KP-V ja Reima pistejakoon

Suomalainen syyssää näytti olemuksensa keskiviikkona 3.9. pelatun 3.divisioonan ottelun aikana. Ensimmäisellä puoliajalla vettä tuli kaatamalla, toisella taas aurinkokin tervehti kentällä olevia… Niin, itse ottelussa kotijoukkueen vieraaksi oli saapunut nousukarsintapaikasta taisteleva Ykspihlajan Reima.

Ottelun asetelmat olivat varsin selvät. Reima halusi pisteitä haaveillakseen noususta ja kotijoukkue taas sarjapaikan turvaamiseksi. Kevätkierroksella joukkueet tasasivat pisteet ja silloin KP-V oli fyysisesti huomattavasti edellä. Nyt tilanne oli päinvastainen, kun kovalla harjoitusmoraalilla treenannut Reima jaksoi painaa täydet 90.minuuttia. Osittain tästä syystä ottelusta muodostui varsin kaksijakoinen, ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen ja toinen vierailijoiden.

Ensimmäinen puoliaika näytti varsin valoisalta kotijoukkueen kannalta. Peli sujui ja pallo löysi kiitettävästi kanssapelaajat. Puoliajan hahmot olivat eittämättä Matias ”Esa” Svartsjö sekä Joni Uusipaikka. Svartsjö huolehti tarjoilusta ja Uusipaikka viimeistelystä. Duo takasi KP-V:lle 2-0 taukojohdon. Molemmat osumat syötti Svartsjö ja maalit teki Uusipaikka. ”Ullavan” ketsuppi purkki avautui ja maalipyssy on tulessa taas.
Kotijoukkueella oli lukuisia muitakin tilanteita, mutta palloa ei saatu useammin vieraiden maalivahdin taakse. Vieraiden maalinteko yritykset hoideltaan varmasti väljemmille vesille.

Kotijoukkue oli selvästi paremmin latautunut otteluun ja vierailijat ehkä lähtivät otteluun liian varmoina voitosta. Puuttuihan KP-V:ltä useita pelaajia, mutta kentälle päässeet miehet näyttivät loistavasti omaa osaamistaan. Parasta antia olikin nyt avaukseen nousseiden sekä kentälle tulleiden hieno asenne, joukkuepeliä parhaimmillaan.

Toinen puoliaika olikin sitten Reiman myllytystä. Kotijoukkue oli lähes koko puoliajan vastaanottavana osapuolena, mutta pystyi luomaan silti muutaman vaarallisen tekopaikan. Vierailijat tekivät muutaman onnistuneen vaihdon ja peli piristyikin huomattavasti heidän osaltaan. KP-V sitävastoin rupesi varmistelemaan liian aikaisin johtoaan. Tämä johti siihen että joukkue valui liian alas, antaen hallinnan täysin Reimalle.
KP-V taisteli aina 78.minuutille saakka, kunnes kavennuksen iski Reiman pelaajavalmentaja Jani Harja. Tasoitustakaan ei tarvinnut kauan odotella, sillä KPV:stä siirtynyt Mikko Annala iski tasoituksen 82.minuutilla. Näihin numeroihin ottelu myös päättyi.

Pistejako ei varmasti miellyttänyt kumpaakaan joukkuetta, mutta sarjan päättyessä sillä voi olla isokin merkitys. Ottelusta muodostui todella luokattoman tuomarin ansiosta varsin kiihkeä, mutta kotijoukkue ei voi vedota siihen johdon menettäessään. KP-V:n parhaimmistoa oli maaliduon lisäksi keskikentällä taistellut Jarno Känsäkoski, sekä puolustuksen peruspilari Sami Finnilä.

KP-V ottelussa: Simon Prest, Timo-Jaakko Paasila, Sami Finnilä, Henri Kuorikoski, Jarno Pulkkinen, Markku Aspfors (90.Olli Pynssi), Jarno Känsäkoski ”C”, Joonas Kivinen (87.Antti Vintturi), Matias Svartsjö (60.Juho Fränti), Jarmo Luokkala (80.Jesse Känsäkoski), Joni Uusipaikka.

KP-V – Reima 2-2 (2-0)
1-0 29.min Joni Uusipaikka
2-0 38.min Uusipaikka
2-1 78.min Jani Harja
2-2 82.min Mikko Annala

KP-V jatkaa pisteiden metsästystä seuraavaksi kahdella vierasottelulla. Ensiksi kohdataan kivenkova Öja-73, sekä sen jälkeen Sporting. Kristiinankaupunkiin 13.9. on bussikuljetus, kannustusjoukot ovat tervetulleita!! Kyydin hinta 10 € per kansalainen. Tarkempi aikataulu myöhemmin.