Kirjoittajan arkistot: Antti Kola

Liina Paavolalle KP-V:n judon ensimmäinen PM -mitali

Liina Paavola toi 24.5.2014 KP-V:lle, KP-V:n historian ensimmäisen Pohjoismaistenmestaruus -mitalin!

Orimattilassa oteltiin 24 – 25.5.2014 judon Pohjoismaiden mestaruuksista. B -nuorten ja yli 35 vuotiaiden senioreiden ottelut käytiin lauantaina. Sunnuntain oli vuorossa A -nuoret ja yleiset sarjat.

Liina Paavola, Julia Mäkelä ja Samuel Kokkoniemi edustivat Kaustisen Pohjan-Veikkoja lauantaina B -nuorissa. Liina ja Julia B -tytöissä, painoluokassa alle 48 kg ja Samuel B -pojissa painoluokassa alle 60 kg.

Liina Paavola otteli kolme tiukkaa, täysiaikaista ottelua. Liinan voitettua avausottelunsa varmistui mitali, vain mitalin väri jäi epäselväksi. Tällä kertaa Ruotsin tytöt olivat kuitenkin taitavampia ja veivät Liinan ja Julian sarjassa kirkkaimmat mitalit lahden taakse.

Samuel ja Juliakin ottelivat hienosti. Julialla otteli kaksi ottelua ja johtikin aluksi jäkimmäistä ottelua. Tällä kertaa vastustajat olivat kuitenkin kokeneempia ja veivät vielä voitot. Samuel pääsi arvalla suoraan toiselle kierrokselle. Tiukan täysiaikaisena ottelun päätteksi Samuel hävisi ottelunsa vastustajalleen ainoastaan yhden varoituksen erolla.

Aprilli Shiai Kurikassa

Kurikassa käytiin 5.4.2014 pitkät perinteet omaava judokisa Aprilli Shiai. Aprilli Shiai on kansallisen tason kilpailu, jossa on sarjat ja painoluokat, sekä aikuisille, että lapsille. Tällä kertaa paikalle oli ilmoittautunut yli 160 judokaa. Kaustisen Pohjan-Veikkojen judojaostoa kisassa edustivat: Tiia Timmerbacka, Julia Mäkelä, Liina Paavola, Freya Lindqvist, Kalle Rimmistö, Samuel Kokkoniemi ja Mick Österbacka.

Kisat menivät KP-V:n judokoiden osalta hienosti ja kaikilla oli kisasta vähintään yksi mitali kotiin tuomisina.

Tiia Timmerbacka tarjoili yleisölle nähtävää heittäessään vastustajansa ipponin arvoisella uranage – uhrautumisheitolla. Liina taasen väläytti taitojaan voittaessaan treenikaverinsa Essi Saarenpään ensimmäistä kertaa kisatatamilla.

Kisoissa sarjavoittoihin ylsivät Tiia Timmerbacka, Liina Paavola, Julia Mäkelä ja Samuel Kokkoniemi. Ohessa vielä tarkemmat tulokset sarja- ja painoluokittain (KP-V:n edustajien osalta alla).