Jesse Lehto heitti huipputuloksen

KP-V:n nuoret nousivat eilen Kalajoella jatkuneessa 12-15 vuotisten piirihuipentumassa voittajakorokkeelle peräti kahdeksan kertaa. Valtaosa mestaruusmitaleista tuli odotetusti moukarinheitosta. Toisen päivän mitalisaldoa lisäsivät vielä juoksuradalta tulleet kaksi hopeaa ja kolme pronssia.

Eilispäivän kaustislaisnimi oli Jesse Lehto, joka kiskaisi nelikiloisen lekansa huikeaan 72,43 mittaiseen kaareen. Tulos uupuu vain kolmisenkymmentä senttiä 15-vuotisten maan kärkituloksesta, ja suomenennätyskin on enää reilun metrin päässä. Myös kiekkoennätys kohentui reilulla parilla metrillä, illan toisen mestaruutensa Jesse pokkasi lukemin 35,40.

Pekka Uusitalon ensimmäinen heitto 40,54 riitti P13 sarjan moukarikisan ylivoimaiseen voittoon.

P13 mitalistit: Markus Polvi, Pekka Uusitalo ja Juha Ruokoja

15-vuotisten poikien 300m:lle ennakkosuosikkina lähtenyt Pontus Salonen piti pintansa, joskin Kalajoen Timo Untinen prässäsi aivan maaliviivalle saakka, kulta kuitenkin Kaustiselle lukemin 41,04.

Pontus starttaa voittoisalle 300m:lle

Saman sarjan 2000m:llä koko piirin kärki oli paikalla. Joni Lankila ja Miika Pajukangas hoitivat vetohommia vuorotellen, reipas vauhdinpito tuotti myös hienot loppuajat. Kalajokinen oli kirin vahvin omalla ennätyksellään 6.16,30, Miikan kakkosaika 6.17,94 ja kolmanneksi tullut Kälviän Tuukka Löytynoja puristi ennätyksensä lukemiin 6.20,41.

Mitalien kohtalo ratkeaa viimeisellä kieroksella järjestyksessä Joni, Miika, ja Tuukka

12-vuotisten 200m:llä käytiin ylivoimaisen Pauli Mäkelän takana tiukka kamppailu muista mitaleista. Kova loppurutistus nosti Antti Rauman kisan kakkoseksi omin ennätysnumeroin 30,43. Niinikään ennätystään parantanut Eemeli Purola korjasi pronssin ajalla 30,60.
Kaksoisveli Elias nappasi jo alkuillasta pika-aitojen pronssin omalla ennätyksellään 12,82.

Myös tyttöjen puolella moukarinheittäjät olivat pääosassa. Mestaruusmitalin kävivät vuorollaan noutamassa T15:n ykkönen Laura Koskinen lukemin 40,64. Samoin 14-vuotias Kaisa-Leena Paavola, jonka voittolukemat olivat 32,32. Suvi Elgbackan leka lensi lukemiin 20,86, ja sillä tuloksella lohkesi T12:n mestaruus.

Ensimmäiseen kävelykisaansa osallistunut Nuppu Peltoniemi piti tasaista vauhtia, tekniikka säilyi mukavasti loppuun saakka, 2km taittui aikaan 14.14,61 ja sillä 12-vuotisten tyttöjen ykköstila. Vähän aiemmin Nuppu oli jo ehtinyt kellottaa 200m:llä uuden ennätyksensä 31,31, joka oikeutti sarjan kolmanteen sijaan.