Hopeaa ja Pronssia Kalajoen pm-viesteistä

Massiivisella joukkuemäärällä piirinmestaruusviesteihin osallistuneet kaustislaiset jäivät ensimmäisenä kisapäivänä ilman voittoa. Palkintopallille sentään noustiin kuusi kertaa, neljästi hopeakorokkeelle ja kahdesti pronssipallille.
Ensimmäisestä palkintosijasta tänään Kalajoella alkaneissa viestimestaruuskisoissa vastasivat 11-vuotiaat pojat. Nelikko Akseli Myllymäki, Eeli Pihlajamaa, Iiro Kurunsaari, Eemil Ali-Haapala nappasi pronssin 4x50m viestistä lukemin 32,39.
Vähän myöhemmin juostussa 13-vuotisten poikien 4x100m kisassa mitali kirkastui jo hopeiseksi. Kvartetti Eemeli ja Elias Purola, Antti Rauma, Akseli Känsälä kiidätti kapulan hienosti kakkospaikalle numeroin 57,50.
M19 sarjan 4x100m:llä joukkue Timo Aho, Eemeli Puronaho, Teijo Saarikettu Samu Karhukorpi taisteli itsensä hopealle hyvällä ajalla 47,65, ero voittaneeseen Kälviään lähes sekunti.
Saman värinen mitali lohkesi myös sarjan M17 pikaviestistä. Sekunnin verran voittaneen Vetelin takana pinkoi maaliin nelikko Arttu Penttilä, Pontus Salonen, Antti Mäkelä, Tuomas Puronaho ajalla 48,70.
Pitkissä viesteissä Kälviä oli liian kova pala. 17-vuotisissa kilpaillut kaustislaistrio otti kuitenkin varman hopean. Poikien ajat juoksujärjestyksessä Pontus Salonen 2.22,6, Miika Pajukangas 2.08,9 ja Tuomas Puronaho 2.27,8, loppuajaksi kirjattiin lukemat 6.59,70.
Samanaikaisesti rataa kiertänyt 19-sarjan kolmikko Teijo Saarikettu, Eemeli Puronaho, Tuomas Mäkelä kuittasi sarjansa pronssin ajalla 7.10,02

IMG_0423
Mitri Lerssi sukkulaviestin kakkososuudella, KP-V:n loppusijoitus viestissä kahdeksas

IMG_0424
Tytöt jäivät eka päivänä ilman mitalia. 13-vuotiaat olivat pikaviestin viidensiä puolisen sekuntia pronssista. Ensimmäinen vaihto sujuu hienosti: Johanna Uusitalo jättää kapulan Vilja Peltoniemelle