitä urakoimalla tämän kesän toisen kuudennen sijan joukkuekilpailuissa ? nyt SM-moniotteluissa Iissä. P15 sarjaan oli ilmoittautunut 9 joukkuetta ja 27 ottelijaa, mutta varmistuksen kisa-aamuna ja 100 aitajuoksuun lähti vain 20 kisailijaa.

Eemeli oli kisan 16. tehden omat ennätykset 100 m aj:ssa, pituudessa ja tonnilla sekä 5-ottelun kokonaispisteissä. Elias oli 17. ja paransi tonnin ennätystään reilut 2,5 sekunttia ja sivusi seipään ennätystään ja myös otteluennätys parani.

Kenttälajien vain kolme suorituskertaa toi moniotteluun uuden vaikeusmomentin normaalin kuuden suorituskerran kilpailuun nähden. Sitä korosti myös se, että huoltajat ja valmentajat eivät saaneet tulla kentälle ollenkaan! Kisailijoiden piti SM-tason sääntöjen mukaan hoitaa itsenäisesti niin pituuden, keihään kuin seipäänkin askelmerkit ja etäisyydet. Veljeksille tuotti erityisesti vähän hypätyn pituuden askelmerkin löytäminen vaikeuksia ja ponnistus lähtikin kengänmitan päästä lankulta.

Seuraluokittelupisteissä SM-kisoilla on oma perinteinen kisapistejärjestelmänsä niin yksilö kuin joukkuekisoissakin seuraavasti:
15-vuotiaat 6 parhaalle 7-5-4-3-2-1
14-vuotiaat 6 parhaalle 7-5-4-3-2-1
Seuraluokitteluun huomioitava pistemäärä on näin seuran keräämien kisapisteiden summa jaettuna kahdella. Joukkuekilpailuissa SM-tasolla tulosrajana on 2*B-luokan tulos, paitsi moniotteluissa, jonne seura voi lähettää joukkueen ilman tulosrajaa.

Seuraluokitteluun pisteitä kertyy myös yleisurheilulisenssien määrästä (määrä jaettuna neljällä), yli 15-vuotiaiden osallistumisesta PM-kisoihin (lajiosanottojen summa jaettuna kahdella), yli 15 v luokkaurheilijoiden määrästä ja tasosta (A 3 p, B 2 p, C 1, SM 6, M 5) sekä arvokisamenestyksen ja osallistumisen, maaotteluedustuksen ja SM pisteiden mukaan.

Yksi vastaus artikkeliin ”Pistesija SM-moniotteluista

  1. Martta

    Onnittelut pojille hyvästä suorituksesta!
    Kisakokemuksia tuli jälleen roppakaupalla 🙄

Kommentointi on suljettu.