Hiihtocup päättyi Puusaaren finaaliin

Suuren suosion saavuttaneen Perhonjokilaakson hiihtocupin viimeinen osakilpailu käytiin tänään Vetelissä. Puusaaren maastoissa vapaalla tyylillä käytyyn finaaliin starttasi runsaat sata hiihtäjää.

Pojat 6v: Kisat alkoivat kuusivuotiaitten poikien kisalla, jossa voittoon hiihti Vetelin Akseli Huusko, joka nappasi myös kokonaisvoiton pistein 38. KP-V:n Pyry Huhtakangas sijoittui pistein 17 kokonaiskisan viidenneksi
.
Illan ensimmäisenä starttaa Pyry Huhtakangas (2), isä Janne seuraa vieressä

Tytöt 6v: Elli Rauman ylivoima jatkui myös viimeisen osakisan voitolla, joten cup-mestaruus tuli maksimipistein 40.
.
Elli ja voittopokaali

Pojat 8v: Luistelutekniikan hienosti hallitseva KP-V:n Santtu Aho oli päivän ykkönen, myös kokonaisvoitto matkasi Kaustiselle pistein 35. Hopealle sijoittui Halsuan Jeremias Kangas pistein 31 ja pronssille KP-V:n Leevi Penttilä 20 pisteellä.

Tytöt 8v: Perhon Inka Lakanen hallitsi sarjaa suvereenisti vieden kokonaisvoiton maksimipistein 40. KP-V:n Emma Kolehmaisen cup-hopea lohkesi 28 pisteellä

Pojat 10v: Vielä ennen viimeistä osakisaa kärkipaikkaa pitänyt KP-V:n Lauri Peltola ei Vetelissä kilpaillut, niinpä cup-voittajaksi nousi päätöskisan kakkonen Halsuan Jani Simoinen pistein 29.

Tytöt 10v: Kovatasoisen sarjan kokonaisvoiton vei KP-V:n Veera Huntus pistein 32 ennen toiseksi pistein 30 tullutta Perhon Veera Anttilaa. Kahdesta osakisavoitosta huolimatta Halsuan Iina Koskela jäi pronssille.
.
voittoisa kolmikko: Veera Anttila, Veera Huntus ja Iina Koskela

Pojat 12v: Vetelin Aapo Taipaleen ylivoima tuotti maksimipisteet 40. Mitri Lerssi parhaana kaustislaisena kuudes 15 pisteellä.

Tytöt 12v: Halsuan Toivon Henriikka Mastokangas ei ollut yllätettävissä, voitot joka osakisassa ja yhteispisteet näin ollen 40. KP-V:n Elli Myllymäki yllätti mukavasti kokonaishopealla pistein 30.
.
Henriikka ja Elli sekä pokaalit

Pojat 14v. Halsuan Miika Kanala oli päätöskisan kakkonen, mutta aikaisemmat osakisavoitot takasivat cup-mestaruuden pistein 38.

Tytöt 14v: Loviisa Kalliokoski kulki voitosta voittoon, ja näin cup-voitto Perhoon komein pistein 40.

Pojat 16v: Perhon Juho Lakanen oli päivän kisan kakkonen, mutta kahden edelliskisan voitot takasivat kokonaiskisan ykköstilan pistein 28

Miehet kunto: Osanottajarikkaimman sarjan päätöskisan kolmanneksi sujutteli KP-V:n Pasi Pesola, joka pokkasi kokonaiscupin voittopytyn 28 pisteellä. Päivän ylivoimainen voittaja Arto Kalliokoski keräsi yhteensä 20 pistettä ja kakkospytyn. Kokonaiskisan pronssi meni Vetelin Sami Finnilälle pistein 16. Tämän päivän kisassa kakkoseksi luistellut KP-V:n Vesa Peltoniemi oli pistein 12 kokonaiscupin neljäs.

Naiset kunto: Aikoinaan juoksijana kunnostautunut Halsuan Hanne Jylhä hallitsi sarjaa vieden ykköstilan Halsualle pistein 28. KP-V:n Anne Peltoniemen pronssipokaali tuli 12 pisteellä
.
kuntosarjan palkitut: Anne Peltoniemi, päivän ykkönen Tanja Rannila, Hanne Jylhä ja Maria Rannila

Miehet kilpa. Tiukan kisan voitto ratkesi päätöskisan voittoon hiihtäneen KP-V:n Janne Huhtakankaan nimiin pistein 28. Hopean vei myös 28 pistettä saavuttanut Vetelin Ari Haukilahti.

Naiset kilpa: Puusaaressa ensimmäistä kertaa cupiin osallistunut Halsuan Tiina Koskela korjasi myös kokonaisvoiton 10 pisteellä

Kaikkiaan neljä osakilpailua sisältäneen hiihtocupin voitot jakaantuivat siten, että Kaustisen Pohjan-Veikot ja Halsuan Toivo kirjasivat viisi ykköstilaa, Perhon Kiri kolme ja Vetelin Urheilijat kaksi.

4 vastausta artikkeliin ”Hiihtocup päättyi Puusaaren finaaliin

1. maol

Leevi Penttilä on lisätty raporttiin,hän oli kolmas pistein 20.

Loppupisteet on ainakin VetU:n tiedossa.

Raportin tein oman epävirallisen pistelaskurin avulla.

2. hiihtoharrastaja

Pisti silmään, että KP-V:n Leevi Penttilää ei ollut mainittu ollenkaan,vaikka muistaakseni oli P8 kolmas koko cupissa!Eli pisteitä lisää kaustiselle. Onnittelut kaikille hienoista kisasijoista!

3. penkkiurheilija

Hieno neliosainen kisa on hiihdetty . Onnittelut voittajille ja muille osallistujille ensi talvena jatketaan.