Vauhdikas Rastiviikko jatkui

Jos avauspäivänä kuljettiin kovaa niin tänään meno oli vieläkin tiuhempaa. Tosin annettuihin matkoihin ja tietyissä sarjoissa juostuihin huippukilometriaikoihin ei juurikaan voi luottaa, vai miltä kuulostaa H21E:n voittajan Antti Parjanteen 12,2km matkalla saavuttama kilometriaika 3.24 !!!!!
JK:Tänään 11.7 vihdoin järjestäjätkin ovat huomanneet, että tulospalveluun merkityt matkat ovat olleet vinksin vonksin. Eli Antti Parjanne kilpaili eilen 8,7km matkalla ja km-aika jo uskottava 4.46.

Karoliina Ukskoski jatkaa vakuuttavaa menoaan, päivän etapilla saavutettu kuudes sija pitää perholaisen edelleen D18E:n kokonaistilanteen kakkosena.
Kossilaiskaksikko Eero Juola, Leo Jokinen piti tänäänkin pintansa, H65AL:ssa irtosi jälleen kakkos- ja kolmastilat ja Eero Juola nousi yhteisajoissa sarjan kärkeen.
Kalajoen Anna Kurikkalan tämänpäiväinen kolmostila pitää hänet edelleen tukevasti DT12TR:n kokonaiskisan kärjessä. Ensimmäisen rastin runsaan kahden minuutin pummi pudotti Nuppu Peltoniemen tänään viidenneksi, mutta kokonaiskisan kärkipaikka vankistui silti lähes kuuteen minuuttiin.

D20E: KoS:n Ruska Saarelan varma suunnistus tuotti 14. sijan, kokonaiskisassa sija jo mukavasti kymmenes.

H16E: Mikko Pajukangas tänään 55. ja nousi myös kokonaiskisassa parhaaksi KP:n suunnistajaksi 43:ksi.. Tänään jo ykkösrastia runsaat kuusi minuuttia pummannut Lauri Koivumäki putosi yhteisajoissa 60:ksi. Markus Mattila oli jälleen 87.

H21L: Sami Löfbacka jälleen KP:n ykkönen 15, joskin Esa Hongell jäi kaustislaisesta vain kahdeksan sekuntia.

H45AL: Vesa Peltoniemi joutui antamaan hieman siimaa, päivän 13.sija piti silti kokonaissijan mukavasti kuudentena. Jarmo Nivalan vauhti parantuu, päivän saldo 19.sija. Päivän perholaisyllättäjä Jari Kivelä 32.
WP_000549[1]
Vesan vauhti on löytynyt sopivasti Rastiviikolle

H50A: Juha Lerssi parhaana keskipohjalaisena jälleen 37. Tällä kertaa Lohtajan Petri Hietala kolkutteli vain vajaan minuutin kaustislaisen takana.

KRV%20-13%20189[3]
Palokankhan Pekka oli päivän kisassa 20. sarja H50AL

H50B: Timo Mattila jälleen tarkkana ja neljäs sija, kokonaiskisassa kolmantena. RasTiimin Jukka Korhonen puhaltaa niskaan ollen yhteisajoissa kuudes.

H55A: Tauno Pajukankaan vauhdikas suoritus tuotti 20.sijan. Tuttu kilpakumppani Jouko Keski-Ojala heti seuraavana kymmenen sekuntia kaustislaisesta, ero syntyi vasta loppuviitoituksella.

H60A: Ari Myllymäki oli 2-3 välillä toiseksi nopein, muutoinkin kesän parasta vauhtia ja hienosti 16.

H60AL: Tapio Alanko kakkosvälin toiseksi nopein ja protokollassa toistamiseen viides, viitoituksella olisi ollut vielä mahdollisuus petrata siaa ja yhteisajoissa kuitenkin jo hienosti kolmas. Eero Kattilakosi lähti räväkästi ollen ykköskontrollilla kymmenes, ilman pummeja jatkunut suoritus tuotti jällleen mukavan sijan 27.
WP_000546[1]
Eeron vauhti paranee kisa kisalta

H65A: Matti Kattilakoski pummasi vitosta kolmisen minuuttia, ja oli ulkona voittotaistelusta sijoittuen 10:ksi, mutta mahdollisuudet kokonaiskisassa menivät jo sunnuntaina. Erkki Koivukangas taistelee kokonaiskisan top-10:ssä.

H70AL: Virheittä edennyt Aapo Hietalahti tänään viides, mutta yhteiskisassa jo peräti kakkosena.

H12: Perhon Eetu Lakanen paransi roimasti sijaan 42. Mitri Lerssin ihan ok-suoritus riitti vasta 80.sijaan.

H88RR: Kossin Miki Vuorinen paransi reippaasti vauhtiaan ollen 26. Sisu Peltoniemen varovainen eteneminen tuotti sijan 73.

D40B: Tasaisen varmaa työtä tehneen Anne Peltoniemen saldo: yksi rastivälivoitto ja mukava neljäs sija, voittoon suunnisti jälleen Venäjän Marina Rydenko. Kalajoen Sirkku Kurikkala oli vaikeuksissa alkurasteilla, ja sija putosi 39:ksi.

D50A: Maj-Lisa Rantala joutui antamaan siimaa tullen sijalle 35, Nivalan Pirkko Ekdahlin napattua hienon 13.sijan.
WP_20130710_001[1]
Maj-Lis ja taustalla TV:stä tuttu silta

D50B: Airi Mattilan hyvin alkanut kisa tyssäsi isoon kakkosrastin pummiin, sija valui 31:ksi ja yhteiskisassa kaustislainen on sentään vielä 11.

D18B: Nuppu Peltoniemi oli ykkösrastilla 2.45 kärjen takana ja vasta sijalla 25. Siitä sijat sitten nousivat, niin että sijoitus maalissa oli viides, kärki ei silti karannut kuin vajaan parin minuutin päähän. Tasaisen suorituksen tehnyt Emilia Kaustinen oli 12.