Nelikymppiset suunnistivat voittoon Alavieskassa

Kaustisen Pohjan-Veikkojen veteraanit olivat tänään Alavieskan Lumikurussa käydyssä suunnistuksen aluemestaruus-viestissä ylivoimaisessa vauhdissa. Avausosuutta vienyt Vesa Peltoniemi lähti alun alkaen omaan vauhtiinsa. Yleisen sarjan kärjen mukana samoja rasteja leimaten kaustislainen eteni aina nelosrastille saakka. Kun vielä jäljellä olleet rastitikin löytyivät mukavasti, venähti ero vaativassa maastossa toisena vaihtaneeseen Himangan Jussi Viitasaareen jo kahdeksaan minuuttiin. Muutama sata metriä ykkösrastin ohi ajanut Juha Lerssi ei sitten enää muita kummempia virheitä tehnyt, ja ero edelleen toisena taivaltavaan Himankaan kasvoi lisää puolella minuutilla. Pitkällä karkumatkalla ankkuriosuudelle päässeellä Tauno Pajukankaalla ei ollut ongelmia piikkipaikan pidossa, osuutensa nopeimpana Tauno toi kaustislaiset H40 sarjan vakuuttavaan mestaruuteen, Harri Virkkala nosti KoS:n viimeisellä osuudella toiseksi jättäen himankalaiset pronssille.
KP-V:n II-joukkueseessa startannut Timo Rantala selvisi urakastaan muutaman minuutin virhein ja vaihtoi neljäntenä aivan mitalituntumassa, mutta kun jatkajaa ei ollut, päättyi kakkosjoukkueen taivallus siihen.

Lähtöviivalle asettuivat myös KP-V:n H14 sarjassa kilpailleet juniorit. Antti Mäkelä putosi ensimmäisen osuuden hajonnoissa kärjen vauhdista vaihtaen neljäntenä. Henri Lerssin kakkososuus sujui ongelmitta. Ankkurina juosseella Aleksi Tastulalla oli hakua, mutta selvitti radan kuitenkin puhtain leimoin ja toi seuran juniorit maaliin sarjan neljäntenä.

Eilen keskipohjalaisittain poikkeuksellisen haastavassa maastossa käydyissä pitkien matkojen mestaruuskisoissa kartanlukutaito oli korkeassa kurssissa. Pienempiä ja suurempia virheitä tekivät lähes kaikki kilpailijat, myös jo pitkään mukana olleet kokeneet rastinetsijät.
Kaustislaisten panos yksityiskisassa oli ihan mukana. Neljä mestaruutta ja kaksi kolmatta sijaa.
Kirkaimman mitalin pokkasivat tutut nimet: Tauno Pajukangas H50:ssä ja Anni Mattila D18:ssa. Ykköstilan nappasivat myös Raija Nykyri D55:ssä ja ilahduttavasti Henri Lerssi sarjassa H13.
Mattilan perheen mukana lähti myös kaksi pronssimitalia. Sini oli kolmas D18:ssa ja Airi samalla sijalla D45:ssä.