KP-V kilosarjan ykkönen Haapajärvellä

KP-V nuoret tekivät mahtavaa jälkeä eilen Haapajärvellä käynnistyneessä Vattenfall-cupin avauksessa. Kun kaikki 34 lajia oli suoritettu, niin kilosarjan selvä ykköstila pistein 8424 oli taskussa.
Viime vuosien kova kilpakumppani Kälviä ei tällä kertaa pysynyt kaustislaisten kyydissä, eikä sen saavuttamat 5155 pistettä anna kovinkaan suuria toiveita finaalia ajatellen. Piiricupin voittoon nousi odotetusti megasarjan Kalajoki, voitto oli tällä kertaa kuitenkin marginaalinen pistein 8875.
.
Taistelu on tauonnut ja pisteitä odotellaan: vasemmalta Karoliina Ukskoski, Vilja Peltoniemi, Viivi Paavola sekä taaempana Larry Suvanto ja Santtu Riihimäki

Kaustislaiset napsivat mukavat 13 lajivoittoa, lisäksi tehtiin useita omia ennätyksiä.
Ylimmästä eli 17-vuotisten ikäryhmästä tuli yksi lajivoitto, josta vastasi Elias Purola keihäskaarellaan 42,50. Nelli Kankkonen tuli N17 keihäässä toiseksi. Karoliina Ukskosken rata-avaus tuotti 800m:llä kakkostilan hyvällä ajalla 2.36,57, myös kolmoseksi juossut Vilja Peltoniemi kohensi ennätystään lukemiin 2.39,03.

Heittolajeissa kaustislaiset olivat kovia kaikilla rintamilla. T15 sarjan moukarissa Viivi Paavola kirjasi voittoheitollaan 44,37 illan korkeimmat pisteet. Vastaavan sarjan poikien moukarin voiton nappasi cup-debytantti Santtu Riihimäki, joka saavutti toisen ykköstilansa kävelyssä. Vasta 9-vuotias Tomi Pulkkinen korjasi P15 sarjan kolmiloikan ykköstilan ennätyksellään 6,23.
Larry Suvanto aitoi kakkoseksi ajalla 19,08. Jenny Karkkola nappasi kaksi kolmostilat kävelystä ja kolmiloikasta mukavin lukemin 7,92.

Julia Kivinen juoksi T13 pika-aitojen voittoon kovalla ajalla 10,86 huolimatta melkoisesta vastatuulesta. Saman sarjan kuularingistä Minna Läspän voitto irtosi numeroin 7,54. Voiton nappasi niinikään Miska Pajukangas P13:n kävelystä.
Kakkossijoille ylsivät Miika Harjukoski aidoissa lukemin 14,63 ja Atte Syväkoski kuulassa tuloksella 7,96 sekä Venla Mäkelä pituudessa numeroin 3,88. Illuusia Kontio juoksi 200m:lla kolmanneksi ajalla 32,40, matkan voittoon juoksi kilpailun ulkopuolella Julia Kivinen 30,88.
.
Julia Kivinen lähettää Mitri Lerssin selvässä johtoasemassa kolmannelle osuudelle 4x600m viestissä, josta seura nappasi kakkostilan niukasti Ylivieskalle hävinneenä

Janne Läspä (kuva alla) seurasi isosiskon esimerkkiä pukatessaan P11 sarjan kuulavoittoon hienoin lukemin 8,59.
.

Elisa Heikkala otti omansa samanikäisten tyttöjen kuulassa kovalla tuloksella 8,68. Saman sarjan kävelyvoiton nappasi Veera Huntus, joka aiemmin illalla oli napannut korkeudesta kolmannen tilan ennätyksellään 1,10.
Ville Kankkosen 1,20 tuotti P11 sarjan korkeudesta toisen tilan.
Maaliviivalle saakka tiukasti voittotaistelussa mukana ollut Veera Koskinen jäi niukasti pika-aitojen kakkoseksi numeroin 12,09. Teemu Harjukoski kasvatti seuran pistepottia kävelyn kolmannella tilallaan.

KP-V:n kvartetti: Toni Kolehmainen, Emma Kolehmainen, Ville Kankkonen, Veera Huntus nousi jännittävän 11-vuotisten 4x600m voittoon ajalla 8.48,81

.
massiivinen kävelykisa on edennyt 200m. Kilpailun ylivoimainen ykkönen Kälviän Ida-Maria Parpala on jo mennyt menojaan, seuraavana kuvassa olevat Halsuan Roosa-Maria Jylhä (6), Jenny Karkkola (7) ja Kalajoen Emma Rahja (21)