Tehoton KP-V jatkaa mollivoittoisesti

Kaustisen Pohjan-Veikkojen jalkapallon edustusjoukkue on saanut tylysti huomata, että pelien hallinnasta huolimatta pistesaldo ei kasva. Pääsyynä on lukemattomien maalipaikkojen tuhlaaminen, jopa lottovoitto on lähempänä kuin KP-V:n tekemä maali. Tehottomuus koskee koko joukkuetta, ei vain hyökkääjiä. Paikkoja kun luodaan peli- ja erikoistilanteista.

Torstaina 21.8. KP-V teki toistamiseen turhan reissun Mustasaareen. Tulos oli yhtä laiha kuin edellisen viikon vierailulta, tällä kertaa tyly isäntä oli FC KOMU. Tappioiden myötä kaustislaisten asema sarjassa on tukala, mutta kaikki on silti vielä omissa käsissä tai paremminkin jaloissa. Jäljellä olevat kotiottelut ovat todella suuressa roolissa kun ratkaistaan sarjapaikkaa ensi kauden kolmoseen.

FC KOMUa vastaan KP-V lähti hieman hyökkäävämmällä taktiikalla, tavoitteena oli vakaasti saalistaa tärkeät kolme pistettä. Paikkoja saatiinkiin luotua lukuisia. Se tärkein, eli pallon toimittaminen verkon perukoille jäi haaveeksi. Sitä vastoin FC KOMU rankaisi kahteenkin otteeseen ensimmäisellä puoliajalla ja molemmat maalit tuli heikon puolustamisen johdosta. Hyökkäysinto näkyi osittain koko joukkueen puolustamisessa, varsinkin maalivahdin ja puolustuslinjan yhteistyö ontui huolestuttavasti. Osasyynä oli puolustuslinjan muutokset. Tässäkin ottelussa siihen jouduttiin tekemään ennen ottelua ja sen aikana muutoksia. Jatkuvat muutokset eivät tuo vakautta puolustukseen, jota se kipeästi tarvitsisi.

Vierailijat saivat ensimmäisellä puoliajalla toistakymmentä maalipaikkaa, mutta laukaus toisensa perään suuntautui maalista ohi. Viimeinen terävyys sekä huolellisuus tekemisessä puuttuu. Tähän on saatava korjaus jos joukkue aikoo jatkaa samalla sarjatasolla tulevinakin kausina. Harmittavinta onkin kun joukkue pelaa muuten hyvin ja hallitsee lähes ottelua kuin ottelua, mutta pistesaldo ei vaan kasva.

Toinen puoliaika jatkui samalla kaavalla. Jakson ainokaisen maalin iski löysällä vapaapotkulla kotijoukkue. Tylyt loppulukemat 3-0. Kiitos ja näkemiin Mustasaari.

Valmentajien täytyy nyt kaivaa avaimet lukkoon, jolla saadaan maalihanat auki. Puolustuspään virheet pystytään korjaamaan huolellisemmalla pelaamisella, sekä yksinkertaisesti puhumalla kaverille. Joukkue on valmis taistelemaan ja ottamaan tarvittavat pisteet. Seuraava koitos on todella tärkeä, sillon KP-V kohtaa kotikentällään Ilmajoen Kisailijat. Ottelu pelataan perjantaina 29.8, tarkempi alkamisaika myöhemmin. Silloin tarvitaan kaikki mahdollinen kannustus, joten tervetuloa!

KP-V ottelussa: Simon Prest, Timo-Jaakko Paasila (79.Jarmo Luokkala), Santtu Lehto (71.Sami Finnilä), Henri Kuorikoski, Markku Aspfors, Heikki Uusitalo ”C”, Ari Puumala (79.Matias Svartsjö), Jarno Känsäkoski, Henri Lassila (81.Antti Vintturi), Joonas Kivinen, Joni Uusipaikka.