KP-V nousi yleisurheilun sinettiseuraksi

Kaustisen Pohjan-Veikot on saanut merkittävän tunnustuksen tekemästään hienosta nuorisotyöstä. Suomen Urheiluliitto on valinnut sen yhdeksi yleisurheilun sinettiseuraksi, näkyvänä tunnuksena on hieno Nuori Suomi sinetti.

Yleisurheilun sinettiseuroja on Suomessa kaikkiaan 28. Tunnetuista huippuseuroista sellaisia ovat Oulun Pyrintö ja Lahden Ahkera. Etelä-Pohjanmaalta tämän tittelin on saanut Teuvan Rivakka ja Österbottenin puolelta IK Falken. Ensimmäisenä keskipohjalaisseurana tähän arvostettuun joukkoon nousi nyt upeasti myös Kaustisen Pohjan-Veikot.

Päästäkseen yleisurheilun sinettiseuraksi, on seurojen täytettävä tietyt ehdot. Erikseen mainituista yhdeksästä kriteeristä KP-V on saanut erinomaisen arvosanan seuraavista kohdista:
-seuran kirjallinen toimintalinja
-kasvatuksellisuus
-selkeät tavoitteet
-7-12-vuotiaitten yleisurheilukoulu
-yhteistyö koulujen ja muiden järjestöjen kanssa

Sinettiseuraksi pääsemiseen ovat myötävaikuttaneet myös huikea menestys Vattenfall seuracupissa, sekä innostava nuorisotoiminta, josta todisteena ovat olleet suuret osallistujamäärät viikottain pidetyissä Rolls-Games kisoissa. Seuran imagoa on nostanut myös hyvä yhteishenki, joka on näkynyt hienosti järjestetyissä aina valtakunnan tasoisissa kisoissa saakka, hyvänä esimerkkinä vuosittain pidetyt moukarikarnevaalit.

Tänään kunniakierroksen yhteydessä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa edellä mainitun Nuori Suomi sinetin luovuttivat Keski-Pohjanmaan Liikunnan nuoriso ja koulutuspäällikkö Hannele Alanärä sekä Keski-Pohjanmaan Yleisurheilu ry:n puheenjohtaja Helinä Marjamaa. Luovutuspuheessaan Alanärä kertasi vielä niitä perusteita, jotka johtivat KP-V:n valitsemiseen yhdeksi maan yleisurheilun sinettiseuroista. Samalla hän muistutti vielä siitä hienosta työstä, jota Kaustisella on nuorison eteen tehty, ja totesi näin Pohjan-Veikkojen todella ansainneen myönnetyn statuksen. Heti perään puheenvuoron käyttänyt Helinä Marjamaa kiitteli myös KP-V:tä ja muistutti lisäksi myös siitä hienosta yhteistyöstä, jota urheiluseura ja kunta ovat tehneet.
Kaustisen Pohjan-Veikkojen puolesta Nuori Suomi sinetin vastaanottivat yleisurheilujaoston puheenjohtaja Pekka Nikula ja nuorisopäällikkö Ari Pekkarinen. Kiitospuheessaan Pekka Nikula korosti sitä, että yleisurheilu on edelleen seuran vahvin toiminta-alue, ja kaikki sen parissa työskennelleet ovat olleet myötävaikuttamassa seuran mahtavaan menestykseen erityisesti nuorisourheilun parissa.

Sinettiseuraksi pääseminen on mahtava palkkio nuorten eteen tehdystä työstä. Kuten Pekka Nikula kiitospuheessaan totesi, sinettiseurana pysyminen ei ole itsestään selvyys. Kriteerien toimivuus tarkistetaan kahden vuoden välein. KP-V:ssä jo pitkään jatkunut vireä ja innostunut toiminta antaa kuitenkin erinomaiset edellytykset sille, että seura pystyy jatkossakin pitämään saamansa hienon statuksen.

IMG_0391
Kuvassa sinetin vastaanottaneet Pekka Nikula ja Ari Pekkarinen sekä sen luovuttaneet Helinä Marjamaa ja Hannele Alanärä.

3 vastausta artikkeliin ”KP-V nousi yleisurheilun sinettiseuraksi

  1. Petri Harsunen

    Onnittelut täältä KePLi:n toimistolta Petriltäkin Pohjan-Veikkojen seuraväelle!

  2. Hanna naapurista

    Lämpimät onnittelut upeasta saavutuksestanne. Olette erinomainen esimerkki muille seuroille!:weirdo:

  3. jouko

    Onnittelut KP-V:n yleiurheiluväelle! Hyvä Kaustinen! T: Jouko Kälviältä

Kommentointi on suljettu.