Mitalit arvossaan Haapajärvellä

Mitaleista taisteltiin lujasti eilen Haapajärvellä alkaneissa 9-11 vuotisten piirinmestaruuskilpailuissa. Osanottajia oli runsaasti kaikissa lajeissa, ja mitalit arvossaan.
KP-V:n pieni mutta iskukykyinen joukko nappasi kaksi mestaruutta ja yhden hopean.

Seuran ykkösnimi oli odotetusti 10-vuotias Nelli Pekkarinen. Päälajiaan 1000m juoksua kaustislainen hallitsi miten tahtoi. Leppoisan alkuvauhdin jälkeen Nelli lisäsi tempoa ja pudotti kirikierroksella haastajat kauaksi taakseen, ylivoimainen voitto lohkesi ajalla 3.51,22. Alkuillasta Nelli oli jo ehtinyt putsata 60m ennätystään pariinkin kertaan. Toisen alkuerän kakkostila tuli ajalla 9,46, loppukilpailussa aika parani vielä lukemiin 9,40. Molemmissa juoksuissa edellä oli sama tyttö Kokkolan Henriikka Parpala. Eksoottisissa tummissa laseissa juossut, pystylähdön ottanut kokkolainen irtosi heti paukusta runsaan metrin johtoon, eikä siitä sitten enää matkan aikana luopunut, vaikka Nelli molemmilla kerroilla uhkaavasti lähestyi, näin pikamatkan kulta Kokkolaan ja hopea Kaustiselle.

1000m palkintotytöt: Ninni Löf. Nelli ja Saara Männistö

11-vuotisten tonnin ykköstilasta kamppaili sama trio, kuin viikko sitten Vetelin juoksucupissa. Tällä kertaa kisa sujui kuitenkin Johanna Uusitalon komennossa. Vetohommia tehnyt kaustislainen alkoi yllättäen irrota kärkitriosta heti puolimatkan jälkeen. Viimeisellä kierroksella ero kakkoseksi tulleeseen Kalajoen Eerika Heikkilään venähti reippaaseen kuuteen sekuntiin. Johannan ensimmäisen henkilökohtainen piirinmestaruus irtosi hyvällä ajalla 3.36,43.

Tytöt vasemmalta: Eerika, Johanna ja Inka Remesaho

KP-V:n pojat eivät mitaleille yltäneet. Lähimmäksi palkintopallia pääsi Akseli Myllymäki. 10-vuotisten poikien kuulan neljäs sija tuli omalla ennätyksellä 7.44.