Kainuun Rastiviikon ratkaisut raskaassa maastossa

Rastiviikon finaali juostiin eiliseen tapaan vaativassa maastossa. Isot korkeuserot ja paikoin peitteiset urat pitivät kilometri vauhdit edelleen vaatimattomina.
Takaa-ajokisaan kakkosena startannut Karoliina Ukskoski oli nelosrastilla lähes näköyhteydessä kärjessä lähteneeseen Lotta Kirvesmieheen, mutta sitten lahtelainen meni menojaan ja voitti perholaisen neljällä minuutilla. Hopea oli joka tapauksessa Karoliinan toistaiseksi paras kokonaissuoritus Kainuussa.
H65AL:ssä kilpaillut kokkolalaiskaksikko Eero Juola, Leo Jokinen piti komentoa vuoro päivin, Edellinen vei kokonaiskisan voiton runsaan minuutin marginaalilla ennen seuratoveriaan.
D12TR:ssä kilpailleen Anna Kurikkalan finaali päättyi kolmanteen sijaan, mutta kokonaiskisassa kalajokinen säilytti hienon kakkossijansa.
Nuppu Peltoniemi sai tehdä täyden päivätyön puolustaessaan kokonaiskisan mitaliaan. Ylivoimaisen Sveitsin Chantal Oppligerin takana D18B:n kakkossijalle nousi Nokian Tiina Tähtinen, mutta pronssi tuli hienon kisaviikon juosseelle kaustislaiselle.
H50B:ssä suunnistanut Timo Mattila nousi viimevuotiseen tapaan kokonaiskisan palkintopalille. Finaalin neljäs sija nosti kaustislaisen komeasti pronssipallille.

D20E: Viikon parhaan kisansa juossut Ruska Saarela oli tänään kuudes ja lopputuloksissa neljästoista.

H16E: Parasta keskipohjalaisvauhtia pitänyt KoS:n Lauri Koivumäki loppusijaksi tuli 40. Sarjaan nousseen Mikko Pajukankaan viikko sujui hyvin, tänään sija 44 ja lopputuloksissa 48. Markus Mattilan mukavasti alkanut viikko hyytyi haastaviin päätösetappeihin.
KRV%20-13%20216[2]
Mikko päättämässä hienoa viikkoaan

H35AL: Palkintokorokkeelle nousi yllättäen myös KoS:n Tuomas Hyyppä. Finaalin neljäs sija nosti kokkolalaisen pronssipallille

KRV%20-13%20196[1]
H45A:ssa kilpaillut KoS:n Pertti Salo maalisuoralla

H45AL: Nilkkavaivoista toipuva koko kisaviikon iskussa ollut Vesa Peltoniemi saavutti päätössijaksi seitsemän. Tasaista työtä tehnyt Ylivieskan Jarmo Kujala kuudestoista, toisessa laukkakisassa vauhdissa ollut Perhon Jari Kivelä 38.

H50A: Keskipohjalaisittain vaisun päätöspäivän paras Juha Lerssi 44. Lopputuloksissa Juha oli 29 ja Timo Rantala 68. Sijoituksia arvioitaessa on toki huomioitava, että sarjassa kilpaili lähes puolitoista sataa suunnistajaa.

H55A: Finaalissa siimaa antanut, mutta joka tapauksessa hyvän kisaviikon juossut Tauno Pajukangas ylsi päätössijalle 14. Pirin toiseksi paras Jouko Keski-Ojala löytyy sijalta 36.

H60A: Laukkamaastoissa kunnostautunut Ari Myllymäki joutui raskaissa maastoissa antautumaan, kokonaissija 33 ihan hyvä.

H60AL: Tapio Alanko säilytti temponsa loppuun saakka, finaalin 13.sija piti perholaisen kokonaiskisan kolmantena. Seraavaksi parhaat keskipohjalaiset KU:n Markku Törmä ja VetU:n Raimo tulivat sijoille 16 ja 20. Loppuun saakka tyylinsä säilyttänyt Eero Kattilakoski mukavasti 32.

H65A: Hyvän loppukirin ottanut Matti Kattilakoski päätyi palkintoluettelossa sijalle 13. Erkki Koivukangas päätti piirin parhaana sijalla 10.

H12: Tasaisesti suunnistanut Olli Koivumäki päätyi hyvälle sijalle 32, Perhon Eetu Lakanen saavutti kokonaissijan 74, kannoillaan 76:ksi tullut Mitri Lerssi.

H88RR: Tasaisesti juossut KoS:n Miki Vuorinen tuli kokonaissijalle 43. Sisu Peltoniemi 50. ja Himangan Eino Santapakka 63.
WP_000555[1]
Sisu maalisuoralla

D40B: Tänään kolmosrastilla ison virheen tehnyt Anne Peltoniemi jäi päivän listalla kauaksi, mutta kokonaissija pysyi silti kahdeksantena. Finaalin hyvin suunnistanut Sirkku Kurikkala saavutti loppusijan 20.

D50A: Pirkko Ekdahl piirin parhaana tuli 27:ksi ennen sijalle 36 tullutta takavuosien huippusuunnistajaa Virpi Keski-Ojalaa. Maj-Lis Rantalan päätössijaksi tuli 49.

D50B: Airi Mattila palasi finaalissa tasolleen sijoittuen mukavasti kolmanneksi. Eilispäivän harhailu piti loppusijan 13:na