Sami Löfbackalle veteraanihopeaa

Tänään Teuvalla käydyissä veteraanien suunnistuksen SM-kisoissa Sami Löfbacka juoksi odotetulle, mutta ei suinkaan helpolle kakkostilalle. Vetelin väreissä kilpaillut kaustislainen selvisi helposti karsinnan kahdeksannelta paikalta finaaliin. Karsintatulos merkitsi kuitenkin sitä, että finaalissa Samin takaa starttasi seitsemän kovaa haastajaa. Tarkka suunnistus ja vauhdikas kiri merkitsi Samille maaliin tullessaan kärkiaikaa, joka kestikin aina siihen asti kunnes neljänneksi viimeisenä radalle lähtenyt Sipoon Stefan Karlsson alitti Samin kärkiajan runsaalla minuutilla. Saavutettu M35 sarjan hopea oli joka tapauksessa Samin ensimmäisensä mitali veteraani-ikäisenä.

Vetelin Urheilijat menestyivät muutenkin hienosti. Anne Polso yllätti D35 sarjan pronssillaan, Tatjana Eskolin oli seuraavana eli neljäntenä vain kuusi sekuntia pronssista, Isoissa kisoissa Tatjanan suoritukset kirjataan kuitenkin Pargas IF:lle.

Veteraanisarjoissa jo pitkään kestomenestyjänä ollut Tapio Patana suunnisti komeasti hopealle H75:ssä eikä kultakaan jäänyt kuin neljän sekunnin päähän. Kari Tyynelä oli lähellä täysosumaa. Karsinnan voitto takasi veteliläiselle sarjan viimeisen lähtijän paikan finaaliin. Rahkeet eivät finaalissa aivan riittäneet, kuitenkin kelpo viides sija H45:ssä vain puolentoista minuutin päässä kärjestä oli yksi kesän parhaista suorituksista.
016
Kari Tyynelä kirii kuuluttajan laskiessa sekuntteja

Kaustisen menestys oli normaaliin tapaan luottosuunnistaja Matti Kattilakosken varassa. Oman karsintaryhmän ylivoimainen voitto pani odottamaan mitalia. Mutta toisin kävi, heti ensimmäiselle rastille tullut neljän minuutin pummin pudotti kaustislaisen mitalitaistelusta. Loppu sujui hyvin, mutta useista rastivälivoitoista huolimatta finaalivauhti riitti vasta kahdeksanteen sijaan.
014
Matti Kattilakoski finaalin maalisuoralla

H40:ssa kilpailleen Vesa Peltoniemen kisat menivät yläkanttiin, Ensimmäisen karsintaryhmän viidestoista sija toi selvän finaalipaikan. Finaalin rata oli karsintaa huomattavasti haastavampi, mikä näkyi varsinkin alkumatkan takertelussa. Finaalin 30. sija oli silti vaativassa maastossa saavutettuna ihan ok.
013
Vesa edellään neljänneksitoista sijoittunut Antero Pulli

Juha Lerssi joutui karsinnassa yllättävän tiukalle. H45 ykköskarsintaryhmässä saavutettu 23. sija tiesi sitä, että finaalipaikka tuli vain runsaan kahdenkymmenen sekunnin marginaalilla. Finaali meni hiukan paremmin. Vastaavissa koitoksissa Juha on toki tottunut parempiin sijoituksiin kuin tämänpäiväinen sija 32.
H50:ssa suunnistanut Timo Rantala selvitti itsensä täpäräsi A-finaaliin, mutta siellä vauhti riitti enää sijaan 48. Tauno Pajukangas epäonnistui karsinnassa, mutta oli B-finaalin kakkonen. Eero Kattilakoskella ei ollut kovatasoisessa kuusikymppisten sarjassa mahdollisuuksia B-erää pidemmälle.

Päivän kaustislaisyllättäjä oli D45:ssa kilpaillut Maj-Lis Rantala. Aivan sarjansa alkupäässä kahdeksantena matkaan lähtenyt KP-V:n jyväskyläläisvahvistus, oli maalin tullessaan kärjessä ja vielä pitkään sen jälkeen kakkospaikalla. Mutta kun sarjassa oli lähes kuusikymmentä kilpailijaa, ja kun nimet koko ajan kovenivat, alkoi sija myös tippua, muuta saavutettu 22. sija oli kuitenkin hieno saavutus.
021
Maj-Lis puristaa uransa parhaimpaan suoritukseen

Yksi vastaus artikkeliin ”Sami Löfbackalle veteraanihopeaa

1. kirjoittaja

Minun muistikuvani saattavat heittää, ehkä kuuluttaja luki Tyynelälle vain sijoituksia.
    Semmoinen muistikuva kuitenkin jäi, että niitä sekunttejakin joskus luettiin, itse koin sen pelkästään yleisön palveluksi.
    Katsojilta en paheksuvia kommentteja kuullut, tuskin protesteja jätettiin.