Kainuun keskimatkat kuperissa maastoissa

Päivän keskimatkat käytiin tänään toistaiseksi ainakin eliittisarjojen osalta vaativammissa maastoissa, ja se näkyi myös kilometrivauhdissa, miesten eliitti luukutti silti 5,5 minuutin tempolla. Jani Lakanen kohtasi voittajansa, kun Tero Föhr otti ykköstilan tosin vain neljän sekunnin marginaalilla. Tero Myllymäen minuutin verran hitaampi kilometrivauhti riitti tänään sijaan 47.

Ruska
Ruska Saarela maalisuoralla, päivän yhdeksäs ja kokonaiskisassa hienosti neljäs

Toni-Antti Viitasaari pystyi tänäänkin pitämään Paavo Rantalan (kuva alla) takanaan, kossilaiset tänään 13 ja 23. Huomiseen päätöskisaan Viitasaari lähtee myös kolmantenatoista, ja Rantala nelisen minuuttia myöhemmin sijalta 17.
Paavo

Päivän hylsy pudotti Karoliina Ukskosken D16E:n kokonaislistalta. joten huominen startti tapahtuu yhteislähdössä, jossa seurana on myös Nuppu Peltoniemi (kuva alla), jonka kisa meni kakkos- ja kolmosrastin jättipummeihin ja sija valui 58:ksi
Nuppu

Poikien 16-eliitissä kilpailleet alkavat hiljalleen tottua maastoon, Anssi Koirikivi oli tänään 28 ja Markus Mattila 52, vaikka tänäänkin tuli ykköselle lähes yhdeksän minuutin pummi, muuten melkoisen siistiä menoa.

Tasaisessa H21L:ssä Sami Löfbacka oli tänään neljäs, sama sija on myös yhteiskisassa, jossa kärki on vain puolentoista minuutin päässä.
Mikko Pajukangas rutisti H14:ssä yhdeksänneksi, eroa kärkeen vain pari minuuttia, finaalipäivään Mikko lähtee kahdeksantena. KoS:n Lauri Koivumäki on yhteisajoissa heti Mikon takana kuitenkin jo nelisen minuuttia jäljessä.

H45A:n kärki oli raudan luja, voiton vei aikanaan maaottelusuunnistajana tunnettu Keijo Parkkinen jopa miesten eliittisarjaa kovemmalla kilometrivauhdilla, toki ratakin oli helpompi. Sarjan kolmoseksi juoksi tämän hetkinen rankiykkönen Markku Kaartinen, viidenneksi sijoittui joitakin vuosia MM-hopeaa pikamatkalla saavuttanut Timo Karppinen. Kovassa seurassa ollut Vesa Peltoniemi suunnisti ensimmäisen rastin kolmen minuutin pummistaan huolimatta hienosti kymmenenneksi, samalla kokonaissijakin parani pari pykälää eli kymmenenneksi. Kokkolalaisparivaljakko Pertti Salo, Timo Ronkainen juoksivat myös mukavasti sijoille 30 ja 31.

H50A:ssa suunnistanut Juha Lerssi (kuva alla) joutui hieman antamaan siimaa, päivän kuudettatoista sijaa selittää seiskalle tullut viiden minuutin pummi, kaustislaisen silti edelleen kokonaiskisan kymmenentenä.
Yhden ison ja muutaman pikkuvirheen tehnyt Tauno Pajukangas putosi tämän H55A:ssa 33:ksi, mutta on edelleen yhteisajassa kahdentenatoista. Kossilaiset Jouni Hongell, Esa Saarela ja Aulis Rantala ehtivät tänään edelle sijoin 24, 27 ja 29.
Juha L

H65A:ssa kisannut Eero Juola palasi tasolleen, päivän tasaisen vauhdikkaassa kisassa tuli kolmas tila. Tapio Patana rutiinisuoritus toi tänään kolmannen tilan H75:ssä, sama sija on myös yhteiskisassa, jossa kärki on karannut jo 15 minuutin päähän.

Halsuan Tiina Koskela oli tänään kolmastoista ja on yhteiskisan kymmenes. Päivän keskipohjalaisykkönen D21A:ssa oli Nivalan Pirjo Knuuti. Päivän yllätyksestä vastasi Perhon Mervi Kivelä kipuamalla D21AL:ssa hienosti viidenneksi.

Airi Mattilan siisti suoritus kaksine rastivälivoittoineen toi neljännen sijan, kokonaissijassa sija on kolmas. Perheen suunnistushegemoniasta tiukasta taisteleva Timo Mattila oli päivä kisan kolmonen, kuten on myös yhteiskisassa, jossa kärki on vain parin minuutin päässä.

Henna Virkkala (kuva alla) pitää päivän kakkossijan jälkeen edelleen kokonaiskisan kärkipaikkaa, lähin haastaja Krista Lahtinen on vain reilun minuutin takana.
Anne Peltoniemen kakkosrastin seitsemän minuutin pummi tiesi hyvästejä kärkitaistelun osalta, muuten hyvin sujuneesta suunnistuksesta huolimatta sija lipsui lukemiin 18.
Henna

Myös Mitri Lerssin kohtalona oli kakkosrasti, runsaan kuuden minuutin pummi pudotti sijan 51:ksi, mutta ero kärkeen kohtuullinen. Henri Lerssi selvisi tänään jo kohtuullisin virhein, varsinkin viimeinen kolmannes tuli ihan kelpo vauhtia nostaen hänet tulosluettelon yhdeksänneksi.

Ramppivaloihin ylsivät osuusvoitoillaan D13-14B:ssä Himangan Emma Halla-aho sekä D10RR:n ykköstykki Kalajoen Anna Kurikkala.

Lisää kuvia