Kainuun Rastiviiikko käynnistyi

Poikkeuksellisen suuret osallistujamassat kerännyt Kainuun Rastiviikko käynnistyi tänään Sotkamon vauhdikkaissa maastoissa. Avauspäivän parhaasta keskipohjalaissuorituksesta vastasi Perhon Kirin Karoliina Ukskoski sijoittumalla kovatasoisessa D18 eliitissä toiseksi. Ikäluokkansa A-sarjassa kilpailleet Kossilaiset Eero Juola ja Leo Jokinen nappasivat toisen ja kolmannen sijan H65AL:ssä. Nuorimmissa junioreissa piirin menestyksestä vastasi jälleen Kalajoen Anna Kurikkala voitettuaan sarjansa D12TR. Vastaavassa samanikäisten poikien sarjassa RasTiimin Aleksi Koirikivi nappasi toisen sijan. Avauspäivän kaustislaisyllättäjäksi nousi D18B:n voittanut Nuppu Peltoniemi. Monen rastiviikon rutinoimat Mattilat tekivät jälleen varmaa työtä, Airi oli kolmas D50B:ssä kuten myös Timo H50B:ssä.
WP_20130709_021[1]
1 osakisan palkittuja: Anna viides vasemmalta ja Nuppu toinen oikealta

D20E: KoS:n Ruska Saarelan rutiinisuoritus tuotti sijan 12, voittaneeseen Oona Valkoseen jäi eroa runsaat neljä. Oona Valkosen kilometrivauhdiksi saatu 5.02 ei ole uskottava ???
JK. eikä myöskään ollut, tänään torstaina 11.7 oikeaan matkaan suhteutettu km-vauhti 7.06 on ihan ok.

H16E: Olli Ojanaho hurjasteli 6,5km aikaan 29.15 !!! Parhaana keskipohjalaisena Lauri Koivumäki 13. ja Mikko Pajukangas 48. Markus Mattila oli 87. Sarjassa oli peräti 133 kilpailijaa.

H21L: Sami Löfbacka oli kovavauhtisella 7,2km: reitillä parhaana keskipohjalaisena 21. vajaat kuusi minuuttia kärjestä.

H21B: Kokkolan Juho Hyyppä yllätti kolmannella sijallaan

H45A: Kari Tyynelä piirin parhaana kahdeksas ja vain kolmisen minuuttia entisen maaottelusuunnistajan Keijo Parkkisen takana.

H45AL: Vesa Peltoniemen kauden paras tähän mennessä tuotti viidennen sijan, eroa voittaneeseen Olli Mattilaa kertyi vajaat viisi minuuttia. Tuttu kilpakumppani Ylivieskan Jarmo Nivala oli 30. ja kaikkiaan sarjassa matkaan lähti 92 suunnistajaa.

H50A: Juha Lerssi parhaana kespohjalaisena 37 vajaat kymmenen minuuttia kärjestä. Sijalle 40 tullut Perhon Arto Kalliokoski jäi kaustislaisesta vain yksitoista sekuntia.
Sarjassa ennätysmäiset 146 kilpailijaa.

H50B: Matkaan lähti 23 kilpailijaa, Timo Mattila parhaana keskipohjaisena kolmas viitisen minuuttia kärjestä. Heti Timosta seuraavana neljäntenä oli RasTiimin Jukka Korhonen.

H55A: Takavuosien mestarisuunnistaja Kossin Jorma Nissilä oli toinen, Tauno Pajukangas 16. runsaat kahdeksan minuuttia kärjestä. Aulis Rantala toiseksi parhaana kossilaisena 34. Sarjassa huikeat 138 kilpailijaa.

H60AL: Perhon Tapio Alanko oli lähes nuoruusvuosiensa vauhdissa, saldona hieno viides sija. Takavuosina hyvin menestynyt Eero Kattilakoski yllätti sijallaan 33.

H65A: Yllätys-yllätys, paras keskipohjalainen ei ollut Matti Kattilakoski vaan neljänneksi kiilannut Kälviän Tarmon Erkki Koivukangas. Kakkos- ja kolmosrastia rajusti pummannut kaustislainen oli vasta 87.

H70AL: Aapo Hietalahden kauden paras suoritus tuotti neljännen sijan

H12: KoS:n Olli Koivumäki mukavasti 20. Mitri Lerssi toiseksi parhaana keskipohjaisena 70. Matkaan lähti 132.

H88RR: Sisu Peltoniemi pathaana KP:n edustajana sijalla 48. Kokkolan Miki Vuorinen oli 56, vajaat pari minuuttia Sisun takana

D21A: Jukolan viestissä kunnostautunut RasTiimin Henna Autio oli sijalla 10.

D40B: Venäjän Marina Rydenko nappasi voiton, KP-V:n Anne Peltoniemi oli kuutisen minuuttia perässä ja 10 sekä Kalajoen Sirkku Kurikkala 12.

D50A: Parasta KP-vauhtia piti Maj-Lisa Rantala ollen 20, Nivalan Marja-Liisa Laitala oli 39.

D50B: Airi Mattilan kolmas sija 41 startanneen joukossa oli hieno suoritus.

D18B: Lähes virheittä radan selvittänyt Nuppu Peltoniemi oli sarjan ykkönen, seuraava keskipohjalainen Emilia Kaustinen oli 10.