Koululaisille kokemusta KLL:n rasteilta

Kaustisen koululaiset saivat tarpeellista kokemusta tänään Ikaalisissa käydyissä KLL:n suunnistusmestaruuskisoissa. Kartan viiden metrin käyräväli oli tarpeellinen mäkisessä maastossa. Vaativilla radoilla saavutettiin silti ihan kohtuullisia tuloksia. Yksi sijoitus top-20:een ja kaksi top-30:een. Kahdeksasta mukana olleesta neljä oli sarjassaan puolen välin paremmalla puolen.
Kaustislaisittain ykkössuoritus oli Mikko Pajukankaan varma suunnistus, joka toi sijan 19 sarjassa H12. Keskipohjalaisten paras oli kuitenkin reilun minuutin Mikkoa nopeampi KoS:n Lauri Koivumäki ollen 15. Kaikkiaan keskipohjalaisia oli sarjassa neljä.
009
Mikollla kädessään sen hetkistä sijaansa osoittava maalikuittaus

Yhtä sarjaa ylempänä kilpaillut rutinoitunut 13-vuotias Markus Mattila oli mukavasti 28. Kokkolan Valtteri Laine toinen maakunnan edustaja oli 68.
006
Markus leimaa viimeisellä rastilla

Tyttöjen sijoituksellisesti paras suoritus oli musiikkilukiota käyvän Miia Saaren 27 tila D17:ssa. Kokkolan Aino Kattilakoski oli kuudestoista, osanottajia sarjassa 50.
Sarja D14 tarjosi myös hyviä suorituksia. Nuppu Peltoniemi nousi yhdestä reippaasta pummista huolimatta 33:ksi.
005
Saana maaliviivoituksella
Debyyttikisansa tehnyt Saana Peltola yllätti sijallaan 41. Paras keskipohjalainen oli odotetusti Perhon Karoliina Ukskoski, joka sijoittui 27:ksi. Haapajärven Terhi Teeriaho oli 57. Kaikkiaan osallistujia sarjassa oli 81.

Antti Rauman kisa vastaavassa poikien sarjassa alkoi hyvin, mutta sitten kaksi peräkkäistä isoa virhettä pudottivat sijan 77:ksi.
Jooseppi Kalliokoski suunnisti hienosti sijalle kuusitoista, samalla perholainen löi kovat kilpakumppaninsa Anssi Koirikiven ja Lauri Gummeruksen, joiden sijat olivat 31 ja 32. kaikkiaan H14:ssa kilpaili 87 poikaa.

Sarjassa D13 kilpaillut Elina Raumalla oli ongelmia reitin puolen välin paikkeilla. Saavutettu 72 tila oli kisadebytantille silti aivan ok. suoritus.Toisen keskipohjalaisen Erika Kaustisen suunnistus tuotti ”hylsyn”.
Nuorin mukana ollut kaustislainen Mitri Lerssi oli sarjassa H9RR sijalla 59, sarja oli kuitenkin niin tasainen, että pienikin ajan parannus olisi nostanut sijaa useita pykäliä.
Eetu Lakanen oli sarjan keskipohjalaisyllättäjä, perholainen nousi yhdeksännellä sijallaan myös palkittujen joukkoon. Vetelin Aapo Taipale ehti sijallaan 45 myös puolen välin paremmalle puolen. Kilpailijoita tässä sarjassa tasan 100.

Päivän keskipohjalaisnimi oli kuitenkin H11TR:ssä kakkoseksi tykittänyt Kokkolan Peetu Rantala