Kirjoittajan arkistot: Ilkka Kivelä

Am-sprinttisuunnistuskilpailu 5.8.

Avoin Keski-Pohjanmaan AM-Sprinttisuunnistuskilpailu Kaustisella ke 5.8.2015

sekä Kultainen Kompassi –cupin 2. osakilpailu.

Sarjat: H/D21, H/D40,50,60,70, H80, H/D20, H/D18, H/D16, H/D14, H/D12. Kunto B ja C.
Maksut: H/D12-18 10 €, muut 15 € Irma-palvelun kautta. Kuntosarjat 8 €, mahdollisuus ilmoittautua paikanpäällä.
Ilmoittautumiset: Viimeistään pe 31.7. mennessä.
Jälki-ilmoittautumiset: 1,5-kertaisin maksuin ma 3.8. klo 21.00 mennessä.

Kartta: Tulostekartta 08/2015 1:5 000/2,5.

Opastus: Vt 13 Kaustinen kk.

Ensimmäinen lähtö: Klo 18.30.

Toimihenkilöt: Kilpailun johtaja Vesa Peltoniemi 0400 733 331, ratamestari Eero Kattilakoski, valvoja Jani Leppäniemi, VetU.

Tiedotus: tämän sivun kautta

Tervetuloa !
Kaustisen Pohjan-Veikot

Kevätkansalliset 16.5.

Kevätkansallinen keskimatkan

Suunnistuskilpailu Kaustisella la 16.5.2015

sekä Kultainen Kompassi –cupin osakilpailu.

Reittihärveli
Keskipohjanmaa-viestin härveli

Tulokset
Rastiväliajat

Lähtöajat sarjoittain (+matkat)
Kilpailuohjeet

Sarjat: H/D21A, H21B, H/D21C, H/D35-75, H80-85, H/D20, H/D18, H/D16, H/D14, H/D13, H/D12, H/D12TR, H/D10RR. Kunto A, B, C.

Maksut: H/D20-85 16 €, H/D16-18 13 €, H/D10-14 10 € IRMA-palvelun kautta. Kuntosarjoihin 8 € mahdollista ilmoittautua myös paikan päällä.

Ilmoittautumiset: Ma 11.5. mennessä IRMA-palvelun kautta.

Jälki-ilmoittautumiset: 1,5-kertaisin maksuin to 14.5. klo 21.00 mennessä.

Kartta: Tulostekartta 1:10 000/2,5 / 05/2015.

Opastus: Vt 13 9 km Kaustiselta Kokkolan suuntaan, josta ajoaika 10 min Kaustisen Salonkylään.

Ensimmäinen lähtö: Klo 11.00.

Toimihenkilöt: Kilpailun johtaja Heikki Pajukangas 040 779 1044, ratamestari Juha Lerssi, valvoja Erkki Koivukangas, KoS.

H210                                                         40 €
H13-16                                                      30 € (1 poika voidaan korvata tytöllä)
H10-12                                                      25 € TR+TR+RR (1 poika voidaan korvata tytöllä)
D21A                                                         40 €
D21C                                                         40 €
D150                                                         40 €
D180                                                         40 €
D13-16                                                      30 €
D10-12                                                      25 € TR+TR+RR (1 tyttö voidaan korvata pojalla)
Kunto                                                        30 €

H21A 4 osuutta, muut sarjat 3 osuutta.
Yhteisikäsarjojen osanottajien tulee kuulua sarjaan H/D35 tai sitä vanhempaan sarjaan.

Ilmoittautumiset

Viimeistään su 10.05. IRMA-palvelun kautta. Jälki-ilmoittautuminen 1,5 kertaisin maksuin ti 12.05. mennessä. Viestin juoksujärjestykset on jätettävä IRMA-palveluun ti 12.05. mennessä.

Ajankohtaisen ilmoittautumistilanteen näet tästä linkistä:

Kartta /maasto

Tulostekartta 05/2015. Mittakaava 1:10 000. Vaihtelevaa keskipohjalaista kangasmaastoa.

Kilpailukeskus

Opastus vt 13 Kaustiselta n. 9 km Kokkolan suuntaan, josta ajomatka kilpailukeskukseen n. 10 min Kaustisen Salonkylään.

Lähtö

Yhteislähdöt porrastetusti alkaen klo 11.00.

H21 ja D21 sarjojen voittajajoukkueille palkintona 5 vuorokauden majoitus- ja leiripaketti Vuokatissa, lahjoittajana Keskipohjanmaa-lehti.

