Ari-Pekka Lassila vakuuttava ykkönen Hintrekin lenkillä

Vetelin Ari-Pekka Lassila osoittautui vahvimmaksi tänään juostulla perinteisellä Hintrekin Lenkillä. Viitasaaren Viestin Marjo Kyllönen juoksi naisten sarjassa jo kolmanteen perättäiseen voittoonsa. Sekä miesten että naisten sarjaan starttasi nykyisellä reitillä ennätysmäiset osanottajamäärät. Miehille kellotettiin 43 ja naisille 29 aikaa.
Miesten kisassa erottui jo ensimmäisellä kilometrillä viisikko: vauhtia pitänyt Petri Harsunen, Sami Löfbacka, Aki Tikkakoski, Mikael Knif ja Ari-Pekka Lassila. Ensin joukosta putosi runsaan kahden kilometrin jälkeen Brahen Knif. Puolimatkaan tultiin edelleen Harsusen vetämänä ajassa 9.08. Vauhtiaan parantanut Miika Pajukangas oli siinä vaiheessa noussut jo viidenneksi vajaat kymmenen sekuntia jäljessä. Heti Ruutin tielle tultaessa Lassila nousi kärkeen. Tikkakoski yritti seurata. mutta Löfbacka ja Harsunen alkoivat jäädä. Asfaltille tultaessa Lassilan etumatka oli jo parikymmentä metriä. Hyvävoimaisen veteliläisen nousujohteinen juoksu tuotti hienon ajan 17.58. Kahden edellisvuoden voittaja Aki Tikkakoski teki myös parhaan aikansa 18.16, ja sillä kakkostila. Erittäin hienon loppuvedon ottanut Kaustisen Miika Pajukangas nousi lopussa erinomaisesti kolmanneksi M16 sarjan reittiennätyksellä 18.21.
Naisten ykköseksi juossut Marjo Kyllönen piti jälleen hyvää vauhtia jääden ajallaan 21.05 vain sekunnin omissa nimissään olevasta reittiennätyksestä. Toiseksi juossut Raahen Karoliina Kellola juoksi myös mukavan ajan 21.43 samoin kolmanneksi tullut Tatjana Eskolin teki oman parhaansa 22.00.

Kisat käynnistyivät Pikku-Hintrekki juoksuilla. Eri sarjoihin 3-vuotisista 13-vuotisiin osallistui yhteensä peräti 74 kilpailijaa