Markus Mattila yö-cupin ykkönen

Kaustisen Pohjan-Veikkojen 13-vuotias Markus Mattila nousi odotetusti suunnistuksen yö-cupin voittoon komein yhteispistein 97. Seuraavista palkintosijoista käytiin tiukka taistelu, toiseksi nousi vasta kymmenentenä neljän osakisan jälkeen ollut Perhon Kirin Jari Kivelä. Finaalissa saavutettu täysi pistepotti B-radalta nosti perholaisen hopeapisteiksi 87. Tänään B-radan nelossijan ottanut Vetelin Urheilijoiden Miia Pakkalan pronssipisteet olivat 86, näillä pisteillä lohkesi lisäksi naisten kisan kokonaisvoitto.
.
Kokonaiskisan palkitut: Markus, Jari ja Miia

Tänään Kaustisella käytyyn finaaliin osallistui ennätysmäiset 50 kilpailijaa. Suosituin rata oli tällä kertaa ilahduttavasti A-rata, jonka voitosta oli kilpailemassa myös eksoottiset ?iltaturbot? Kokkolasta.
.
Ilkka Tanttisen lähtöleimaus

Pohja-ajan A-radalle juoksi alkupäässä lähtenyt Tatjana Eskolin, joka käytti 4,6km reittiin aikaa 42.20. Seuraavaksi kärkeen siirtyivät peräkkäin maaliin saapunut turbokolmikko, joista kisan ykköseksi nousi ajan 39.42 kellottanut Ilkka Tanttinen. Sitten oli vuorossa neljän lampun kovavauhtinen letka, jonka kärjessä saapui Halsuan nouseva tähti Tomi Karhukorpi nousten piikkipaikalle hyvällä ajalla 35.14. Voittoon aika ei kuitenkaan riittänyt. Kotikonnuillaan suunnistanut Sami Löfbacka siirtyi pysyvästi kärkipaikalle kovalla ajalla 30.35. Viimeisenä startanneen Vesa Peltoniemen menoa eivät risteilevät lamput häirinneet. Oma tarkka suunnistus reippaalla vauhdilla tiesi kakkossijaa vain pari minuuttia Samin takana.
.
Yö-cupin päätösleimaus by Vesa Peltoniemi

B-radan voitto näytti jo menevän Teerijärven Johan Grannabballe, kunnes radalle viimeisenä lähtenyt Jari Kivelä pisti tuloslistan uusiksi nousemalla 3,6km mittaisen radan selvään voittoon numeroin 31.27. Jyri Myllymäki vei kolmannen tilan pari sekuntia Grannabban takana. 14-vuotiaiden Joonatan Kivelän ja Antti Rauman sijat viisi ja yhdeksän kertovat nuorten edistyneen nopeasti uudessa lajissaan. Tapio Patana ei enää nuorten vauhtiin pysty, mutta 75-vuotisten lajin suomenmestari oli tänään kuitenkin mukavasti kahdestoista.
.
Iltaturbojen kunkku oli Aulis Rantala

C-radan sekä koko yhteiskisan voittanut Markus Mattila ei ollut illan nuorin kilpailija, vaan se oli vasta 12-vuotias lajilupaus Mikko Pajukangas, jonka ensimmäinen lamppukisa toi hienon kakkospaikan. Kolmoseksi suunnisti jo hiihtokautta odottava 14-vuotias Saana Peltola.
.
Mikon ensimmäinen yö-kisa on takana, isä Tauno oli A-radan neljäs

Kokonaiskisassa toiseksi paras kaustislainen oli hienon kuudennen sijan pistein 75 kuitannut Elina Rauma, pisteet riittivät lisäksi naisten kisan kakkospaikalle. Antti Rauma oli pistein 73 kokonaiskisan seitsemäs. A-ratoja kierrelleistä Tauno Pajukangas oli pistein 69 kahdestoista, Vesa Peltoniemi kuudestoista 64 pisteellä ja Juha Lerssin pisteet 63 riittivät jaetulle sijalle seitsemäntoista.

Yhteispisteet taulukossa

Yksi vastaus artikkeliin ”Markus Mattila yö-cupin ykkönen

1. suunnistaja

Kiitos Matti jutusta ja onnittelut voittajakolmikolle
    Iso kiitos yö-cupin ideanikkareille ja kisojen järjestäjille.Oli mahtava suunnistaa syksyisissä metsissä ja vielä lampun valossa. Nämä kisat olivat hienoja elämyksiä.Iso kiitos!