KP-V otti tärkeät pisteet IK Myranilta

Raportti ensikertalaisen fanin silmin futsal-pelistä KP-V – IK Myran.

Pelin alku, kuten sarjataulukko, oli tasaista ja odottavaa. Pelistä muodostuu tiukka vääntö, oli arvio lehtereiltä. Mutta muutaman minuutin kuluttua juoni oli selvä, Kaustisen pojat hallitsivat peliä ja loivat välittömästi muutaman loistavan paikan, oli tolppaa ja huolimatonta viimeistelyä. Vielä kun viimeiset katsojat olivat vasta tulossa, Kaustinen ja Timo-Jaakko Paasila iski. Tarkka laukaus tolpan kautta verkon perukoille. Peli oli tämänkin jälkeen Kaustisen hallintaa, tilanteita tuli melkein liukuhihnalta. Kumpikin kenttä onnistui pitämään palloa ja luomaan maalipaikkoja.

Yllättäen seuraavan maalin iski IK Myran. Huolimaton pelaaminen ja miehen pitäminen kostautui. IK Myranin näkyvin ja kentän paras Myranista, Taivassalo, iski pallon maalin kattoon hyvän sommitelman jälkeen. Ensimmäisellä puoliajalla onnistuivat vielä Eeli Penttilä 2-1 :een. Joni Uusipaikka vei Kaustisen uudelleen johtoon 3-2 Ik Myranin tasoitettua välillä. Puoliaikatuloksen 4-2 teki Myranin oma pelaaja.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan, ainakin luokkaa 60%-40% pallonhallinnan ja 10- 4 maalintekopaikkojen osalta Kaustisen puoliaika. Molemmat ketjut onnistuivat hyvin. Maalivahdin ei tarvinnut näyttää osaamistaan, laukaukset joko peitettiin tai ne menivät ohi. Myranin kulmakuvio tuli selväksi jo toisen kulman jälkeen, mutta näytti olevan siitä huolimatta hankala puolustaa. Laukauksiin asti päästettiin Myran liki jokainen kerta, onneksemme menivät järjestäin ohi. Myran haki jatkuvasti maalivahdin avauksilla Taivassaloa joka sitten pudotteli palloa takaa tuleville laitamiehille. Siinä hän onnistui hyvin, 2-2 tasoitus tuli juuri tämän tyyppisestä tilanteesta.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin jäätiin, Myran tippui entistä enemmän Kaustisen kyydistä. Eeli Penttilälle päivän toinen osuma ja lukemat 5-2. Toisen osumansa teki myös Paasila hyvästä kaksi yhtävastaan hyökkäyksestä Uusipaikan syöttäessä, tilanne näin 6-2. Sitten tuli hyvä olo, peli ratkaistu, pisteet kotona tunne! Seuraavasta hyökkäyksestä Taivassalo kavensi 6-3. Sitten junnattin jonkun aikaa, paikat siunaantuivat kuitenkin enimmäkseen Kaustiselle. Olihan Myranilla ylärimaa ja muutama kulmakuvio, mutta vauhti näytti hiipuvan. Peluutettiin ja kuormitettiin kirivaiheessa muutamaa kaveria paljon ja Uusipaikka iski Kaustiselle 7-3. Yleisö vaikutti olevan Myranin katsomon osaa lukuunottamatta varma Kaustisen voitosta. Tosin sitten vielä kerran Myran kavensi maalinedusruuhkasta 7-4, taisi mennä omasta miehestä? Tekijän voi tarvittaessa sitten varmistaa kolmen viikon päästä piirin kotisivuilta!

Ensimmäistä kertaa koko pelin katsomassa ollut fani jäi sitten odottelemaan tulevia rangaistuspotkuja. Joukkueiden virhetilit täyttyivät ja Kaustisella ennen vieraita. KP-V:n saadessa viimein rangaistuspotkun vieraiden virhetilin täyttyessa, Kaustisen pojat ottivatkin vapaapotkun, miksi? Peliaikaa minuutti ja eroa kolme maalia ja otetaan vapaapotku. Fanin täytynee tutustua lajiin ja sen taktiikkaan lisää. Tosin ihmettelin myös joukkueen karvaamista ja pallon perässä juoksemista vastustajan kenttäpuoliskolla, eikö kannattaisi puolustaa tiiviisti puolenkentän jälkeen. Varsinkin kun johdetaan ja hallitaan selkeästi.

Myran pojilta loppui usko jo toisen puoliajan lopussa. Samoin taisi käydä Myranin valmentajaltakin, kun rupesi peluuttamaan koko vaihtopenkkiä. Kaustinenhan pelasi koko pelin kahdella ketjulla ja tulos näkyi taululla. KP-V:n molemmat maalivahdit jaksaa heittää hyvinkin tuon 40 metriä, se tuli selväksi. Yhtä kärkipelaajaa lukuunottamatta muut eivät juurikaan ehtineet mukaan. Voisiko avata vaikka lyhyemmällä heitolla?

Pelitapahtuman kehittämisessä ollaan alkuvaiheessa,on hyvä sali, halutaan selostaja, pelaajaesittelyt pelin alkuun, valmentajien kommentit ennen peliä, tauko-/katkomusiikkia, puoliaikaohjelmaa, raportit peleistä kotisivulle ja muille forumeille, kameroitakin näkyi olevan paikalla, kuvat mukaan. Päät pystyyn ja ensi kaudella uudella innolla, sarjapaikka taisi tällä varmistua. Tätä kannattaa viedä eteenpäin.

Yleisöä oli varmaan 50-60 ja totutun hillittyä ja asiantuntevaa. Tuomarit onnistuivat hyvin, eivät ainakaan ratkaisset peliä puoleen tai toiseen.

Mate, fani

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 vastausta artikkeliin ”KP-V otti tärkeät pisteet IK Myranilta

 1. mate

  okei, niin näkyi säännöissä olevan eroa suoralla ja epäsuoralla vapaapotkulla! Kaikkia rikkeitä ei siten myöskään lasketa tuohon virhekertymään. Taas oppi jotain, ei mennyt päivä hukkaan.

 2. Tepa

  Se vapaapotku mikä tuli, oli epäsuora vapaapotku, eikä epäsuorasta vapaapotkusta anneta virhettä. Joten täten siitä ei tullut Myranin ratkaisevaa kuudetta virhettä.

  Loistavaa raporttia ja hyviä kuvia!

 3. mate

  olen antanut kertoa itselleni, että kun virhetili on täynnä aina mennään rankkaria vetämään, oli virhe mikä tahansa, paitsi jos ei haluta vetää!
  Tosin säännöt ovat tältäkin osalta vähän hakusessa!

 4. toinen fani

  Tuossa raportissa mainitussa, ihmetystä herättäneessä, vapaapotku/rangaistuspotkutilanteessa taisi olla kyseessä epäsuora vapaapotku-vihellys, jolloin palloa ei voi siirtää rangaistuspilkulle, vaikka virhetili olisi täynnä.. Voin olla väärässä, mutta tällä tavalla itse ajattelin kyseisen tilanteen.

Kommentointi on suljettu.