Hiihtokausi avattiin Reisjärvellä

Talven hiihtokausi alkoi ?poikkeuksellisesti? alkuperäisen kalenterin mukaan. Reisjärvellä tänään pidetyt kisat käytiin kunnon talvisissa oloissa. Lunta oli riittävästi, samoin pakkasta ( -12 astetta ). joka ei hiihtäjiä pahemmin haitannut, katsojia kylläkin.
Avauskisassa oli odotetusti paljon kilpailijoita ja miesten pääsarjan osalta myös kovatasoinen. Miesten kisasta puuttui kuitenkin ykkössuosikki Teemu Kattilakoski, mutta ykköshaastaja Ylivieskan Tero Similä sen sijaan oli paikalla, ja piti kärkipaikkaa ensikierroksesta lähtien, niin että sitä viiden kierretyn kaksikilometrisen jälkeen oli Vetelin Kuisma Taipaleeseen kertynyt runsaat parikymmentä sekuntia.
Kolmanneksi hiihti yllättäen Pyhäjärven vielä juniori-ikäinen Jouni Komu.
Naisten pääsarjan voitti huippujen poissa ollessa Oulun Hiihtoseuran Marjo Liikanen.
Vanhimpia juniorisarjoja hallitsivat Österbottenin kovakuntoiset lykkijät, kun taas nuorempien ikäluokkien voittopokaalit jäivät keskipohjalaisten kainaloon.
M18 sarjan ykköspalkinnon pokkasi Kruunupyyn Hugo Karlström kymmenisen sekuntia ennen kakkoseksi tullutta Uusikaarlepyyn Christoffer Lindvallia. Tasaisen kisan kuudenneksi hiihti KP-V:n Manu Huntus vain nelisenkymmentä sekuntia kärjestä.
Kovatasoisen M16 sarjan voitto meni odotetusti Nivalan Henri Kujalalle. Kolme seuraavaa olivatkin sitten sarjan ensikertalaisia. Lauri Gummerus varmisti toisella sijallaan Nivalan kaksoisvoiton, ennen ikätovereitaan Alavieskan Tuomas Nurkkalaa ja Pyhäjärven Eero Luoma-ahoa. KP-V:n Aleksi Huntus oli sarjan kuudes parikymmentä sekuntia pronssista. Antti Rauma oli kymmenes.
.
Aleksi kisan puolivälissä

Päivän kaustislaisyllättäjä oli N14:ssa kolmanneksi hiihtänyt Elina Rauma. Voitto meni ikäluokkaansa jo pitkään hallinneelle Reisjärven Anni Alakoskelle. Kakkospalkinnon nappasi Alavieskan Milla Välkky.
Ensimmäisiin kansallisiinsa osallistunut vasta 7-vuotias Veera Huntus nappasi T10:stä kolmannen sijan
.
T10 sarjan palkitut. Veera oikealla

Lisää kuvia allaolevasta linkistä

kuvat

2 vastausta artikkeliin ”Hiihtokausi avattiin Reisjärvellä

1. Sivustaseuraaja

Keski-Pohjanmaan tasosta kertoo se että miesten A-sarjassa kun hiihdetään 15 km perinteisellä ei Kuismalle löydy vastusta kuin Similästä,ja nytkin hiihdettiin vapaalla,mutta kliseisesti ”näillä”mennään ja kaikki kunnia Kuismalle pesee vielä monta vuotta nuoremmat!