Toimihenkilöt

Kilpailun johtaja Heikki Pajukangas 040 779 1044, ratamestari Sami Löfbacka, valvoja Erkki Koivukangas KoS.

SM-tarkkuussuunnistuksen mestareiksi Jacobson ja Rusanen

Tarkkuussuunnistuksen SM-mitaleista kilpailtiin 30.-31.8. Kaustisella. Lauantaina käytiin normaali tarkkuussuunnistuskilpailu, jossa 1,4 km:n reitille Puhkion maastoon oli viritetty 27 tehtävärastia ja 2 aikarastia yhteensä 72 rastilipulla. Kilpailuun osallistui 52 kilpailijaa, joiden joukossa myös keskipohjalaisurheilijoita Kokkolan Suunnistajista, Vetelin Urheilijoista ja OK Botniasta.

Kilpailu oli tehtävärastien osalta tasainen 6 parhaan saadessa 25 pistettä. Näiden kesken lopullinen järjestys määräytyi aikarasteilla käytetyn ajan perusteella ja SM-kultaa sai ainoana 6 parhaan joukosta aikarastit oikein ratkaissut OK77:n Åke Jacobson (25 pistettä, 32 sekuntia). SM-hopeaa sai Helsingin Suunnistajien Sami Torstila (25/83) ja SM-pronssia Koo-Veen Pinja Mäkinen (25/89). Kilpailun toinen aikarastiasema osoittautui haastavaksi. Aikarastiaseman molemmat tehtävät vastasi oikein 5 kilpailijaa, kun taas ensimmäisen aikarastiaseman tehtävät vastasi oikein 33 kilpailijaa. Kilpailun kaikki 4 aikarastitehtävää sai oikein vain 4 kilpailijaa.

Keskipohjalaisista paras oli sijalle 29 sijoittunut KoS:n Terho Taarna (20/111), VetuU:n Jani Leppäniemi (19/141) oli sijalla 31, OK Botnia Ann-Sofie Sundelin (19/278) 33, ja KoS:n Timo Hongell (18/160) sijalla 35.

Sunnuntaina oli vuorossa pelkkiä aikarasteja sisältävä tempo-kilpailu. Kilpailu aloitettiin aamupäivän karsinnalla, jossa kilpailijat ratkaisivat 7 tehtäväasemalla yhteensä 35 rastitehtävää. Karsintaan osallistuneista 38 kilpailijasta pääsi finaaliin 15 parasta.

Iltapäivän finaali aloitettiin 4 tehtäväasemalla ja 20 rastitehtävällä. Finaalin ensimmäisen aseman nopein oli Lauri Kontkanen, suoritusaika 25 sekuntia.

Finaali huipentui 2 tehtäväasemaan Kansantaiteenkeskuksen piha-alueella, jossa yleisö pääsi seuraamaan finalistien suorituksia aivan lähietäisyydeltä.

Tempo-kilpailun voitti karsinnan jälkeen toisena ollut Keravan Urheilijoiden Antti Rusanen. Toiseksi tuli Selkien Sisun Lauri Kontkanen ja kolmanneksi Koo-Veen Pinja Mäkinen – kaikki kolme tempon arvokisamitalisteja. Karsinnan jälkeen ollut 6 sekunnin ero Kontkanen eduksi kääntyi finaalissa Rusasen 25 sekunnin voittoon. Mäkinen hävisi voittajalle jo 175 sekuntia, mutta päihitti 2 sekunnilla karsinnan kolmannelta sijalta neljänneksi tippuneen Mäntsälän Urheilijoiden Lauri Mäkisen.

Keskipohjalaisista tempo-kilpailuun uskaltautuivat mukaan VetU:n Jani Leppäniemi, jonka sijoitus oli 24, sekä OK Botnian Ann-Sofie Sundelin heti seuraavalla sijalla.

Tulokset ja ratkaisukartta löytyvät täältä

Juha Villikan ottamia kuvia TempO-kisasta

(Kisaraportti: Johanna Määttälä)

Marko Määttälä 5. MM-tarkkuussuunnistuksessa

Pohjan-Veikkojen Marko Määttälä sijoittui tarkkuussuunnistuksen avoimessa sarjassa hienosti sijalle 5. ja oli paras suomalaisista. Kisa käytiin Italian Campomulettossa.

Lainaus ssl:n uutisesta:

– Kisa tuntui koko ajan tosi hyvältä. Tosin olin alkuradalla unohtanut, että tulossa on vielä yksi aikarasti, enkä ehtinyt siihen valmistautua riittävästi. Rata oli todella vaikea, myönsi Määttälä.