Hyvän Olon-liikuntaryhmät käyntiin

Kaustisen Pohjan-Veikot, Vetelin vapaa-aikatoimi ja JYTA aloittavat Hyvän Olon-liikuntaryhmät

Keväällä uutisoidun Kaustisen Pohjan-Veikkojen, Vetelin vapaa-aikatoimen ja JYTA:n yhteistyö muuttuu tulevien viikkojen aikana käytännöksi. Yhteistyön avulla tarjotaan liikunnan matalankynnyksen ryhmiä kuntalaisille. Kaustisen Pohjan-Veikot ja Vetelin vapaa-aikatoimi vastaavat käytännön järjestelyistä ja JYTA ohjaa asiakkaitaan ryhmiin. Ryhmiin voi tulla myös omatoimisesti ilman JYTAn ohjausta ja yli kuntarajojen. Hyvän Olon-liikuntaryhmiä perustetaan aluksi kaksi Kaustiselle ja yksi Veteliin. Saatavien kokemusten perusteella toimintaa laajennetaan ja monipuolistetaan tarvittaessa.

Hyvän Olon ?liikuntaryhmissä harrastetaan liikuntaa monipuolisesti ja osallistujien terveydentilan huomioiden. Vetelin ryhmä toteutetaan uima-altaassa. Ryhmään osallistuminen ei edellytä uimataitoa. Ryhmät ovat ns. matalankynnyksen ryhmiä, johon voi osallistua ilman liikunnallista taustaa. Liikunnasta halutaan saada osallistujille positiivinen ja kannustava terveydenhoitotapa. Liikunnan avulla voi jokainen omatoimisestikin ennaltaehkäistä erilaisia sairauksia, lisäksi se tuo hyvää oloa jokaiselle.

Ensimmäinen Hyvän Olon ?liikuntaryhmä aloittaa tiistaina 23.10.2012 klo 15.00 Kaustisen urheilutalolla. Toinen ryhmä kokoontuu keskiviikkona 24.10.2012 klo 15.00 Kaustisen urheilutalolla. Vetelissä ryhmä on jo käynnistynyt ja kokoontuu uimahallissa ma klo 12.00. Myös Vetelin ryhmään toivotaan lisää osallistujia.