Kuukauden nettivieras: Mikko Männistö

Tervehdys terveysliikunnan parista!

Olen juuri Kaustiselle Rovaniemeltä muuttanut liikunnanohjaaja. Kaustiselle minut toi uusi ja haasteellisen työ Pohjan-Veikoilla ja tehtävänäni onkin käynnistää uusi Kunnossa Kaiken Ikää -hanke.

mikko_mannisto1

Olen syntyjäni kotoisin Kestilästä, mutta lapsuuden ja nuoruuteni vietin Raahessa, tarkemmin ottaen Superpesiskunta Pattijoella. Lapsena tuli kokeiltua myös pesäpalloa, mutta eniten minua kuitenkin kiehtoi lentopallo, jota pelasinkin lähes koko nuoruuteni. Liikunnan vastapainoksi tuli harrastettua myös musiikkia. Jos ei lentopallon peluu vienyt aina nuoresta miehestä ylimääräistä virtaa, niin sitä sitten puhalleltiin tuuban kautta ulos sulosävelinä… Kenties noista lapsuuden liikuntaharrastuksista sitten juontaakin juurensa nykyinen ammattini.

Lukion käytyäni kävin armeijan Sodankylässä, jonka jälkeen aloitin opintoni Rovaniemen ammattikorkeakoulussa tähtäimessä valmistua liikunnanohjaajaksi. Opintojen kautta sain mahdollisuuden kokeilla paljon uusia liikuntamuotoja, joista mm. kiipeily tulee lähinnä mieleen. Suuntauduin opinnoissani luontoliikuntaan ja tein viimeisenä opiskeluvuonna lopputyön, jossa tutkin varusmiesten kunnon kehittymistä heidän varusmiespalveluksensa aikana. Tutkimustulokset eivät näyttäneet järin hyviltä, vaan huomasin, että yleinen huoli nykyihmisten kunnon rappeutumisesta ei todellakaan ole tuulesta temmattua. Keväällä 2008 olin töissä liikunnanohjaajana Rovaniemen HealthEx .terveysliikuntapisteessä, jonka jälkeen minusta tuntui että haluaisin jatkossakin työskennellä terveysliikkujien parissa.

Uuden Kaustisella aloitettavan KKI-hankkeen tarkoituksena onkin saada uusia ihmisiä 

Nyt aloittaessani uutta työtä täällä Kaustisella, toivon kaikilta jo liikkuvilta ja liikkumattomilta rohkeutta ja reipasta asennetta tulla jatkamaan tai aloittamaan uusi säännöllinen liikuntaharrastus uuden hankkeen alkaessa. Uskon, että liikunnasta voi jokainen löytää sen ilon ja valon arkeen joka pitää mielen virkeänä ja valaisee jo hämärtyviä syksyisiä lenkkipolkuja. Liikunta kuuluu kaikille!

mikko_mannisto2

terveysliikunnan pariin. Tarkoituksena on laajentaa ja monipuolistaa Pohjan-Veikkojen tarjoamia harrasteliikuntamahdollisuuksia niin Kaustisen keskustassa kuin muillakin kylillä. Näin ollen toivon erityisesti liian vähän tai ei lainkaan liikkuvia ihmisiä mukaan laajentuvaan toimintaamme ja näin aloittamaan säännöllisen liikunnallisen elämäntavan. Keskimäärin vain joka kolmas suomalainen liikkuu terveytensä kannalta riittävästi, ja toivonkin, että nyt alkavalla hankkeella olisi tähän tilastoon positiivinen vaikutus ainakin paikallisesti.

Liikuttavin terveisin,

Mikko Männistö
KKI-hankevetäjä KP-V