Juoksu-cup jatkui Kalajoella

Tänään Hiekkasärkkien maastossa käyty juoksu-cupin toinen osakilpailu tarjosi paitsi hienoja taisteluita myös ennätysmäisen osanottajajoukon. Reilun kilometrin mittaista mäkistä lenkkiä kiersi cup-sarjoissa kaikkiaan mahtavat 93 kilpailijaa.

Ykköstiloissa juhlivat Kannuksen nuoret keräten kolme sarjavoittoa. Nivalan Urheilijat kirjasi kaksi ykköstilaa ja yhteen mestaruuteen ylsivät Kaustinen, Ykspihlaja sekä Kälviä.

Räntäsateen parahiksi tauottua pääsi ensimmäinen cup-sarja 11-vuotiaat tytöt vauhtiin. Lähtöä hallitsi odotetun vakuuttavasti Kannuksen Enni Katajalaakso, toiseksi juossut Kaustisen Veera Huntus ylitti maaliviivan vain seitsemän sekuntia perässä. Kolmanneksi tuli Kalajoen Nelli Mustola.
.
T11 parhaat: Nelli, Veera ja Enni

Myös 11-vuotiaita poikia lähti matkaan tien täydeltä. Tasaisen kisan kärjessä maaliin juoksi yllätysnimi Perttu Harjula Nivalasta, toinen oli Vetelin Onni Mäkelä ennen avauskisan voittajaa Kaustisen Ville Kankkosta. Yhteiskisan kolmanneksi nousi tänään viidenneksi sijoittunut KP-V:n Toni Kolehmainen.
.
P11 lähtö: Onni Mäkelä [68] ja Ville Kankkonen (52) etualalla

Kun 13-vuotisten tyttöjen ensimmäisen osakisan voittaja Susanna Juhola oli flunssaisena kirjurin tehtävissä, jäi voittokamppailu haastajien väliseksi mittelöksi. Selvästi vahvimmaksi osoittautui KP-V:n Julia Kivinen ennen Toholammin Neea Kotilaa, kolmantena uusi nimi Ylivieskasta Nelle Ojakippola.
.
T13 sarjan tytöt tulossa varvaukseen, Julia Kivinen punaisissa housuissaan kakkosena

13-vuotisten poikien startissa Ravinder Kohtaniemi kiskaisi jo lyhyellä avauskierroksella pitkän etumatkan, joka kesti maaliin saakka, hyvän juoksun teki myös kakkospaikan ottanut Himangan Juuso Mattila jääden 11 sekuntia voittajasta, Kalajoen Eelis Valikainen kiri kolmanneksi.

Myös päivän viimeisessä startissa oli säpinää, kun mukana olivat kaikki 15-17 vuotiaat tytöt ja pojat. Nivalan 17-vuotias Miika Tenhunen karkasi odotetusti jo ensimmäisellä kierroksella, joskin Haapajärven ikätoveri Anssi Koirikivi pysyi yllättävän lähellä ollen maalissa vain parisenkymmentä sekuntia perässä. 17-vuotisten naisten vakuuttavaan voittoon juoksi jälleen Kälviän Anna Lahti ennen seuratoveriaan Jenna Vähähyyppää.

15-vuotisten tyttöjen kisassa Emma Katajalaakso lähti heti omille teilleen voittaen toiseksi juossutta Kalajoen Saara Männistöä lopulta runsaat parikymmentä sekuntia. Hiihtoladuilta tuttu Haapajärven Tiia Olkkonen oli varma kolmonen.
Vastaavassa poikien kisassa saatiin ainakin pieni yllätys, kun Kannuksen nouseva kyky Markus Erkkilä vei voiton ennakkosuosikki Naveen Kohtaniemestä, kolmanneksi juoksi Haapajärven Juho Salmela.