Öja-73 voitti KP-V:n

Pohjan-Veikkojen jalkapallon edustusjoukkue vieraili tiistaina 9.9 Kokkolan Öjavallenilla. Vastassa oli luunkova Öja-73, joka porskuttaa kovaa kyytiä kakkosen karsintoihin. Sitä vastoin vieraileva KP-V joutui lähtemään otteluun varsin siipirikkoisena. Ennakkoon joku innokkaampi varmasti odotteli kotijoukkueen maalijuhlia, mutta KP-V oli asiasta eri mieltä. Ottelun taktiikkana oli puolustaa tiivisti ja hakea nopeita vastaiskuja vastustajan selustaan.

Ottelun ensimmäinen puoliaika olikin asemataistelua. Öja piti palloa ja KP-V puolusti hienosti koko joukkueen voimin. Kotijoukkue sai puoliajalla luotua itse yhden vaarallisen tilanteen, toisen sitten järjesti ottelun tuomari. Ensimmäisen hoiteli upealla torjunnalla KP-V:n maalivahti Toni Peltoniemi. Mies johti muutenkin joukkueensa puolustusta äänekkäästi ja laittoi nuoret joukkuetoverinsa taistelemaan.

Toinen tilanne tulikin sitten jakson 44.minuutilla. Arto Aspfors puolusti omaa maaliaan, vastustaja repi miestä minkä ennätti ja kaatui omaa kömpelyyttään. KP-V jäi odottamaan vapaapotkua itselleen, mutta kuinka kävikään. Jo Reima ottelussa vahvoja vihellyksiä esittänyt domari jatkoi linjallaan. Rangaistuspotku kotijoukkueelle ja pallo verkon perukoille. KP-V:n hyvä taistelu meni hukkaan tälläisen tuomion takia, kiitos ja näkemiin… Tauolle mentiin 1-0 lukemissa.

Toisella puoliajalla KP-V:n puolustus alkoi valumaan liian alas. Keskikenttä tippui toppareiden syliin ja Öja sai tuoda palloa liian rauhassa yli keskikentän. Öja ei silti saanut luotua vaarallisia tilanteita, vaan joutui laukomaan kauempaa. Väsymys alkoi silti puskemaan KP-V:n pelaajien puseroon, ja väsyneenä virheitä tulee helpommin.
Valitettavasti näin kävikin. KP-V:n puolustus antoi pahojen oman pään virheiden avustuksella kaksi varmaa maalipaikkaa kotijoukkueelle. Öjan tasoinen joukkue rankaisee varmasti noin karkeista virheistä. Peli näin ollen lukemissa 3-0.

KP-V tuli vielä. Joukkue sai ottelun viimeisellä vartilla hyvää painetta vastustajan päätyyn. Joni ”Ullava” Uusipaikka laukoi kerran ohi tyhjästä maalista, kerran tolppaan ja kerran sitten maaliin:) Kavennukseen teki hyvän esityön Niko Åby. B-junnu riisti pallon vastustajalta ja laittoi namun passin Uusipaikalle. Ullava ei erehtynyt, vaan iski pallon verkkoon. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten lopputulos 3-1 Öjalle.

KP-V taisteli ottelussa hienosti ja eritoten ensimmäisellä puoliajalla noudatettiin taktiikkaa loistavasti. Joukkue on osoittanut tasonsa ja ennen kaikkea sen, että vaikka miehiä puuttuu niin kentälle löytyy aina päteviä tuuraajia. Joukkue olisi ansainnut vähintään pisteen Öjavallenilta.

Seuraava koitos on tulevana lauantaina Kristiinankaupungissa, vastassa Sporting. Veikkaajille vinkiksi että ykkönen ei ole todellakaan varma:)

KP-V ottelussa: Toni Peltoniemi (80.Henrik Toivonen), Timo-Jaakko Paasila, Juho Fränti, Santtu Lehto, Jarmo Luokkala (34.Jarno Pulkkinen), Arto Aspfors, Markku Aspfors, Jesse Känsäkoski (66.Antti Vintturi), Joonas Kivinen, Matias Svartsjö (75.Niko Åby), Joni Uusipaikka.

Öja-73 – KP-V 3-1 (1-0)
1-0 Mårten Björkskog rp.
2-0 Tuomo Paavolainen
3-0 Juha-Heikki Elo
3-1 Joni Uusipaikka