Yö-cupin päätöskisa käytiin Tastulassa

Viisi osakisaa sisältänyt Perhonjokilaakson yö-cupin jännittävät loppuratkaisut käytiin KPV:n isännöimänä Tastulassa. Ennen päätöskisaa kokonaiscupin voittajakandidaatteja oli vielä useita. Kun A-ratoja hallinnut Tero Myllymäki ei kisapaikalle saapunut, jäi tittelin tavoittelu B-ratoja kiertäneitten välien selvittelyksi.
Cupin edetessä vauhtiaan parantanut KP-V:n Jori Känsäkoski kellotti illan B-radalle pohja-ajan, joka osoittautui niin kovaksi, ettei siihen myöhemmin startanneet enää pystyneet. Seuraava jännityskohde oli VetU:n Anne Polson suoritus, Teerisellä olleen kivirastin lähes neljän minuutin pummaus oli liikaa, ja Polso sijoittui illan kisassa seitsemänneksi ja kokonaiscupin kolmoseksi.

Cupia alusta alkaen johtaneelle Joonatan Kivelälle kello kävi jo viimeistä minuuttia, kunnes 15-vuotiaan suunnistuslupauksen lamppu ilmestyi pimeästä juuri illan kolmoseksi, ja näin tämänvuotinen yöcupmestaruus matkasi Perhoon yhden pisteen marginaalilla.
.
Cupin parhaat: Jori (91p), Joonatan (92p) ja Anne (87p)

A-radan ykkönen oli tällä kertaa ylivoimaista vauhtia pitänyt Sami Löfbacka. 5,8km mittainen ja yksitoista rastia sisältänyt reitti kulki kovaan aikaan 42.07 . Viimevuotiseen tapaan yö-cupin päätösleimauksen tehnyt Vesa Peltoniemi oli selvä kakkonen numeroin 49.04. A-radalta ensimmäisenä maaliin tullut Vetelin Toni Mikkola piti pitkään kärkipaikkaa ajalla 54.11, lopulta ajalla heltisi kolmas sija.

.
Lähes virheettömästi 3,5km pitkän B-radan kiertänyt Jori Känsäkoski (kuva yllä)kellotti ensimmäisenä matkaan lähtijänä ajan 26.49, joka sitten kesti kisan loppuun saakka. Lähimmäksi sitä pääsi hienon yökisan tehnyt niin ikään virheettömästi edennyt Ari Myllymäki jääden Jorista kuitenkin minuutin verran. Kolmanneksi suunnisti myös Teerisellä ollutta kuutosrastia pummannut Joonatan Kivelä (kuva alla) lukemin 30.49.
.

2,3km:n C-radalle pohja-ajan 24.18 kellotti illan ensimmäinen maaliin tulija ja kokonaiskisan neljäs Elina Rauma. Se kestikin pitkään, kunnes KoS:n Eero Fränti pudotti siitä vajaan minuutin numeroin 23.26. Halsuan Akseli Jussinmäki kiilasi siinä vaiheessa kakkoseksi ajalla 23,37. Voittoon juoksi kuitenkin sarjan viimeinen lähtijä Anne Peltoniemi lukemin 22.18

.
Viime vuotinen cup-mestari Markus Mattila hoiti tällä kertaa tulospalvelua isänsä kanssa

2 vastausta artikkeliin ”Yö-cupin päätöskisa käytiin Tastulassa

1. lukija

kokonais cupissa toiseksi tuli Jori Känsäkoski, (jutussa kirjoitettu Myllymäki)

2. TeroM

Matka työreissulta Tampereelta Tastulaan oli tänään liian pitkä. Vaikka olisin mielelläni ollut mukana, niin palkinnot menivät ihan oikeaan osoitteeseen. Nuoret miehet tekivät erinomaisia suorituksia koko yöcupin ajan, onnittelut! Tämä sarja oli kokonaisuutena erinomainen lisä iltarastikauteen.