KP-V:lle kaksi sisumaasto-mestaruutta

Tänään Toholammilla suoritetuissa 9-15 vuotisten maastomestaruuskisoissa KP-V nuoret saavuttivat kaksi kultaa ja yhden viidennen sijan. Samassa yhteydessä käydyssä juoksu-cupissa pääsi kaikkiaan kuusi kaustislaista pisteille.
Koko kisojen ajan vallinnut vesisade ei nuoria suuremmin pidätellyt. Cup-sarjoihin osallistui jäälleen uusi ennätysmäärä kaikkiaan 125 kilpailijaa.

Kaustinen nousi kultakantaan heti ensimmäisessä cup-lähdössä, kun 10-vuotias Veera Huntus karkasi lähes paukusta omille teilleen voittaen raskaissa olosuhteissa käydyn kilometrin ajalla 4.10. Vähän myöhemmin juostun 11.vuotisten tyttöjen startissa Enni Katajalaakso juoksi kolme sekuntia kovempaa vieden T11 cup-sarjan ykköspisteet ennen Veeraa.
.
T10 sarjan lähtö, Veera Vasemmalla.

10-vuotisten poikien voittoon kiri Kalajoen Riku Tohila ajalla 4.09, joka riitti P11 sarjan cup-kisan pronssille. 11-vuotisten poikien nopein oli jälleen NU:n Perttu Harjula ajalla 4.02 ennen Vetelin Onni Mäkelää, joka kellotti numerot 4.08.

.
T13 palkitut:Katriina Träsk pronssia, Susanna Juhola kultaa, Roosa-Maria Jylhä hopeaa.

12-vuotisten tyttöjen mestaruuteen juoksi vakuuttavasti KP-V:n Julia Kivinen kellottaen 1,5km reitillä ajan 6,04. Vuotta vanhempien tyttöjen lähdön voittaja Susanna Juhola pisteli matkan aikaan 5.56 vieden T13 cup-kisan ykköspisteet.
.
T12 mitalistit: Eerika Konu pronssia, Nelle Ojakippola hopeaa ja Julia Kivinen kultaa

.
P13 sarjan lähtö, Ravinder Kohtaniemi kolmas oikealta

P12 sarjan puolentoista kilometrin ykköseksi kiilasi Nivalan Lasse Raudaskoski numeroin 5.47. Sarjan P13 cup-voittoon se ei riittänyt, sillä vuotta vanhemmissa Ravinder Kohtaniemi kellotti lukemat 5.23 ennen kakkostilan ajalla 5.38 vienyttä Juuso Mattilaa.
.
P12 mitalistit: Otto Wikström, hopeaa, Lasse Raudaskoski, kultaa ja Eetu Peltokangas pronssia

T15 cup-kisa meni yhdellä startilla. Ylivoimaiseen voittoon juoksi Kannuksen 14-vuotias Emma Katajalaakso juosten kaksi kilometriä aikaan 7.36. Lähdön kakkonen 15-vuotisten mestari Helmi Kortetmaa käytti aikaa 8.07.

Vastaavan poikien lähdön vakuuttava ykkönen oli 15-sarjalainen Naveen Kohtaniemi ajalla 6.56, josta Haapajärven Juho Salmela jäi vain neljä sekuntia. 14-vuotisten poikien ykkönen oli Toholammin Eemeli Kotila ajalla 7.04.

Päivän aloittivat kuitenkin 9-vuotiaat tytöt, sarjan tahtipuikkoa heiluttivat tutut kovat nimet KT:n Melissa Kykyri ja HT:n Reija-Elina Jylhä. KP-V:n Emma Kolehmainen yllätti viidennellä sijallaan. Poikien odotettu ykkönen oli Eemeli Katajalaakso, joka sai yllätävän kovan vastuksen Kälviä Niilo Isosaaresta.

Juoksucupin viimeinen osakisa käydään Kannuksessa runsaan kahden viikon päästä 26.5. Finaali juostaan korotetuin pistein, joten palkintojärjestykseen voidaan vielä odottaa muutoksia. Sitten tämän hetkiset arviot.

T11: Enni Katajalaakso johtaa ja pitänee kärkipaikkansa

P11: Ville Kankkonen ja Pertti Harjula kärjessä tasapistein, mutta Harjulalla vasta kaksi osakisaa, joten on erittäin vahvoilla, myös Onni Mäkelällä hyvät mahdollisuudet kolmen joukkoon

T13:Julia Kivinen kärjessä, mutta Susanna Juholalla vasta kaksi osakisaa, joten noussee kärkeen

P13:Ravinder Kohtaniemi selvässä johdossa, mutta Juuso Mattilalla vielä teoreettinen mahdollisuus nousta ohi. Lasse Raudaskoskikin ehtinee vielä kolmen joukkoon

T15: Emma Katajalaakso vienee cupin, muut palkintosijat ratkeavat finaalissa.

P15:Naveen Kohtaniemi pitää kärkipaikkaa, mutta Toholammilta pois ollut Markus Erkkilä ehtii vielä hyvin voittotaisteluun. Juho Salmela taistelee vielä tiukasti pronssipaikasta.

N17:Anna Lahti pitänee kärkipaikkansa. Muut mitalisijat ratkeavat Kannuksessa.

M17.Miika Tenhunen vahvin voittajaehdokas, joskin Anssi Koirikivellä vielä teoreettinen mahdollisuus tasapisteisiin.