Teemu Kattilakoski Folk Run-tapahtumaan

Teemu Kattilakoski osallistuu Kaustinen Folk Run -tapahtumaan nelihenkisen perheensä kanssa.

Ohjelmassa Teemun kuulumiset ja kuntoiluvinkkejä perheen kanssa liikkumiseen.

Teemu Kattilakoski
Syntynyt: 16.12.1977 Kannus
Seura: Alavieskan Viri
Laji: Maastohiihto
Valmentaja: Jarmo Riski

Teemu Kattilakoski oli jo juniorina lupaava hiihtäjä ja hän kolkutteli nuorten MM-kisoissakin mitalisijoja. Lukuisat sairastumiset jarruttivat kuitenkin nuorukaisen kiipeämistä aikuisten sarjojen kärkikahinoihin ja pahiten hän kärsi niistä kaudella 1997-98. Tuolloin hän joutui seuraamaan koko kauden sivusta. Välivuoden jälkeen Teemu palasi laduille entistä ehompana ja kaudella 1999-2000 hän lunasti paikkansa maamme ykkösryhmään pokkaamalla SM-kisoista kaksi mitalia.
Suksien päälle 6-vuotiaana siirtynyt Teemu laskee aloittaneensa päivittäisen harjoittelun 13-vuotiaana ja myöntää olleensa alusta asti vapaan tavan miehiä. Perinteinen on jäänyt harjoituksissakin vähemmälle. Yhtä lailla Teemu on keskittynyt harjoittelussaan enimmäkseen vain hiihtoon perinteisen maastojuoksun lisäksi.
Vahvat jalat ja hyvän hapenoton omaavan Teemun urheilullinen lahjakkuus on parhaimmillaan juuri hiihdossa ja hän toteaakin hienon lajin ja menestyksen motivoineen häntä eteenpäin. Teemun mukaan parhaat asiat tapahtuvat suunnittelematta, mutta silti ainakin yksi asia on hänen mielessään jo valmiiksi suunniteltu: hänen suurin tavoitteensa urheilu-urallaan on arvokisamitali.
Oman osuutensa kiireisen hiihtäjän vapaasta vaativat Kattilakosken perheen pienimmäiset, 2004 syntynyt Senni-tytär ja maaliskuussa 2006 syntynyt Ossi-poika, sekä lemmikkikoira, mutta heidän lisäkseen Teemu seuraa vapaa-aikanaan tiiviisti myös talouselämää. Talouselämän tietoa hän tarvitsee muutenkin kuin tiedon nälän sammuttamiseksi, sillä vuoden 2005-2006 vaihteessa jääliläiseksi muuttanut hiihtäjä opiskelee kauppatieteitä Oulun yliopistossa. (päivitetty 22.10.2006).

Lainaus: Suomen Hiihtoliitto

Teemun kotisivut: http://www.kattilakoski.net/