KP-V taisteli pisteen

Ns.”SuperKolmosen” syyskierros pyörähti käyntiin Kaustisen Pohjan-Veikkojen osalta keskiviikkona 23.7 Ähtävällä. Vastaan asettui loistokuntoisella nurmella kotijoukkue Esse IK. Kevätkierroksella joukkueet pelasivat tiukan ottelun, jonka KP-V lopulta voitti 2-1.

Kolmen viikon tauko teki varmasti kaikille joukkueille hyvää, mutta tauon jälkeen pitäisi jälleen herätä pelaamaan. KP-V suorastaan hehkui lomatunnelmia ottelun alkuminuuteilla. Hienoista fiiliksistä kiitti Esse ja iski ensimmäisellä minuutilla maalin. Tässä vaiheessa kaustislaiset vielä sitoivat kengän paulojaan…
Ensimmäisen puoliajan alun Esse vei peliä mielin määrin, KP-V haki peliään. Onneksi enempää maaleja ei tässä vaiheessa kotijoukkue iskenyt, vaan herätyksen kokeneet KP-V:läiset alkoivat hallita ottelua. Pallo kulki maata pitkin ja tekopaikkoja siunaantui taas monen monta… Sitä maalia ei vaan saatu tehtyä, ei sitten millään. Sitä vastoin Esse iski toisen osuman toisesta paikastaan. Kotijoukkue syötti karvasta kalkkia vierailijoille ja siirtyi tauolle 2-0 johtoasemassa.

Ottelun hallinta oli ollut täysin kaustislaisilla, tästä syystä ei suuria muutoksia taktiikkaan tehty, vaan herätettiin taisteluhenkeä. Maalien on vaan pakko tulla jossakin vaiheessa jos hallinta pysyy samanlaisena. Ja tulihan niitä maaleja… Ottelu eteni aina 66.minuutille saakka kun Timo-Jaakko Paasila linkosi sivurajaheiton rangaistusalueelle. Sieltä sen omi ensimmäisenä Juho Fränti ja sijoitti pallon varmasti maalin alakulmaan. Takaa-ajo oli alkanut. Fränti oli saatu lainalle farmiseura TUS:ista ja toivottavasti laina-aika on pitkä… TUS:n lainamiehillä on ollut tapana iskeä avausottelussaan maali, ja Fränti noudatti kuuliaisesti tätä perinnettä.

Seuraavaa maalia jouduttiin odottamaan 9.minuuttia, kun Joni Uusipaikka teki tasoituksen, puskemalla. Syötön antoi Jarno Känsäkoski. Tämän jälkeen oli vierailijoilla vielä paikkoja iskeä voittomaalikin, mutta loppulukemiksi jäi 2-2.

KP-V:n pelasi alkua lukuunottamatta varsin hyvää futista. Pallo liikkui maata pitkin, mutta välillä liian hitaasti. Esse oli tehnyt kotiläksynsä ja otti turhan juoksutilan pois KP-V:n vikkeliltä pelaajilta. Nopeammalla pallon siirtelyllä olisi tilaa saatu aikaiseksi.

Vieraiden parhaimmistoa oli keskellä raataneet Jarno Känsäkoski sekä Juuso Norrena. Mutta kentän kunkku oli eittämättä virheettömän pelin pelannut Santtu Lehto. Nuoren miehen vierellä topparina häärinyt Sami Finnnilä rauhoitti puolustusta, tätä joukkue on kaivannut. Koko joukkue kokosi itsensä hienosti vaikka ottelua oltiin häviöllä jo 2-0, taistelu jatkui ja työ palkittiin.

KP-V ottelussa: Toni Peltoniemi (mv.), Timo-Jaakko Paasila, Sami Finnilä (86. Olli Pynssi), Santtu Lehto, Juho Fränti, Heikki Uusitalo, Juuso Norrena ”C”, Jarno Känsäkoski, Jarno Pulkkinen (65. Antti Salonen), Joonas Kivinen, Joni Uusipaikka.

Esse IK – KP-V 2-2 (2-0)
1.min 1-0 Niklas Eriksson
37.min 2-0 Andreas Smeds
66.min 2-1 Juho Fränti
75.min 2-2 Joni Uusipaikka

Yksi vastaus artikkeliin ”KP-V taisteli pisteen

1. Ilkka

Lainattua (www.esseik.fi): ”Men sista 10min var EIK:s. Vi skapade nga bra målchanser utan att lyckas näta. 2-2 var med facit ihand ganska rättvist”