Veikot selvään kotivoittoon

Keskiviikkona 3.6 oli synkästä kelistä huolimatta Kaustisen futareille ilon päivä. KP-V:n edustusjoukkue palasi usean ottelun taaperruksen jälkeen voittokantaan. Kaustislaisten jalkoihin jäi sarjan kärkikamppailussa oleva Sporting, Kristiinankaupungista.

Ottelun ensimmäinen puoliaika pelattiin vesisateessa, joka teki kentästä todella liukkaan. Pallon ottaessa nurmikosta kimmokkeen, jatkoi se ohjuksen lailla matkaansa. Tämä suosikin kotijoukkuetta, joka pyrki pitämään palloa enemmän maassa. Aina maltti ei siihen riittänyt, mutta vaarallisimmat hyökkäykset tehtiin palloa liikuttelemalla vihreällä veralla.

Ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu vajaa vartti kun Joni Uusipaikka keskitti laidalta. Sporting maalivahti torjui keskityksen, mutta ohjasi pallon suoraan Joonas Syrjälälle. Syrjälä on tunnettu varsinaisena ”tolppamestarina”, mutta keskiviikkona pallo meni tolppien väliin. Ansaittu maali miehelle, joka on viime peleissä ollut joukkueen parhaimmistoa. Ensimmäisellä puoliajalla oli myös vierailijoilla omat hetkensä, mutta tänään KP-V:n loistavasti pelannut puolustus kesti. Harvat keskitykset ja laukaukset Ari-Matti Kivipuro poimi 100% varmuudella näppeihinsä. 1-0 lukemissa lähdettiin tauolle.

Toisella puoliajalla Sporting yritti nostaa karvausta. Se saikin luotua painetta kaustislaisille, mutta juurikaan vaarallisia tilanteita se ei pystynyt luomaan. KP-V ei tänäänkään onnistunut täysin tavoitteessaan johtotilanteessa. Hyökkäykset olivat lähes järjestään liian nopeita, palloa ei pystytty pitämään omalla joukkueella kovinkaan kauaa. Kaikesta huolimatta harppuunahyökkäykset tuottivat tulosta kolmen lisämaalin edestä. 2-0 lukemat iski Heikki Uusitalo. Syöttäjänä jälleen Uusipaikka. Ullava antoi todellisen namusyötön laidalta maalin edessä vapaana olleelle Uusitalolle. Hexa ei näistä paikoista erehdy, vaan lisäsi kauden maalisaldonsa jo neljään.

3-0 osuman iski sitten Uusipaikka. Tällä kertaa todella herkkusyötön antoi Jarkko Ojala. Sama mies vastasi neljännestä maalista. Markus Palosaaren kuti kimposi tolpasta ulos, jonka Uusipaikka niittasi pienestä kulmasta verkon perukoille. Loppulukemat siis 4-0.

Ottelun parasta antia oli KP-V:n puolustuksen nollapeli. Linjaan tiputettu Antti Uusitalo toi fyysisyyttä ja pelirohkeutta. Arto Aspfors oli jälleen pelatessaan kentän kunkku. Jotain kertoo jo se, että kun Aspfors on ollut kentällä niin KP-V on voittanut kaikki kolme peliään. Santtu Lehto taisteli upeasti vaikka edellis illan A-junnumatsi painoi jaloissa. Nuorelle toverille on kohta pakko antoo lepovuoroja… Markus Palosaari ei tunne sanaa harhasyöttö. Kunto nousee kohisten ja mies on kohta 90 minuutin kunnossa. Loistava vahvistus mille tahansa joukkueelle Suomen maalla.

KP-V ottelussa: Ari-Matti Kivipuro mv, Antti Uusitalo, Arto Aspfors, Santtu Lehto (88.Timo-Jaakko Paasila), Markus Palosaari (75.Henri Kuorikoski), Henri Lassila (75.Rauli Lassila), Heikki Uusitalo ”C”, Matias Svartsjö (61.Mico Uusitalo), Joonas Syrjälä, Jarkko Ojala, Joni Uusipaikka (88.Jarno Pulkkinen).

KP-V – Sporting 4-0 (1-0)
1-0 14.min Joonas Syrjälä (Joni Uusipaikka)
2-0 67.min Heikki Uusitalo (Uusipaikka)
3-0 68.min Uusipaikka (Ojala)
4-0 73.min Uusipaikka (Markus Palosaari)

Seuraava kotiottelu onkin mielenkiintoinen paikallisvääntö. Torstaina 11.6 pelataan nimittän KP-V – TUS. Sitä ennen KP-V vierailee Uudessakaarlepyyssä, kovakuntoisen NIK:n vieraana.