KP-V tasapeliin

Kaustisen Pohjan-Veikkojen edustusjoukkue taisteli tärkeistä pisteistä keskiviikkona 4.6. Ykspihlajassa. Vastaan asettui viime kaudesta vahvistunut Reima. Ottelun panos näkyi molempien joukkueiden hermostuneina otteina. Ottelun voittaja kun saisi hyvät asemat jatkoa ajattelin tiukassa sarjassa.

Ensimmäisen puoliajan alkuminuuteilla iski KP-V maalin, mutta erotuomari vislasi pelin poikki, eikä katsonut lainkaan hyötynäkököhtaa. Kaustislaisten pelaaja kun oli rikottu, mutta pallo oli edelleen joukkueen hallissa. Tilanne pysyi siis alkulukemissa, mutta ei kauaa. 6.minuutilla kotijoukkue Reima sai kulmapotkun, joka ajautui monen pelaajan lävitse aivan rangaistusalueen takakulmaan. Sieltä iski Matti Peltola komean pommin maaliin.

Maalin jälkeen taisteltiin siitä kumman niskat väsyy ensin. Pallo kun leijaili yläilmoissa suurimman osan ajasta. Reimalta tätä osattiin odottaa, mutta KP-V:n tyyliin se ei ole sopinut koskaan. Valitettaava oli että kaustislaisten pelistä puuttui maltti ja rohkeus pelinrakenteluun. Aseet annettiin tällä tavalla vastustajalle. Sekavasta pelistä huolimatta tasoitus syntyi 40. minuutilla. Siitä vastasi Joonas Kivinen. Kivinen ohjasi Timo-Jaakko Paasilan keskityksen maalin alakulmaan. Ensimmäisen jakson maalit eivät kumminkaan olleet tässä. Sillä tapahtui jälleen se mitä monesti aiemminkin, vastustaja niittaa maalin puoliajan yliajalla. Tauolle lähdettiin 2-1 lukemissa.

Tauolla KP-V yritti saada joukkuepelaamista tiiviimmäksi. Ensimmäisellä puoliajalla kentällinen muistutti enemmän reikäjuustoa. Välit venyivät ja miehet hortoilivat missä milloinkin.
Muutoksessa myös osittain onnistuttiin ja pallokin alkoi pysymään välillä maan kamaralla. Aina kun KP-V sai hyökkäyksen maata pitkin, oli vastustaja pinteessä.
Tasoitus 2-2:een syntyi 61.minuutilla kun Jarno Pulkkinen antoi mainion syötön Joni Uusipaikalle. Uusipaikka jätti vastustajat katselemaan kantapäitään ja kävi niittaamassa kauden 7. maalinsa. Lukemat jäivät myös ottelun päätösnumeroiksi, vaikka maalintekopaikkoja oli molemmilla joukkueilla useampia.

Piste oli kaustislaisille minimitavoite, se saavutettiin kovan työn tuloksena. Jokainen ukko joutui raataamaan. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla puolustusnelikko T-J Paasila, Santtu Lehto, Henri Kuorikoski sekä Jarno Pulkkinen jätettiin vaille muun joukkueen tukea. Miehet selvisivät lopulta kunnialla tehtävästään ja maalivahti Simon Prest esitti nipun huipputorjuntoja.

Toisella puoliajalla keskikenttä Joonas Kivinen, Juuso Norrena, Heikki Uusitalo, Ari Puumala ja Samuli Mäenpää pääsi peliin paremmin mukaan. Joukkueena puolustettiin paremmin, mutta hyökkäys suuntaan jäi paljon petrattavaa. Vaihdosta peliin toi pirteyttä onnistuneesti Kaustisen Markus Pöyhönen Aleksi Salminen, Eeli Penttilä sekä taistelija Antti Vintturi.

Joukkueen seuraava ottelu on sunnuntaina 8.6. klo 19.00 Kaustisen urheilukentällä. Vastassa Esse IK. Silloin tarvitaan kaikki mahdollinen tuki joukkueelle. Panokset kun kovenevat ottelu ottelulta.