Portugalista pistesijat

Järjestyksessään toiset Downien yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut (IAADS World Athletics Championships for People with Down Syndrome) kilpailtiin Portugalille kuuluvalla Azorien saariryhmällä, Angra do Heroismon kaupungissa 15.- 21.5. Suomesta kisoihin valittiin kolme urheilijaa, joista yksi oli Pohjan – Veikkojen Samuli – Petteri Kivinen.

Tuomisina Sampalla oli mukavien kokemusten lisäksi kaksi pistesijaa. Avajaisten ja päättäjäisten välissä Samuli kantoi suomipaitaa yllään kolmen lajin verran.

Paras sijoitus tuli pituushypystä, jossa 3,38 metriä kantanut loikka riitti 13 osallistujan ja seitsemän kansallisuuden seassa viidenteen sijaan. Mitaleille vaadittiin varsin maltillinen 3,63, Samulin ennätyksen ollessa 3,77.

Toinen finaalipaikan ja samalla pistesijan tuonut suoritus oli 200 metrillä juostu 33,64, joka oikeutti kuudenteen sijaan. Alkuerissä matka taittui aikaan 33,25. Kisojen avausmatka 100 metriä tuotti ajan 15,48, jolla jäätiin finaalipaikasta 23 sadasosaa.

Kisat keräsivät suuren osallistujajoukon, jossa parhaiten olivat edustettuna Väli ? ja Etelä ? Amerikan maat. Kisojen suurin joukkue tuli Brasiliasta.

Portugalin kisamatkan olivat mahdollistamassa: Lions Club Kaustinen, Ali ? Haapala Ky ja Kaustisen Pohjan ? Veikot.